נכון שרבים מאיתנו מכריזים בסיום ארוחת החג ש"ממחר דיאטה" ומתחייבים בפני בני המשפחה שנוריד את הכרס ונקפיד על תזונה יותר מאוזנת ו"אחראית", אבל אם יש משהו שבוקר ראש השנה מזמן, הלא הוא צלחת גדושה בפנקייקים. והפנקייקים האלה מושלמים לבוקר החג, שמתעוררים בו קצת יותר מאוחר מהרגיל, ועם תאבון. ובהתאם לראש השנה, את הסוכר נחליף הפעם בדבש.
>> למתכון: פנקייקס דבש ושיבולת שועל
להורדת אפליקציית אוכל טוב לחצו כאן
אופציה קצת יותר בריאה, אבל עדיין מפנקת וטעימה, היא להשתמש בקוואקר בנוסף לקמח (וכדאי גם להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא) ובסוכר חום. אנחנו משתמשים במתכון הזה כל השנה, ומבסוטים בכל פעם מחדש.
>> למתכון: פנקייק מקמח מלא עם קוואקר
ואם כבר נגענו בפנקייקים בריאים, הנה עוד מתכון לפנקייקים כאלה: כאן משתמשים בקמח כוסמין, טחינה, סילאן ויוגורט (ובננה, אם תמצאו בננות ראויות). זה יוצא טעים כמו שזה נשמע, ולמי שמעוניין - בתוך המתכון יש הנחיות איך להפוך את המנה לטבעונית.
>> למתכון: פנקייק בננה ויוגורט עם סילאן וטחינה
הנה פנקייקים שמזכירים לביבות, וזה תמיד מבשר טובות. כמו כן, למרות המראה המפתה של הערימה הזאת, היא לא כזאת מושחתת בכלל! פנקייקים קלים להכנה, טעימים ואפילו מזינים.
>> למתכון: פנקייק גבינה קל להכנה
כאן מחכה לכם מתכון, אבל לא רק סתם מתכון, אלא מדריך מדוקדק ומפורט להכנת פנקייקס מושלמים - איך לטפל בבלילה, איך משמנים את המחבת, איך מטגנים כל חביתית וגם כמה הצעות לשדרוגים.