אנחנו לא יודעים איך לבשר לכם זאת, אבל מחר הוא היום האחרון של האתגר. אל דאגה, מבטיחים להמשיך לצייד אתכם במתכונים מקוריים, מגרים ובריאים במיוחד. בינתיים, ממשיכים כרגיל.
עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק. תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא.
בוקר: גרנולה ביתית עם יוגורט - ראו מתכון ביום 2 (מתכון: עידית נרקיס כ"ץ)
צהריים: טורטיית בטטה ושיטאקה (מתכון: ליה שומרון פינדר)
מרכיבים למנה 1:
בטטה גדולה
5 פטריות שיטאקה יבשות, שהושרו חצי שעה במים
כפית שמן זית
כף רוטב סויה
כף סילאן או דבש
2 עלי טורטייה מקמח מלא
1/2 גבעול בצל ירוק
*אופציונלי: חופן נבטי חמנייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת.
2. מסננים את פטריות השיטאקה, סוחטים וחותכים לרצועות.
3. במחבת קטנה מחממים את השמן ומטגנים מעט את רצועות הפטריות.
4. מערבבים בקערה קטנה את הסויה והסילאן או הדבש. מנמיכים את האש, מוסיפים את הרוטב לפטריות שבמחבת ומערבבים כ-3 דקות נוספות עד שהפטריות סופגות את הרוטב.
5. מרכיבים את המנה: חותכים 1/3 מהבטטה ואת השאר שומרים למחר. מסירים מחתיכת הבטטה הקטנה את הקליפה ופורסים אותה לרצועות. מניחים את רצועות הבטטה במרכז הטורטייה, מסדרים מעל רצועות של פטריות, רצועות של בצל ירוק וחופן נבטי חמנייה. מקפלים את החלק התחתון לכיוון המרכז, סוגרים מצד אחד ומגלגלים לכיוון הצד השני.
ביניים: מקלוני גזר וטחינה
ערב: אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים - ראו מתכון ביום 8 (מתכון: רות אוליבר)
לילה: תפוח עם כפית דבש