לוביו - ליאל בוזוקשווילי

המרכיבים:

חצי קילו שעועית אדומה

8 שיני שום

צרור כוסברה, קצוץ

צרור סלרי עלים קטן, קצוץ

פלפל סודני לפי הטעם

כף מלח

כף תרכיז תמר הינדי

מעט חומץ

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת.
  2. מוסיפים שום, כוסברה, סלרי, פלפל סודני, מלח ותמר הינדי, ומבשלים עד שהכל רך.
  3. מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.
  4. מעבירים את השעועית במסננת ומרסקים עם תרווד.
  5. מוסיפים את הנוזלים ששמרנו עד לקבלת מרק סמיך.
  6. בזמן ההגשה מוסיפים חומץ ופלפל סודני לפי הטעם.
לוביו - ליאל בוזוקשווילי (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
לוביו - ליאל בוזוקשווילי|צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

פראטה של יובל

המרכיבים:

550 גרם קמח פוקאצ'ה

2 וחצי גרם אבקת אפייה

2 וחצי גרם מלח

6 גרם סוכר

40 גרם מחית קשיו

250 גרם חלב שיבולת שועל

150 גרם מים

 

לטיגון:

שמן

שום

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, מלח סוכר) במיקסר עם וו לישה כדקה.
  2. מוסיפים מחית קשיו ומעבדים דקה נוספת.
  3. מוסיפים חלב שיבולת שועל ומים ולשים כמה דקות, לקבלת בצק חלק.
  4. לשים בידיים עוד כמה דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. ממתינים כ-20 דקות.
  5. מחלקים לכדורים, מרדדים וצורבים על מחבת עם הרבה שמן ומעט שום.
מחשוואש (מחשוש, צלי בקר תימני) – איתן כבל (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
מחשוואש (מחשוש, צלי בקר תימני) – איתן כבל|צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

מחשוואש (מחשוש, צלי בקר תימני) – איתן כבל

המרכיבים (ל-12 מנות):

35 קוביות קטנות של פולייקה משוישת (נתח מספר 5)

כמה חתיכות עצמות מח  

כמה עצמות ברוסט (חזה בקר עם עצם, נתח מספר 3) 

2 בצלים בינוניים, קצוצים

20 שיני שום, קצוצות

שמן לטיגון

2 צרורות כוסברה, אחד קצוץ ואחד שלם

2 כפות כמון

כף שטוחה הל

חצי כף כורכום

חצי כפית קטנה פלפל שחור

מלח

כ-2 כפות מרק עוף 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתקרמל.
  2. מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים לסגירה.
  3. מוסיפים תבלינים, כוסברה קצוצה וכוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים לריכוך הבשר, כשעה ורבע. את צרור הכוסברה השלם מניחים בתוך הסיר.

 

כדורי שוקולד בציפוי סוכריות בצבעי גולני - אשירה גר (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
כדורי שוקולד בציפוי סוכריות בצבעי גולני - אשירה גרינברג|צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

כדורי שוקולד בציפוי סוכריות בצבעי גולני - אשירה גרינברג

המרכיבים:

250 גרם או חצי חבילת פתי בר וניל

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב סויה

3 כפות סוכר לבן

100 גרם מחמאה

200 גרם שוקולד מריר

 

לציפוי:

סוכריות בצבעי גולני: ירוק, חום וצהוב

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את הפתי בר לשברים קטנים.
  2. מחממים בסיר חלב סויה וסוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים).
  3. מוסיפים מחמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
  4. מסירים מהאש. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
  5. מכניסים את התערובת למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה, להתייצבות קלה.
  6. מגלגלים כדורים בידיים רטובות, ומצפים בסוכריות.
  7. מסדרים במנז'טים ושומרים במקרר.