אחד היתרונות בגל המסעדות האסייתיות ששוטף אותנו (וגם אחד החסרונות, כפי שתבינו מיד) הוא הזמינות הגדלה והולכת של מרק הראמן. המרק העשיר, הטעים והממלא, שעד לפני כמה שנים היה בבחינת מנה לא מוכרת ברוב הבתים בישראל, הפך לאופציה לגיטימית וזמינה (יחסית, הכל יחסי) לארוחת צהריים - ואנחנו הרגשנו בני מזל. רעבים? לכו תרדו על קערה יפה בהירו ראמן של אהרוני, במיאזקי בשוק צפון או בכל מסעדה אסייתית אחרת.
אבל לא באמת ציפיתם שנשאיר אתכם ככה, שמחים ושבעי רצון, נכון? אנחנו כאן בעקבות שמועות שגונבו לאוזנינו, שלפיהן המרק הנחמד המתקרא ראמן הוא לא סתם טעים ומשביע - הוא טעים ומשביע ויש בו 1,000 קלוריות. במנה אחת. בקיצור, שאלנו את תזונאית הבית שלנו, נטע-חן ליבנה, האם אמת נכון הדבר, תוך שאנחנו מחזיקים אצבעות שהיא תחזור ובפיה הבשורה שמה פתאום, ראמן ומרק 10 זה בול אותו הדבר. אבל בחיים כמו בחיים, התשובות היו אחרות לחלוטין, והרבה יותר מבאסות.
אז כמה קלוריות יש במרק ראמן? התשובה היא משהו שבין 700 ל-1,250 קלוריות למנה. כמובן שהכל תלוי בסוג הראמן, אם הוא טבעוני/צמחוני, מבוסס על ציר עוף, בקר או חזיר. בגדול, הראמנים שאינם צמחוניים מכילים כמות גבוהה יחסית של שומן, שהיא לבד תעלה לכם בין 100 ל-300 קלוריות. בנוסף, כל מרק ראמן מכיל 4-6 מנות פחמימה (כן כן, תכולת הנודלס במרקי הראמן גדולה מאוד, ויכולה להיות שווה למנת פסטה במסעדה איטלקית) - מה שמוסיף לנו עוד 400-600 קלוריות.
מה עוד יש לנו שם? ביצה (הכי טעים!) - 100 קלוריות, בשר - 100-250 קלוריות והופ, הגענו לסכום השערורייתי שציינו מעלה.
אם הבריאות מעניינת אתכם יותר מהקלוריות, אנחנו שמחים לקלקל לכם ולספר שכמויות הנתרן שבמרקי הראמן גם הן מרקיעות שחקים. ההמלצה של משרדי הבריאות האמריקאי והישראלי היא לא לצרוך יותר מ-2,300 מ"ג נתרן ביום, ומנת ראמן אחת עשויה להכיל בין 1,200 ל-2,900 מ"ג נתרן, כלומר, בין ממחצית מכמות המלח המומלצת ביום ליותר מהמנה המומלצת ליום.
ביאסנו? אלה החיים.