אומרים עליה שהיא איטלקית, אבל גם במטבח הישראלי היא מתפקדת - בצורה כזאת או אחרת - כאחד מהאבות המזון הבולטים, ולא רק במטבחיהם של הורים רצוצים שחיים על מתכונים של פסטה בסיר אחד. לכל אחד יש את מתכון הפסטה האהוב עליו - עם בשר או ירקות, עם או בלי רוטב - ואנחנו מוכנים להישבע שאנחנו מכירים גם כאלה שיסתפקו בפסטה איכותית, חמאה וביצת עין. כדי שיהיה יותר קל לכולנו ריכזנו את מתכוני הפסטה הקבועים שלנו, אלה שמככבים אצלנו במטבח, ואנחנו ממליצים גם לכם לשמור אותם בהישג יד.
1. קצ'יו אה פפה, אבל אמיתי
הידעתם? במתכון המקורי של קצ'יו אה פפה אפילו שמן זית אין. יש רק פסטה, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור גרוס, ואם תקפידו על המינונים והוראות ההכנה של מנה שטרום - זה יצא לכם מושלם. מתוך הספר "געגועים לאיטליה" של מנה שטרום.
2. פסטה עם בשר מפורק
הרוטב של הפסטה כאן הוא למעשה צלי בקר לכל דבר ועניין, שבושל ארוכות ואז פורק לסיבים. אנחנו מתים על מנות כאלה, בטח ובטח כשקר לנו.
3. פסטה אלפרדו כרובית
לא ייאמן מה שכרובית יכולה לעשות לרוטב של פסטה. רגילים לשמנת מתוקה באלפרדו שלכם? כאן יש אומנם חמאה, וגם פרמזן יש, אבל שמנת אין בכלל. פלא העולם הירק הזה, אנחנו אומרים לכם.
4. פסטה סלק
איזה שילוב מטריף: סלק שנצלה בתנור, אגוזי מלך, צנוברים וגבינת פקורינו, שנטחנים כולם יחד לכדי רוטב שיעטוף את הפסטה (במקרה הזה ספגטי). מתכון של הילה הלפרט שפשוט מהלך עלינו קסם.
5. פסטה ברוקולי
ברוקולי הוא אחד הירוקים הבריאים והמזינים שבכל פעם שאנחנו אוכלים אותם אנחנו תוהים למה זה לא קורה לעיתים תכופות יותר. אז הנה ההזדמנות שלכם.
6. עוגת בולונז
מתכון לפסטה לא מסורתית, שהיא בעצם בעצם פסטה בולונז בצורת הגשה קצת אחרת. הכירו את עוגת הבולונז - שתשמח לגוון גם לכם את ארוחות הצהריים. אנחנו אוהבים לחשוב עליה כפרי האהבה של פסטה בולונז ופשטידת אטריות.
7. פסטה אלי אוליו
ומיד אנחנו חוזרים למנות הפסטה הקלאסיות, וקודם כל לזו שהיא אולי הקלאסית מכולן: פסטה, שמן זית, שום, פטרוזיליה ופרמזן. מי היה מאמין שלא צריך יותר? (האמת, אנחנו, אבל זה רק כי כבר ניסינו)
8. פסטה עם רטטוי
גם המתכון הזה לקוח מתוך הספר ""געגועים לאיטליה", שהוציא שף מנה שטרום בעוד הקורונה משתוללת בעולם והגעגוע משתולל יחד איתה. שילוב מקסים בין פסטה מבושלת לבין ירקות צלויים, שכל אחד מהם שומר יפה על טעמו.
9. פשטידת פסטה בלי בישול מקדים
מתכון פטנט של רון יוחננוב, אלוף מתכוני הפטנט, שבו הפסטה מתבשלת עם הנוזלים בתבנית תוך כדי אפייה לכדי פשטידת פסטה מעולה. לזה אנחנו קוראים אפס עבודה.
>> למתכון: פשטידת פסטה בלי בישול מקדים
10. פסטה רוזה
רוטב רוזה הוא אחת ההוכחות החותכות לזה שאפשר ליצור עולם ומלואו בשניים-שלושה מרכיבים. כאן אלה עגבניות ושמנת מתוקה, ויש גם חיזוק מתבקש של שום, בזיליקום וכמובן פרמזן.
11. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד
עוד אחד של רון יוחננוב - והפעם מנת פסטה שמגיעה עם החלבון (במקרה הזה קציצות) בילט אין. לפעמים אנחנו מרגישים שבשביל המנה הזו בדיוק ברא אלוהים את הטליאטלה.
>> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד
מתכון של חיים כהן, שנהגה בתוכנית "ישראל מבשלת יחד", שהיא אולי הדבר החיובי היחיד שיצא מהקורונה, ומאז הוא בקבועים שלנו. מנה פשוטה וקלה, שאפשר גם לגוון במרכיבים שלה חופשי, והיא סוגרת את הפינה של ארוחת צהריים באופן מעורר השתאות ביחס לפשטותה.
>> למתכון: פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן
13. פסטה פטה ששברה את הרשת
זוכרים שכל הטיקטוק בער ממתכון אחד לפסטה, שמגישים עם עגבניות שרי שניצלו בתנור יחד עם גוש גדול של פטה? אז מתברר שזה נשאר טעים גם אחרי שהטרנד שכך.
>> למתכון: פסטה פטה ששברה את הרשת
14. ראגו עדשים טבעוני
גרסה טבעונית לבולונז, שעדשים מחליפות בה את הבשר הטחון ועושות את זה הרבה יותר טוב ממה שדמיינו שהן יכולות.
15. ספגטי עם עוף
יודעים מה קורה לפסטה שמתבשלת (או במקרה הזה נאפית) זמן ארוך עם עוף? היא סופגת טעמים מטריפים והופכת לפצצה של טעם ממכר. בשביל המנה הזו לא צריך הרבה מרכיבים - רק ספגטי, עוף, שמן, בצל ותבלינים. השעתיים בתנור עושות את כל העבודה.
16. ספגטי קצ'יו אה פפה
בניגוד למתכון שפתחנו איתו, הקצ'יו אה פפה הזה לא עונה על כל הכללים האיטלקיים הנוקשים, אבל הוא מהיר ומצוין ולכן בחרנו להציע לכם גם אותו. מהמנות המינימליסטיות שמלמדות אותנו שוב ושוב כמה האיטלקים טובים במה שעושים, וכמה פשוט הם יודעים לעשות את זה.
4 ראשי שום על חבילת פסטה - זה היחס של המרכיבים במתכון הזה, ותאמינו או לא, זה יחס מושלם. לכל החוששים, השום לא נכנס כמו שהוא אל הרוטב אלא נאפה בשמן זית בתנור, והופך לקונפי שום - צירוף שנשמע מרתיע אבל משמעותו בסך הכל שום אפוי רך כמו ענן ונטול עוקצנות, שטעמיו מורכבים וטובים כל כך שמלבדו הרוטב לא צריך דבר.
18. פסטה פירורי לחם מהירה
שמן זית, פירורי לחם, שום טרי ותימין. על לא דבר.
>> למתכון: פסטה פירורי לחם מהירה
19. פסטה עגבניות בדקה
לא נעים לנו לקרוא לזה מתכון, כי זה כל כך קצר, פשוט ומהיר, ש"תקתוקון" יהיה שם מתאים יותר. הפסטה היא פסטה - איזו שאתם אוהבים - והרוטב: רסק עגבניות עם שמנת מתוקה (מוזמנים לשדרג בשום כתוש, לא חובה, ע"ע רוטב רוזה). לפני שאתם מעקמים פרצוף, נסו להכין את זה היום לארוחת ערב ודברו איתנו אחרי. הילדים יעופו, באחריות.
20. פרפלה ברוטב שמנת בטטה
בטטה ושמנת ידוע כשילוב מוצלח במיוחד, ואם מדובר בבטטות שניצלו בתנור עם שמן זית וקצת תימין - זה בכלל ניצחון מטורף. 45 דקות (ניסינו וזה באמת עובד) - והמנה המגרה שבתמונה מונחת על שולחנכם.
21. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק
עוד הזדמנות נדירה שבה אנחנו מקבלים באהבה רוטב שמנת. בדרך כלל זה מרגיש לנו כבד מדי, מחייב מדי - פה זה פשוט מעולה, מתאים פיקס. בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה.
למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק
22. ספגטי קישואים ולימון
ספגטי ולימון? תתפלאו אבל כן - ספגטי ולימון! כל מי שניסה את המתכון הזה בבית הודיע שמכשיו הוא יהפוך להיות מנה שבועית קבועה. אצלנו הוא כבר מזמן השתקע.
למתכון: ספגטי קישואים לימון מהיר הכנה
23. סלט פסטה מקמח מלא ועוף
המנה הבאה הייתה חלק מאתגר האוכל הבריא שלנו. מדובר בסלט עשיר, מפנק, בריא וצבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי ובצל אדום. בקיצור, אם יש לזה צבע - זה כאן (וחכו שתטעמו את הרוטב).
למתכון: סלט פסטה מקמח מלא ועוף
24. פסטה כמו בגן
עם כל הכבוד למנות הפסטה המתוחכמות, הרוטב היחיד שאין ילד שיסרב לו הוא הרוטב האדום שמגישים בגנים. רוטב כל כך פשוט, שמעולם לא הצלחנו לשחזר אותו בבית. כמה כיף שיש לנו גולשים נאמנים, שנותנים כתף כשצריך.
למתכון: פסטה עם רוטב עגבניות כמו בגן
25. מאפה פסטה
אם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה צפתית. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא. אנחנו לא האמנו.
26. פסטה עם אבוקדו
כבר זמן רב אנחנו עוקבים בהשתאות אחר המתכון הזה לפסטה ברוטב אבוקדו שמציף את הרשת. כשחושבים על זה, זו הברקה גאונית - פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי בלי טיפה אחת של שמנת ועם המון בריאות.
בתיאבון!