הכי פשוטה, הכי מזכירה את הבית והמלכה האם של כל העוגות הבחושות: עוגת תפוזים אוורירית שנמסה בפה וממתיקה את היום, אפילו בקצת.

>> עוגת תפוזים של פעם

אולי אלה הערבים שכבר נהיו קרירים (ובצפון הארץ אפילו קרים מאוד), שעון החורף והרצון לאכול מנה חמה, אבל האמת הפשוטה היא שזאת פשוט מנה מנצחת, שלא סתם היא אחת המנות הפופולריות והאהובות במטבח וסביב שולחן האוכל של ישראלים רבים. לפני שניגשים למלאכה - כדאי לעבור כאן טוב טוב על כל הטיפים החשובים: מסוג הבשר המומלץ, דרך מלאכת המילוי ועד ההכנסה לסיר.

>> קובה סלק מנצח

 

קובה סלק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קובה סלק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בכל הנוגע לארוחות בוקר, פנקייקים הם תמיד התשובה הנכונה, בטח כשבחודש האחרון אבדה תחושת זמן ומקום ולא מעט ילדים נותרו עם מסגרות חלקיות, אם בכלל. המתכון הזה של עידית נרקיס כ"ץ הוא ה-מתכון שלנו לפנקייק והוא כולל כמה טיפים והסברים פשוטים וקולעים, למשל: אפשר גם להשמיט את החמאה המומסת מהבלילה, כי בכל מקרה תשמנו את המחבת במספיק חמאה בין נגלה לנגלה. זה אגב ממש לא הטיפ החשוב היחיד שיש כאן ואם עוד לא ניסיתם את המתכון הנהדר הזה - זה זמן מצוין לעשות זאת.

>> פנקייק קל להכנה וטעים להפליא

פנקייקס (צילום: עידית נרקיס כ
פנקייקס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מנת פסטה בפחות מחצי שעה זאת מנת פסטה כלבבנו. כל עוד אין מעליה תבשיל כבד או איזה ראגו בולונז טוב - אין שום סיבה שתבזבזו זמן יקר כדי להכין מנת פסטה. פה רותם ליברזון עושה אותה עם פנה, אבל אתם יכולים לבחור איזה סוג שאוהבים. 

>> פסטה רוזה

פסטה רוזה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פסטה רוזה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

חוץ ממגולגלות קינדר, כנראה העוגיות הכי טרנדיות בימי המלחמה הנוכחיות מלבד לעוגיות של רחל  אדרי - אנשים לא מפסיקים להכין עוגיות חמאה. הן קלות, טעימות בטירוף ואפשר לתת לילדים להשתתף בהכנה.

>> עוגיות חמאה

עוגיות חמאה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עוגיות חמאה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

המתכון הכי הכי פופולרי בכל הזמנים: פיצה. מי יסרב למגש או משולש של בצק טוב עם רוטב עגבניות וגבינה מבעבעת נמתחת? ההתפחה רק חצי שעה, היא מתאימה לתנור ביתי ולא צריך טאבונים מפונפנים ואפשר להוסיף מעל הגבינה כל תוספת שאוהבים.

>> מתכון לפיצה ביתית

מתכון לפיצה ביתית איטלקית (צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל)
מתכון לפיצה ביתית|צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל

אחד הדברים שהכי נחמדים וידידותיים במתכון הזה הוא שנורא קל להמיר אותו לגרסה פרווה: מחליפים את השמנת המתוקה שבעוגת השוקולד בשמנת צמחית, מיץ תפוזים או אפילו מים, ואת השמנת שבציפוי בשמנת צמחית או ב-50 גרם מרגרינה בטעם חמאה.

>> עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד קלה ועסיסית - לפני הקירור (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
לפני הקירור|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

אין חורף שהמרק הזה לא מככב אצלנו על הכיריים. הוא מעולה וקל בטירוף, את העדשים מספיק לשטוף טוב ואין צורך בהשרייה מוקדמת. למה אנחנו מציינים את כל זה? כי זה מרק מעולה שמוכן בתוך חצי שעה, וזה לא עניין של מה בכך. 

>> מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
מרק עדשים כתומות וקישואים|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

אז דיברנו על מגולגות קינדר ועוגיות חמאה, אבל עוד עוגיות שמככבות באין ספור קופסאות ונשלחות לשמח חיילים ומפונים בכל רחבי הארץ הן עוגיות טחינה נימוחות שבלתי אפשרי לאכול רק אחת מהן. 

>> עוגיות טחינה

עוגיות טחינה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות טחינה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

ואיך אפשר בלי חלה, הנחמה והתעסוקה האולטימטיבית לאפייה בימי מלחמה - לא משנה אם קולעים אותה לצורת מגן דוד או מאייתים "עם ישראל חי" - הבית מתמלא בריח של מאפה טרי ומספק לרגע הפוגה מהמציאות הבלתי נסבלת של החודש האחרון. 

>> מתכון לחלה

שתי חלות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שתי חלות|צילום: נופר צור, mako אוכל