קשה לשים את האצבע במדויק על מאכלים שהשתרשו בקולינריה הישראלית כ"מאכלים ירושלמיים", אבל בכל זאת - ברור לנו שקוגל, סופריטו ועלי גפן הם לגמרי כאלה. אלה לא רק חומרי הגלם שהופכים אותם לירושלמיים, אלא גם האווירה והרוח הנדירה שאפשר למצוא רק שם.

נציגי המטבח הירושלמי ב"MKR המטבח המנצח" הם כמובן ליאור ואבי. בתור מי שמעידים שגדלו בין סמטאות השוק, הם ייצגו את הקולינריה הירושלמית מסביב לעולם ובישלו לאישים בכירים, כמו גם לראש הממשלה נתניהו. מולם יתחרו נציגי המטבח התל אביבי אושרי וירדן, נציגי המטבח התאילנדי מהערבה דניאל ונדב ונציגי המטבח המסורתי מלוד עדיאל ושלומי. רגע לפני שזה קורה, אספנו מתכונים ירושלמיים מומלצים, לארוחת השבת או בכלל.

כריך מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי הוא מאכל מדהים אך מלא מכשולים - הפיתה מתפרקת, המיצים של הבשר נוזלים וכל העסק מצריך יותר מדי מפיות. הפתרון הוא לדחוף את המעורב לתוך חצי כיכר לחם. מלבד הפרקטיות, זה גם נורא טעים.

כריך מעורב ירושלמי (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
כריך מעורב ירושלמי|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סופריטו עוף ותפוחי אדמה

לא מעט שמן יש במתכון הזה, אבל בבקשה אל תנטרו לו על כך. מדובר בתבשיל חלאבי של עוף וצ'יפס שמתחיל בטיגון רציני, ונגמר בשעה ומשהו של בישול. והטעם - אלוהי.

המתכון הכי טוב שלי: סופריטו (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: סופריטו|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בייגלה ירושלמי

מאפה רך, טעים ונימוח כמו במאפייה - אם לא הרבה יותר.

מיני בייגלה ירושלמי (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מיני בייגלה ירושלמי|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

קוגל ירושלמי

המתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק.

קוגל על השולחן (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קוגל על השולחן|צילום: דניאל לילה, על השולחן

עלי גפן ממולאים

פנו לכם קצת זמן בסוף השבוע ותכינו את עלי הגפן הכי טעימים בארץ, של מסעדת מורדוך בירושלים. אז תכינו סיר גדול ומקום על השיש, ותתחילו לגלגל.

עלי גפן ממולאים (צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח)
עלי גפן ממולאים|צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

בתיאבון!