לכאורה, אין פשוט יותר מלהכין טוסט. לוקחים חתיכה של לחם פרוס, שמים במצנם הקופץ או בתוך הטוסטר אובן, מחכים כמה דקות ומקבלים לחם קלוי. אבל ג'יימי אוליבר כמו ג'יימי אוליבר, אוהב לעשות דברים בדרך שלו והוא דווקא ממליץ להכין טוסט על מחבת.

אין תמונה
חה חה, טוסטר לחיץ?!

>> בואו לפייסבוק שלנו, כיף שם

אז ככה זה עובד: ג'יימי ממליץ על לחם שאור, אבל כל לחם, בעיקר לחם לבן, יכול לעבוד.

1. מחממים מחבת עם ציפוי בלתי דביק על הכיריים. כשהמחבת רותחת, מניחים עליה פרוסת לחם (אין צורך לשמן את המחבת) למשך דקה וחצי עד שהיא משחימה.

2. הופכים את הפרוסה לצד השני, מניחים עליה משהו כבד, נגיד קופסת שימורים או בקבוק רוטב גדול, שישטח את הפרוסה טוב טוב וקולים עוד דקה וחצי.

3. מורחים באופן מידי חמאה רכה על הטוסט ואוכלים.

טוסט גבינה צהובה (צילום: Ju-Lee, Istock)
או היי חתיך|צילום: Ju-Lee, Istock

עוד באוכל טוב:

פשוט, לא? אז קחו את השיטה הזאת, תוסיפו גבינה ומיונז (או חמאה) למשוואה, ותקבלו משהו לא מהעולם הזה: טוסט גבינה פריך במחבת, בגרסה שלנו:

המרכיבים (למנה אחת):
2 פרוסות לחם
גבינה צהובה, איזה שאוהבים
מיונז או חמאה רכה
תוספות אפשריות: בצל פרוס דק, זיתים מגולענים ופרוסים, פטריות פרוסות דק, גבינה בולגרית מפוררת וכל מה שעולה על רוחכם.

אופן ההכנה: 

1. מרכיבים את הכריך כרגיל - מניחים את פרוסות הגבינה בין 2 פרוסות הלחם ומוסיפים תוספות, אם רוצים. בינתיים, מלהיטים מחבת על האש.

2. מורחים שכבה של מיונז או חמאה על צד חיצוני אחד של הכריך, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומניחים את הכריך עם הצד המרוח למטה על המחבת (אין צורך לשמן את המחבת).

3. לוחצים בעזרת מרית את הכריך אל המחבת לסירוגין, למשך מספר דקות, עד שהצד התחתון מזהיב.

4. מורחים בזהירות את הצד העליון של הכריך במיונז או חמאה והופכים. ממשיכים לטגן, עד שגם הצד השני מזהיב. מגישים.

(מקור)

>> הנה כל מה שאמרנו בעבר על ג'יימי אוליבר