בכתבה הבאה אנחנו לא מתכוונים להפציר בכם לאכול פחות, לעבור לאכילה ירוקה או חס ושלום לוותר על ממתקים. אנחנו בסך הכל מבקשים דבר אחד: תנו את הדעת על מה שאתם אוכלים. אכילה מהירה, אי לעיסה מספקת של המזון וחוסר תשומת לב כללית למה שאתם אוכלים גורמים אוטומטית לאכילת יתר ולעלייה במשקל. החדשות הטובות הן שאפילו הרגלי האכילה הקלוקלים האלו ניתנים לשינוי בעזרת תרגול.
אם תיישמו לפחות חלק מהעקרונות הבאים, תראו שהרגלי האכילה שלכם ישתנו והקילוגרמים יתחילו לצנוח.
1. אכלו עם היד היותר חלשה שלכם
אין עוררין על העובדה שאנחנו נותנים יותר תשומת לב לדברים שקשה לנו לעשות. אכילה עם היד החלשה שלנו (אצל רובנו זו יד שמאל) היא ללא ספק אתגר לא קטן, שיעזור לנו לאכול יותר לאט ולשים לב בדיוק מה נכנס לנו לפה בכל ביס. נסו ותראו.
2. אכלו כל דבר עם צ'ופסטיקס
גם אם אתם אוכלים סושי או מוקפץ פעמיים בשבוע ואתם שולטים בשימוש במקלות אכילה, נראה אתכם אוכלים בעזרתם סלט או פרוסה עם גבינה. גם צורת האכילה הזאת עוזרת לכם להתמקד באוכל שעל הצלחת שלכם, לאכול לאט יותר ולהיות מודעים לכל מה שאתם צורכים. נסו את זה למשך שבוע, ואל תוותרו לעצמכם - אפילו את העוגייה שאתם מנשנשים עם התה אחזו במקלות.
3. קחו את הביס הראשון בעיניים עצומות
אכלתם פעם בחושך מוחלט? מי שחווה את הארוחה בחשכה במרכז "נא לגעת" יודע שהטעם של האוכל שמוגש שם לא דומה לטעם של אוכל אחר - כי כשחוש אחד מנוטרל, ארבעת החושים האחרים מתחדדים ומתעצמים.
אז לאכול בחושך באופן רגיל זה לא מאוד מעשי, אבל אפשר לשאול את הרעיון הזה ולאכול את הביס הראשון - או אפילו את חמשת הביסים הראשונים - של כל ארוחה בעיניים עצומות. כל תשומת הלב שלכם תתמקד בביס ובטעם שלו, מה שיעזור לכם להתעמק בפעולת האכילה ולחרות אותה בזכרונכם. שימו דגש על מגוון הטעמים בפה שלכם, על המרקם שלהם וגם על הריח. כך גם תעריכו יותר את האוכל וגם תאכלו לאט יותר.
עוד דרך מצוינת להתמקד באוכל ולאכול בתשומת לב. הטיפ הזה פחות רלוונטי למי שמבשל לעצמו, ויותר לאלה שאוכלים בחוץ או נהנים מאוכל שמישהו אחר בישל: הכניסו את הביס לפה, ונסו לזהות מה יש בו, ממש כמו משימת זיהוי הרכיבים הזכורה של מאסטר שף (זוכרים את הבולונז בעל 20 המרכיבים של אייל שני?). זה מה שנקרא "לדעת מה נכנס לך לפה".
5. שימו את האוכל על צלחת
זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל שימו לב כמה דברים אתם אוכלים שלא על צלחת – סנדוויצ'ים, חטיפים, ממתקים, דברים שאתם חוטפים מהמקרר או ישירות מהסיר ועוד. כל ביס מהנ"ל נחשב (אפילו אם אומרים שלא...). עשו לכם הרגל לשים כל דבר על צלחת – אפילו צ'יפס וחטיפי שוקולד. זה יכריח אתכם לדעתם בדיוק מה וכמה אכלתם.
6. שבו ליד השולחן בזמן האוכל
אם כבר שמתם את האוכל שלכם על צלחת, לכו עוד שני צעדים ותתיישבו ליד השולחן. לא, השולחן בסלון מול הטלוויזיה לא נחשב וגם לא שולחן המחשב. שבו על השולחן בבית שמיועד לאכילה. אמנם המיתוס של "אם אוכלים בעמידה האוכל יורד לרגליים" לא ממש נכון, אבל אם תשבו כמו שצריך מול השולחן ותאכלו, תוכלו לתת את מלוא תשומת הלב לאוכל שלכם.
7. אכלו בשקט
באותה הזדמנות, כבו את הטלוויזיה שדולקת ברקע, סגרו את אפליקציית פייסבוק בסמארטפון שלכם, תעיפו את הספר או את העיתון שאתם קוראים בזמן האוכל - ותתמקדו 100% בצלחת שמולכם. כך תדעו בדיוק את כמות האוכל שאכלתם ולא תגרפו אוכל לפה בלי לשים לב.
8. לעסו לפחות 20 פעמים את האוכל שלכם
אומרים שאם לועסים יותר את האוכל הוא מתעכל טוב יותר, ושכך גם תשרפו קצת קלוריות וגם תזרזו את תחושת השובע. זה לא באמת משנה אם תלעסו 20 פעמים, 25 פעמים או אפילו יותר. העיקר שהלסת תעבוד יותר מהרגיל. אחרי שתבחרו מספר חשוב שתדבקו בו - כך תהיה לכם מטרה שאליה תשאפו בכל ביס.
9. הניחו את המזלג בין ביס לביס
פעולת הנחת המזלג בין ביס לביס מכריחה אתכם להתמקד באוכל שיש לכם בפה ובלעיסתו, במקום להתנפל על הביס הבא. בנוסף, פעולה זו מעודדת אתכם להאט ולהתמקד יותר בטעם של האוכל, ופחות בגריפתו במהירות אל הפה.
שתפו את הטיפים להרזיה עם החברים