מי לא מכיר את המפלצת הכחולה שתמיד מחזיקה בידה עוגייה? אז רק נזכיר שעוגיפלצת (באנגלית cookie monster) הוא מפלצת בעלת פרווה כחולה וחיבה מופרזת ואף כפייתית לעוגיות. הוא הגיח לעולמנו בתוכנית הפופולרית "רחוב סומסום", שזכתה להצלחה בינלאומית בשנת 1966.
עוגיפלצת משמש כמעין אתנחתא קומית בסדרה, ואין לו קשרים חברתיים ועלילתיים לשאר הדמויות או לסיפור הכללי - אבל עם השנים הוא הפך לאחד הסממנים המוכרים ביותר של הסדרה, והיום הוא נחשב לאחד המותגים החזקים שיצאו ממנה.
בשנת 2004 חשף עוגיפלצת לראשונה כי עד שאכל את העוגייה הראשונה שלו שמו היה סיד. בעקבות ביקורת רבה על הרגלי האכילה של הבובה הכחולה, בשנת 2005 הוחלט לקצץ בכמות העוגיות שיאכל עוגיפלצת במהלך השידור, כחלק מקמפיין שנעשה בארה"ב נגד השמנת יתר. בהפקת התוכנית הוחלט שעוגי יסביר לצופים ש"עוגייה זה אוכל של לפעמים", וכל פרק חדש של התוכנית יתחיל עם "טיפ בריאות" בנוגע לאוכל בריא ופעילות גופנית.
בפרק מיוחד של "פמילי גאי" מופיע עוגיפלצת כדמות המכורה לעוגיות שמנסה להיגמל. עם כל הסערה סביבו, אנחנו אוהבים אותו למרות הכל, ולכבוד יום ההולדת בטוח שנאכל עוגייה או שתיים לקינוח של אחרי ארוחת הצהריים. איזו עוגייה? או, שמחים ששאלתם.
המרכיבים:
180 גרם חמאה רכה, או מרגרינה
1 כוס סוכר
2 ביצים, טרופות
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה או המרגרינה הרכה בקערה.
2. מודדים כוס אחת של סוכר.
3. שופכים את הסוכר על החמאה.
4. בעזרת מזלג, מועכים את החמאה והסוכר, עד שהם מתאחים.
5. שופכים את הביצים הטרופות אל תוך הקערה.
6. מודדים כפית אחת של תמצית וניל, ושופכים אל תוך הקערה.
7. מערבבים את כל תכולת הקערה בעזרת מזלג.
8. מודדים 2 וחצי כוסות קמח ומעבירים לקערה עם התערובת הנוזלית.
9. מודדים כפית אבקת אפייה ומפזרים מעל הקמח.
10. מודדים כפית אחת של מלח ומפזרים גם מעל הקמח.
11. מערבבים הכל ביחד במזלג, או בעזרת היידים.
12. שמים את הקערה במקפיא עד שהתערובת מתקררת.
אין המשך למתכון המצויר בנוגע לאופן האפייה, אך אפשר לנחש שמגלגלים את בצק העוגיות לנקניק, חותכים אותו לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, מפזרים מעל כל עוגייה מעט סוכר ואופים בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות מעט. אנחנו באופן אישי, גם ממליצים להכין את העוגיות בעזרת מיקסר, אם יש.
בתיאבון לכולם ויום הולדת שמח!