אושפלאו
כל כך הרבה גרסאות של אושפלאו ראינו במהלך האודישנים ל"מאסטר שף" - עם סוגים שונים של אורז, עם כל מיני בשרים ובכל מיני סגנונות (זוכרים את האושפלאו ההודי של אלברט?). אבל עדיין, אף אחד לא תפס את מקומו של ה-אושפלאו בלב שלנו - האושפלאו האולטימטיבי של מלך האושפלאו הישראלי, אהרוני. יש בו אורז, עוף, בשר כבש וגזר, יש בו גרגירי כמון וראשי שום, יש לו את כל הנשמה שצריכה להיות באושפלאו, ועוד.
עוגת אורז אפויה
את המנה הזו לא ראינו אצל חברי הנבחרת, והאמת היא שהיא כל כך מגניבה שחבל שאף אחד לא חשב להכין אותה בעצמו לתוכנית. מדובר במעין מאפה עגלגל של אורז עם יוגורט, פירות יבשים ופיסטוקים (אבל גם זעפרן, כוסברה וג'ינג'ר), שפורסים כמו עוגה ומתענגים על שילוב טעמים שהוא מתוק, מלוח, עוקצני ובאופן כללי מענג.
קציצות אורז דביק
המתכון הזה פורסם בספר "ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה", והוא מופיע כאן לצד מתכונים נוספים מאותו הספר. בגדול סוד הסטיקי רייס הוא אורז דביק ייעודי, שמושרה זמן רב במים ואחר כך מאודה עד לריכוך. את האורז המוכן מקצצים לקציצות, ופשוט מטגנים בשמן. אל דאגה, הקציצות מוגשות עם אחלה אחלה רוטב, שגם המתכון שלו בפנים.