כולם חולמים לאכול יום אחד במסעדת מישלן, אבל רק מעטים מצליחים להגשים את החלום. המחירים הגבוהים והנגישות הנמוכה למסעדות מישלן מעבר לים גורמת לחלום הזה להיות רחוק מתמיד, בטח בימי הקורונה שעוברים עלינו כעת.
למרות זאת, אתמול הרגשנו טעימה של מישלן בפרק של MKR המטבח המנצח, בו המתמודדים נדרשו לבשל מנות ראשונות בהשראת שפים מעוטרים. כך, אבי וליאור הגישו לשופטים קרפצ'יו ארטישוק עם קונפי ארטישוק וקצף פרמז'ן בהשראת השף מאסימו בוטורה, כוכי והדר הגישו כיסונים מבצק "פאת פונסה" במילוי גבינות על קרם דלעת וערמונים בהשראת השפית ננסי סילברטון ואינה ואלכס הגישו ניוקי סלק על קרם שורשים עם זוקיני מוקפץ בהשראת אלן פאסאר.
למרות שכל המנות הללו ללא יוצא מן הכלל הצליחו להרשים את השופטים, האמת היא שאפשר לקטוף מחמאות גם בלי הדיוק הנדרש ממנות בסדר גודל של מסעדת מישלן. יש לא מעט מנות שנראות וואו - אבל האמת היא שהרבה יותר קל להכין אותן ממה שנדמה. רגע לפני חלקה השני של המשימה שישודר מחר (שלישי), אספנו בפינצטה 6 מתכונים כאלה, והנה הם לפניכם.
סירות הפילו הכי יפות בארץ
בורקס גבינה ופטריות - שנראה פחות כמו בורקס ויותר כמו הדבר הכי מהמם שיצא מהתנור שלכם אי פעם. יש לכם פילו? אז יאללה, בואו לנסות.
ריזוטו בטטה פטנט
האמת? גם לנו לא תמיד יש כוח להכין ריזוטו מאפס, ולכן - קבלו מתכון לריזוטו עם בטטה שמכינים ממש בקלות ובסיר אחד. האורחים שלכם יעופו, ואתם לא חייבים לגלות להם כמה קל היה להכין את זה.
פיצה מהירה בלי שמרים
הבצק של הפיצה הזו הוא אומנם חיקוי של הדבר האמיתי, אבל הוא רך ונעים שאין דברים כאלה, ובסוף יוצאת ממנו חתיכת פיצה מעולה. אז למה להיכנס לעסקי הלישה אם אין כוח ולא חייבים?
רוטלו די פסטה
רוטלו הוא סוג של הכלאה בין קנלוני ללזניה. יש כאלה שיגידו שמדובר בגרסה אלגנטית ואישית יותר ללזניה הפופולרית. השוס? לוקח רק 45 דקות לעבוד את המנה הזאת.
בגט ללא לישה
זה לא קורה לנו הרבה, שאנחנו מתקמצנים על מתכון בשביל להמשיך לזכות בכל התהילה בעצמנו. עם המתכון הזה שעלה ב"נשואה למאפייה" זה קרה, אבל בסוף החלטנו שזכות הציבור לדעת: אפשר להכין בקלות בבית בגט צרפתי מושלם.
עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מסקרפונה קטיפתי. קלה להכנה כמו העוגה הקלאסית, אבל טעימה פי אלף ומרשימה פי מיליון.