שלייקלך "סברי מרנן" - בגרסת חיים כהן
המרכיבים:
להכנה:
בערך כוס של מלח גס
שמיר טרי
לבצק:
קילו תפוחי אדמה
2 חלמונים
20 גרם מלח
250 גרם קמח פסטה (ועוד קצת לחיזוק וקימוח)
למילוי עוף:
3 כרעי עוף שבושלו במרק, מפורקות
1 בצל מטוגן ומצונן לטמפרטורת החדר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
2. מפזרים בתבנית שני חופנים של מלח גס, מסדרים עליהם את תפוחי האדמה ומייבשים כשעה וחצי בתנור.
3. מוציאים את תפוחי האדמה וחוצים אותם בעודם חמים (היזהרו מכוויות, אפשר להשתמש במגבת). מרוקנים את תוכנם לקערה.
4. בעזרת קלף או לקקן מפוררים את מלית תפוחי האדמה ומצננים אותה.
5. אחרי שתפוחי האדמה התקררו, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
6. מעבירים את הבצק לשעתיים למקרר ומתחילים לעבוד על המלית.
7. מפרקים את העוף, מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים בפלפל ומלח ומעבירים לשקית זילוף.
8. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם. מקמחים את היד, מניחים כדור בכף היד ובעזרת היד השנייה פותחים לעיגול שטוח.
9. מזלפים במרכז מהמילוי וסוגרים לכדור. מועכים אותו מעט לצורת דיסקית עבה.
10. מרתיחים מים עם כף מלח, מכניסים את הדיסקיות ומבשלים כ-4 דקות במים רותחים.
11. מוציאים לצלחת, מוזגים מעל מרק עוף ומקשטים בשמיר טרי לקישוט.
>>לסרטון המלא של חיים כהן מבשל שלייקעלך באפליקציית +12
מז'לוף "סברי מרנן" - בגרסת חיים כהן
המרכיבים:
500 גרם בשר צוואר, טחון דק
כוס אורז בסמטי
מלח
פלפל שחור
בצל אחד, קצוץ ומטוגן
כף נענע יבשה (לא חובה)
רוטב עגבניות שאוהבים
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים כ-10 דקות. מסננים.
2. מערבבים בשר, אורז, מלח, פלפל שחור, בצל מטוגן ונענע יבשה.
3. מכניסים לשקית זילוף.
4. מחממים את הרוטב במחבת סוטאז'.
5. מתחילים לזלף את התערובת בכדורים קטנים (כמות קטנה בכל פעם).
6. מבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות ללא מכסה, עד לקבלת קיפודי מז'לוף קטנים.
>>לסרטון המלא של חיים כהן מבשל מז'לוף באפליקציית +12