מאחורי הקינוח שהוגש אמש למתמודדי MKR המטבח המנצח ולשופטים חיים כהן ורותי ברודו, עומד טרנד שצבר תאוצה בארץ ובעולם בשנים האחרונות. המתמודדים מארק ואלכס החליטו לקחת את השרלוטקה, עוגת תפוחים רוסית קלאסית, ולהעניק לה את הפרשנות והטאץ' האישי שלהם. התוצאה הייתה שולחן קינוחים מפואר שגרף מחמאות מכל הנוכחים בחדר.
בהתחלה מארק השפריץ על משטח היצירה שנפרס על השולחן קרם גזר וקרם פירות יער שהוכנו מראש. לאחר מכן, הוא ביקש מהמתמודדים לתת יד ביצירה ולפזר על המשטח את שאר המרכיבים, שכללו תפוחים מקורמלים, אבקת שוקולד לבן עם פפריקה, פטל טרי וכמובן שגם את עוגת השרלוטקה המקורית. לסיום הניח מארק על המשטח גלידת תפוחים שנוצרה מבישול מוס בחנקן נוזלי ופיזר מעל היצירה אבקת זהב שנתנה טאץ' אחרון ונוצץ לכל העסק.
בעוד שרוב המתמודדים החמיאו למארק ואלכס על היצירתיות, בקרב השופטים הדעות היו חלוקות. חיים הודה שהוא מעדיף את הקינוח שלו על צלחת והעניק למנה 7 נקודות בלבד. מהצד של רותי הדברים נראו אחרת. "אני בדרך כלל לא מתחברת לדברים כאלה, אבל במקרה הזה הכל התחבר לי פיקס", אמרה רגע והעניקה לזוג 9 נקודות.
הרעיון שעומד מאחורי הטרנד הוא ליצור קינוח שנראה כמו יצירת אומנות, עם מרכיבים משתנים ונראות שונה בכל פעם. "הטרנד הזה התחיל במסעדת שלושה כוכבי מישלן בשיקגו בשם Alinea, מסעדה עם מטבח מולקולרי", מסבירה השף קונדיטורית ליאור משיח. "אסף גרניט היה הראשון שהביא את זה לארץ והוא עשה את זה מאוד שונה, גס וחופשי יותר. במחניודה פרסו נייר כסף על השולחן וזרקו עליו אלמנטים באופן פרוע. עם הזמן זה נהיה אלמנט נפוץ ופופולרי שנמצא בהמון אירועי קייטרינג וחתונות".
איך הקורונה השפיעה על הטרנד הזה, שמשלב הכנה וחלוקה של אוכל בצורה קצת פחות היגיינית מקינוח בצלחת?
"בתקופה של הקורונה הכל נראה אחרת, אבל לדעתי זה דווקא מעניין לראות שף מכין את זה היום עם מסכה וכפפות. מודה שעוד לא נתקלתי".
עד כמה קינוחי הראווה הללו באמת טעימים בשורה התחתונה? "זה מאוד תלוי בשף, בטיב הקינוחים ובמרכיבים. אם שף שיודע מה שהוא עושה מכין את זה זה יהיה מדהים, ואם לא - זה יסתכם בשואו וזהו. הלקוחות שמבקשים שולחן קינוחים יודעים שהם קונים קודם כל שואו".
אז כמה יעלה לכם להרשים את האורחים עם שולחן קינוחים מרהיב מהסוג שיצרו אלכס ומארק? ובכן, תכינו את הארנקים כי לפי הקונדיטורית שיר אליאס, מחירו של שולחן קינוחים נע בין 1,000 ל-4,000 שקלים, תלוי בגודל האירוע.