עוגת תפוזים עם קרד תפוז (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
עוגת תפוזים עם קרד תפוז. הקרם המבושל נותן לה טוויסט מעולה|צילום: דניה ויינר, על השולחן

עוגת תפוזים עם קרד תפוז

תבנית בקוטר 24 ס"מ עם חור • 30 דקות הכנה • 40 דקות אפייה

Curd, הקרם המבושל, מעניק לעוגת התפוזים הבחושה מראה חגיגי וטעמים מורכבים יותר בזכות שימוש בקליפת תפוז מגוררת.

המרכיבים:
5 ביצים מופרדות
200 גרם (1 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1 כפית משחה או תמצית וניל
קורט מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפות סולת
1/2 חפיסה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 שקית אבקת אפייה

לקרד תפוז:
3 חלמונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1 כף גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקישוט:
זסטים של קליפה מתפוז אחד

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.

2. מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 7 דקות לקבלת קצף יציב.

3. טורפים בקערה שנייה חלמונים עם שמן, מיץ, קליפת תפוז, וניל ומלח לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

4. מערבבים בקערה נוספת קמח, סולת, פודינג ואבקת אפייה. מקפלים לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה גם את הקצף. יוצקים לתבנית.

5. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית (לפחות שעה).

6.  מכינים קרד תפוז ומצפים: מבשלים את כל החומרים למעט החמאה בסיר קטן תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה ועולות על פניה 3 בועות גדולות. מסירים מהכיריים ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה. מערבבים להיטמעות לפני שמוסיפים עוד חמאה. מצננים.

7. מצפים את חלקה העליון של העוגה בקרד ומפזרים קליפת תפוז.

8. העוגה תישמר שבוע במקרר כשהיא מכוסה או עטופה בניילון.

מיץ תפוזים (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
חומר הגלם החורפי האהוב עלינו|צילום: דניה ויינר, על השולחן

עוד באוכל טוב:

עוגת תפוזים וקוקוס

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ • 15 דקות הכנה • 40 דקות אפייה

עוגה ביתית חורפית שכיף להתכרבל איתה על הספה. התפוזים נותנים לעוגה חמיצות עדינה ואילו הקוקוס מאזן אותה ומעשיר את המרקם שלה.

המרכיבים:
5 ביצים מופרדות
200 גרם (1 כוס) סוכר
75 מ"ל (5 כפות) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מתפוז אחד מגוררת דק
150 גרם (כ-2 כוסות) קוקוס
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
2 כפות שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.

2. מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 7 דקות לקבלת קצף יציב.

3. טורפים חלמונים בקערה נוספת עם 1/2 כוס סוכר, שמן, מיץ וקליפת תפוזים לקבלת תערובת אחידה ותפוחה מעט.
4. מערבבים קוקוס, קמח ושקדים בקערה שלישית. מאחדים את תכולתה עם תערובת החלמונים ומקפלים פנימה את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית.

4. אופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

5. העוגה תישמר כמה ימים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה או עטופה בניילון.

מתכונים: רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סגנון: אוריה גבע.

על השולחן שער גליון ינואר 2015 (צילום: רונן מנגן, על השולחן)
על השולחן, גיליון ינואר 2015|צילום: רונן מנגן, על השולחן

גיליון ינואר של "על השולחן", מגזין הגסטרונומיה המוביל בישראל, מספק הצצה לעולם התבלינים- שיחה עם ליאור לב סרקרז, קיבוצניק מהגליל שהפל לגורו תבלינים באמריקה; מיכל בוטון מכינה קינוחים באווירת חורף אירופאי משופעים בתבלינים; מיטב השפים מציגים את המנות החריפות והלוהטות שלהם; ואורלי פלאי-ברונשטיין בוחרת תערובות תבלינים קלאסיות שאתם חייבים להכניס למטבח ומשדכת להן טעמים מחמיאים ומפתיעים. כל אלה ועוד 65 מתכונים בגיליון החדש של על השולחן.

 >> ומה למנה עיקרית בשבת? חמין טבעוני של אורי שביט