>> למתחם המתכונים לפסח השלם של mako אוכל <<
מתכונים עם בשר
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
אין מה לומר, ענת אלישע צודקת: השילוב בין קוביות של בשר צלי כתף (מספר 5) ובטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) חלומי, ומדובר במנה עיקרית שכל שולחן חג או שולחן שבת יתגאה לארח. המרקם ריבתי, הבשר נימוח ומתפרק והטעם גן עדן.
>> למתכון: צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
מפרום ללא טיגון
המתכון שלימד אותנו שאפשר לוותר על שלב הטיגון במפרום, ולחסוך חתיכת כאב ראש. כל השאר - תפוחי אדמה, תערובת בשר מתובלת, רוטב ללקק את האצבעות - עדיין שם.
פילה מדומה עם יין וירקות שורש
פילה מדומה הוא אולי לא פילה אמיתי, אבל הוא נתח פשוט מצוין לצלי לארוחת החג. וזאת הכי טובה להכין אותו.
>> למתכון: פילה מדומה עם יין וירקות שורש
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
מתכון מתוך הספר של חן במטבח (אגב, מתנה מעולה לפסח!), שכולו זועק ארוחת חג. תבשיל חלומי של בשר, עגבניות וחצילים, שאולי ידעתם שהולכים נהדר ביחד אבל לא ידעתם עד כמה.
>> למתכון: תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
סינייה בשר וכרובית
מתכון של רעות עזר, שבכל פעם שאנחנו נתקלים בו אנחנו נתקפים רעב אכזרי. אם אתם מצליחים להסתכל על התמונה הזו ולא מתעורר בכם יצר חייתי לזלול אותה בכל ארוחה חגיגית מעכשיו ועד הודעה חדשה - אנחנו לא יודעים ממה אתם עשויים.
קניתם בשר טחון? ממליצים מאוד לשקול את הקציצות האלה, עם הבמיה והעגבניות הצרובות
מפרום תפוחי אדמה
עוד אחד של רעות עזר. כמה שאנחנו חולים על מפרום בכללי - ואנחנו חולים על מפרום בכללי - למפרום הספציפי הזה יש פינה משלו בלב שלנו. הטוויסט כאן הוא אורז בתוך תערובת הבשר, וחוץ מזה שזה הופך אותו משביע יותר, זה מוסיף עוד נפח למנה הזו, שהופך אותה ראויה אפילו יותר לככב על שולחן ליל הסדר.
צלי פטריות הכי טעים שאכלנו
עוד מעט תפגשו כאן עוד הרבה מתכוני צלי, אבל לזה של יונית צוקרמן אנחנו רוצים להקדיש סקציה נפרדת, פשוט כי הכנו אותו והיינו בשוק מכמה שהוא רך וטעים. הכי רך והכי טעים שיצא לנו לאכול, ויצא.
אושפלאו
את המתכון הזה של ישראל אהרוני לאושפלאו, המנה הבוכרית הנהדרת, הכרנו רק לפני כמה חודשים אבל מאז אנחנו לא מפסיקים להכין אותו וקוצרים ים של מחמאות. לא יודעים מה זה בכלל אושפלאו? זה בסדר, גם אנחנו לא ידענו: אורז עם בשר כבש, ירקות וגם פירות יבשים, כדי שיהיה חגיגי.
טאג'ין אוסובוקו
אחת ממנות הבשר החגיגיות שאנחנו מכירים: טאג'ין של בשר אוסובוקו טרי, עם שלל ירקות כתומים וטעימים ותוספת משמשים מיובשים, שהופכת את המנה לכזאת שמסובבים אחריה את הראש.
חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)
מתכון חגיגי וסופר סופר סופר טעים של המטבח הטוניסאי, לסירות חצילים ממולאות בשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות וגם אריסה. התוצאה פגז, והדרך אליה לא מסובכת בכלל.
>> למתכון: חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)
פאי בשר
מכירים פאי רועים? אז פה יש לכם גרסה חגיגית שלו ואיך לומר, בשרנית בהרבה. במקום בשר טחון - קוביות של אונטריב או בשר צלעות. מנה יפהפייה וטעימה לא פחות.
צלי אסאדו
אנחנו יודעים, מעולם לא חשבתם להכין צלי מאסאדו. השאלה היא למה, בעצם. שמן ועסיסי, טעים ומשגע - אחרי 8-10 שעות בתנור, אנחנו מתחייבים לכם שכולם יעופו על הנתח הזה.
צלי נמס בפה בעשר דקות עבודה
והנה עוד מתכון נהדר לצלי, במיוחד בשביל כאלה שלא ממש מתכוונים לעמוד שלושה ימים במטבח לכבוד החג. מתכון מנצח של רויטל פדרבוש לצלי כל כך רך, שלא תצטרכו סכין בשביל לחתוך אותו.
>> למתכון: צלי בקר נמס בפה בעשר דקות עבודה
קדירת אסאדו בבצלים
מנה נפלאה, חגיגית ועשירה, שמביאה למרכז השולחן את כל האיכויות של הבישול הארוך, ובעצם, כחשושבים על זה - לא דורשת מכם יותר עבודה מכל מנה אחרת, אז למה לא להתפנק עד הסוף?
טאג'ין לחי עגל ופירות יבשים
אחחחח, מראש השנה אנחנו מחכים לארוחה שבה יפנקו אותנו בטאג'ין טוב. אז אמנם פה זה אנחנו שמפנקים אחרים (ואת עצמנו), אבל הטאג'ין, אח הטאג'ין. שימו לב, דורש קצת הכנה (לא הרבה!), אבל וואו איזו תוצאה.
>> למתכון: טאג'ין לחי עגל ופירות יבשים
גולאש הונגרי אמיתי של תום פרנץ
המתכון הזה הוא לא חובה בכל סדר, אבל אם יש לכם אפילו אורח הונגרי אחד - הוא חובה גם חובה. תום פרנץ, איש עם הרבה כבוד למסורת ולאוכל, נכנס בשורשי הגולאש וחזר עם מתכון שיזכיר לכל הונגרי בשולחן את הסבתא שהייתה לו, או שתמיד חלם שתהיה.
רוצים לגוון? הנה עוד מתכון מנצח לגולאש
גונדי שירין
והנה עוד אחד של תום פרנץ: מכירים קציצות? אז תשכחו את כל מה שחשבתם שאתם יודעים, והכירו את הגונדי שירין, קציצות פרסיות ששמען נודע רק למתי מעט, שמתבשלות בסירופ סוכר עם פירות יבשים. אם זה לא חג אז אנחנו לא יודעים מה כן. אה, מגישים עם אורז פרסי קלאסי. כמו שצריך.
תבשיל בשר עם חומוס ותרד
כשאנחנו מצליחים להניח את הידיים על מתכון של נוף ממאסטר שף, אנחנו דבר ראשון שומרים לנו אותו בצד. עוד לא קרה שהכנו מתכון שלה ולא היינו מרוצים, ולכן אנחנו ממליצים בלב שלם לדבוק בה גם בהכנות לליל הסדר. הפעם: תבשיל של אוסובוקו או צוואר, שמתבשל עם חומוס ועלי תרד ומשתדרג פלאים עם תופסת של כוסברה מטוגנת. יש קמח במתכון? מחליפים אותו בקמח מצה, וממשיכים כרגיל.
>> למתכון: תבשיל בשר עם חומוס ותרד
צלי בשר ופטריות עם אורז ופול
המתכון הזה הוא של סמדי בומבה, ואנחנו אוהבים אותו כי הוא הכי משדר לנו בית בעולם. נתח מס' 5 בבישול ארוך ארוך, עם פטריות מקופסה, כורכום ופלפל שחור - זה מה שאנחנו אוהבים למצוא על השולחן כשאנחנו נכנסים הביתה.
>> למתכון: צלי בשר ופטריות עם אורז ופול
קדירת חג של כתף עגל
הכתף הוא יופי של נתח, וכשמצוותים אותו ליין לבן, סילאן וקצת לימון בכלל נהיה שמח. את הקדירה הזו מבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך יפה יפה, וכפיצוי על הכובד מגישים אותה עם סלט רענן, פריך וטעים. מתכוני שגר ושכח - אנחנו תמיד בעד.
>> למתכון: קדירת כתף עגל
>> והנה מתכון לנתח אווזית ממולא
אנטרקוט ביין
הכוכב הבלתי מעורער של שולחן החג שלכם - צלי מושלם שבמושלמים שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. המתכון הזה שייך לאשר לוי ממאסטר שף, ואם זה מה שאילנית לוי הולכת לקבל בארוחת החג, אנחנו מקנאים בה אפילו יותר.
>> למתכון: אנטרקוט ביין של אשר לוי
רוסטביף
רוסטביף היא אחת המנות הכי פשוטות להכנה שיש, וגם הכי טעימות ומספקות. עיקר העבודה פה הוא לרכוש נתח איכותי - של סינטה או אנטרקוט, תלוי כמה שמן אתם אוהבים את הבשר שלכם. מכאן זה כבר פיס אוף קייק: מצפים בשמן ותבלינים, אולי כמה שיני שום, ודוחפים לתנור. תאמינו לנו, כשתוציאו את הנתח מהתנור ותניחו אותו על השולחן, כולם יחשבו שאתם משקיענים חבל על הזמן.
>> למתכון: רוסטביף
>> מדריך להכנת רוסטביף ביתי
>> למתכון: רוסטביף קלאסי
צלי שייטל בשום ורוזמרין
ועכשיו, אחרי שאתם יודעים שרוסטביף מכינים מסינטה או אנטרקוט - בואו תנסו לפתוח את הראש לרגע. המתכון הבא מציע לכם רוסטביף מנתח אחר, הרבה פחות יקר, והוא השייטל. מה אכפת לכם, תנו צ'אנס.
אוסובוקו
להכין אוסובוקו זה כבר פחות פשוט, אבל עדיין - לא יותר מסובך מהתבשיל הממוצע. 3 שעות המנה הזו מתבשלת לה בנעימים על אש קטנה, עד שהבשר נהיה רך רך והטעמים של העגל, הירקות והיין מתמזגים לכדי שלם אחד טעים במיוחד. מנה חגיגית שעושה הרבה רושם.
>> למתכון: אוסובוקו עגל
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
קבלו את המנה המושקעת הכי פשוטה שתכינו בחיים שלכם: תבשיל צרפתי של בקר ופטריות ביין אדום, שמגישים בתוך קערה של אורז לבן. מתכון קל, מהיר ולגמרי מרשים של תום פרנץ.
>> למתכון: תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
צלי בקר
יהיו שיאמרו שליל סדר בלי צלי הוא לא ליל סדר, והאמת - זו אמירה שקשה להתווכח איתה. עכשיו רק נשאלת השאלה, כשאתם אומרים צלי, למה אתם מתכוונים? האם לצלי כתף עם פטריות? או אולי עם שעועית ירוקה? ואולי אתם בכלל בקטע של שפונדרה או אסאדו, עם דבלים או ערמונים או סתם ירקות שורש? כל אלה ועוד - ממש פה.
>> המדריך להכנת צלי בקר בסיסי
>> מתכונים לצלי
>> מתכון: הצלי המושלם של סבתא שרה
עוד מתכונים בשריים:
>> מתכון: אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא
>> מתכון: תבשיל אנטרקוט וארטישוק ירושלמי
>> מתכון: פילה בקר שלם עם ירקות של צילה עופר
>> מתכון: תבשיל זנב שור עם פולים שלמים ירוקים
>> מתכון: שפונדרה ברוטב ארטישוק של ריקי סויסה
>> מתכון: כתף טלה
>> מתכון: שוק טלה עם פירה תפוחי אדמה אפוי
מתכונים עם עוף
עוף בתנור ברוטב שום טרי
השום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית, יפה וטעימה.
>> למתכון: עוף בתנור ברוטב שום טרי
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים
מתכון של בני סיידא לקדירת עוף מתקתקה ומתובלת בסגנון אסייתי. בין השוקיים משובצים ערמונים, שסופגים את כל הטעמים ומוסיפים את החגיגיות שלהם למסיבה. האם רוטב סויה כשר לפסח? יש כאלה שכן, חפשו אותם.
>> למתכון: שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים
כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצל
לא חייבים להוציא מאות שקלים על נתח יקר לחג - אם מכינים אותן נכון, גם כנפיים יכולות להרכיב מנה חגיגית נפלאה. הנה, תראו את המתכון הזה.
>> למתכון: כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצל
קציצות עוף עם חומוס וירקות
מתכון של פסקל פרץ רובין שהיא מתכונאית שאנחנו מעריכים מאוד מאוד, כי כל מתכון שלה הוא בול בפוני - ואם זה מגיע עם קוביות דלעת ורצועות מנגולד אז בכלל.
>> למתכון: קציצות עוף עם חומוס וירקות
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
מתכון של אביב משה שמככב אצלנו בכל ימות השנה. אם אתם צריכים מנה אחת של שגר ושכח, שתזרקו לתנור והיא בטוח תצא משם עסיסית וטעימה - זאת אחלה אפשרות.
>> למתכון: תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
חזה עוף וירקות בתבנית אחת
אם אתם בעניין של חזה עוף אבל לא בעניין של אוכל יבש למות, הנה המתכון שיעזור לכם לצלוח את המשימה. כל עוד תכינו את המנה הזו בזמן אמת, ולא תשלחו אותה לחימומים חוזרים, ההצלחה מובטחת.
>> למתכון: חזה עוף וירקות בתבנית אחת
רבע עוף במילוי בשר
למה לבחור בין עוף לבשר כשאפשר להכין את המתכון הנפלא הזה, ולחגוג כמו שצריך עם רבע עוף במילוי משגע של בשר, פטריות וצנוברים? אין סיבה. תכינו.
>> למתכון: רבע עוף במילוי בשר ופטריות
עוף צלוי מושלם
רותם ליברזון כבר הוציאה את ספרה השני, ואנחנו עוד לא התאוששנו מהראשון. בעיקר אנחנו שומרים קרוב ללב (ולמטבח) את המתכון שלה לעוף צלוי מושלם - עם שום, דבש, טריאקי, צ'ילי וכמובן תפוחי אדמה, כי שום עוף אינו מושלם בלעדיהם.
טבית מהיר בשקית צלייה
נכון, זה לא מתכון חג קלאסי, אבל אם אתם בעניין של עוף רך ומלא טעמים, שמתבשל עם אורז ודורש מכם לא יותר מכמה דקות עבודה, כדאי לכם לקחת בחשבון את המתכון הזה של רון יוחננוב. תתארגנו על שקית קוקי, ויש לכם אחלה מנה לשולחן החג.
>> למתכון: טבית מהיר בשקית צלייה
עוף כתום
מתכון של רויטל פדרבוש למנה חגיגית ויפה שתוסיף צבע לשולחן ושמחה ללב: עוף בדבש ותבלינים שנכנס לתנור עם ירקות כתומים. ואגב, לידיעת השומרים והמקפידים: יש במנה הזאת מינימום שמן, והיא עדיין טעימה פצצות.
המתכון הכי טוב לעוף בתנור
אנחנו מצטערים שאחרי "מושלם" אנחנו מפגיזים אתכם עם "הכי טוב" - אבל נשבעים שזה המצב. כי לא משנה מה נגיד או נעשה, עוף שלם לנצח ייצא עסיסי יותר מעוף מחולק. ואם עוף שלם - אז לפי המתכון הזה.
נתחוני חזה עוף ברוטב לימון ופטרוזיליה
מחפשים עוף שפחות רואים עליו את החיה שהוא היה פעם? זאת ההמלצה שלנו: רצועות חזה עוף בסויה ויין לבן, שמוקפצות עם תערובת של מיץ לימון ופטרוזיליה. רק שימו לב - להגיש מנה כזו בלי אורז לבן זה פשע.
>> למתכון: חזה עוף ברוטב לימון ופטרוזיליה
צלי עוף בבצל מקורמל
המתכון הזה תמיד גורם לנו להרגיש רמאים. למה רמאים? כי בשביל להכין אותו צריך רק לצלות עוף עם הרבה הרבה בצל (וקצת סוכר חום), והתוצאה נפלאה כאילו השקענו במנה הזו אחר צהריים לפחות. האם אתם מוכנים להיות אלה שישקיעו כל כך מעט עבודה במנת החג שלהם? אם אתם רוצים שכולם יתאהבו בכם, התשובה צריכה להיות כן. ואגב, את הבצל אפשר להחליף בשומר. יוצא פצצה.
>> למתכון: צלי עוף בבצל מקורמל
עוף ממולא חגיגי
איך אתם עם עוף ממולא? אוהבים? אם אתם מרגישים שמדובר בקונספט מוצלח, אבל עדיין לא הצלחתם להביא אותו לתוצאה שתהיה לטעמכם - המסע שלכם נגמר כאן ועכשיו. חנות האוכל יוחנן לימדה אותנו איך מכינים עוף ממולא מהליגה של הגדולים, עם אורז ופירות יבשים וחזה אווז, אבל בעיקר - מזוגג מבחוץ באופן שאי אפשר להישאר אדיש אליו.
ביריאני: תבשיל הודי של עוף ואורז
הסיבה שאנחנו מתים על התבשיל הזה היא שיש בו עולם ומלואו - וההכנה שלו פשוטה וזריזה באופן שממש לא הולם את התוצאה. יש פה עוף, אורז, עדשים ותפודים, מתובלים בכורכום, הל, קינמון ועוד כמה דברים טובים, והתוצאה היא חגיגה אמיתית.
>> למתכון: ביריאני, תבשיל הודי של עוף ואורז
אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות
אם אנחנו כבר נודדים בעולם, בואו נעשה עצירה קטנה בבוכרה, רק בשביל להתענג על האושפלאו. נכון, אנחנו נוהגים להכין אותו עם פרגיות, ולא עם כבש - מה שכבר עורר עלינו לא מעט תרעומת - אבל אם תעצרו שנייה ותיתנו לזה צ'אנס, תבינו שגם בגרסת העוף מדובר במנה מנצחת.
פרגיות צלויות בפירות יבשים
לכל אלה שבוחרים להישאר בגבולות העוף אנחנו מציעים גם את מנת הפרגיות הזו, שלא תבייש אף שולחן חג, ואפילו ההפך הגמור מזה. יש פה סילאן, אגוזים, פיסטוקים, משמשים מיובשים ושקדים, שביחד (עם חיזוק של יין לבן) יוצרים רוטב שעושה חשק שהסדר לא ייגמר.
>> למתכון: פרגיות צלויות בפירות יבשים
צלי עוף עם עדשים
והנה עוד עוף אחד, והפעם על פי מתכון של בני סיידא ואבי ביטון: כרעיים שמתבשלות טוב טוב (שעתיים, לא פחות) עם עדשים וירקות ביין אדום. בקיצור, עוף מליגה אחרת.
>> למתכון: צלי עוף ועדשים ביין אדום
עוף ממולא עם תרד ורימונים
כשמגישים לשולחן עוף ממולא, שלם וחגיגי, התגובות הן כאילו הוגשה מנת כבש מלכותית. הבעיה מתחילה כשחותכים את העוף להגשה - אז האסתטיות נעלמת כלא הייתה, ואין אלא לסמוך על הטעם שיציל את הכבוד. בעופות הממולאים שלפניכם הטעם עושה את זה, ובענק.
>> למתכון: עוף ממולא עם תרד ורימונים
>> למתכון: עוף ממולא בשר וביצים של אבי לוי
>> למתכון: עוף ממולא בפירות יבשים ואורז
כבד בתרד ולימון
עוף, כידוע, זה לא רק עוף. או במילים אחרות: למה שלא תכינו כבדים לארוחת החג? הרשו לנו להציע לכם מתכון קצת אחר, לא בפטריות ויין אדום - כן כן, יש כאלה שמצליחים להכין כבדים בלי להוסיף להם פטריות ויין אדום - אלא דווקא בתרד, לימון וכמון. מנה שתגרום לכם לחשוב מחדש על כבד ולשקול להכריז עליו כעל גורמה לכל דבר. לא השתכנעתם? אולי כי לא אמרנו לכם שזה מתכון של בני סיידא ואבי ביטון.
>> למתכון: כבד עוף בתרד ולימון
פרגיות ממולאות בשר וירקות
אם שם המנה נשמעת מוכרת, זה בגלל שזוהי מנת הגמר של אבי לוי, שזיכתה אותו בתואר "מאסטר שף". כאן - בגרסה ביתי פשוטה ואפילו יותר טעימה. תכינו אותה לחג ותוכלו לקרוא לעצמכם מאסטר שפים.
>> למתכון: פרגיות ממולאות בשר וירקות
ועוד:
>> מתכון: פרגיות מומלאות באגוזים ופירות יבשים
>> מתכון: פרגיות ממולאות
עוף בקראסט מלח
דמיינו לכם - אתם מגישים לשולחן הר של מלח חם וקשה. אתם לוקחים כף הגשה גדולה או סכין ושוברים את מעטה המלח. מתחתיו, עוף צלוי נהדר שמחכה רק לאורחים שלכם. לא מרשים? לזה היינו קוראים פרזנטציה.
עוד מתכונים עם עוף:
>> למתכון: כרעי עוף צלויות בתנור עם טנזיה פירות יבשים
>> למתכון: חזה עוף בחרדל, צ'ילי ודבש של בני סיידא
>> למתכון: עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים - גם של בני סיידא
>> למתכון: שוקי עוף עם פלפלים
>> למתכון: כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית קוקי
>> למתכון: שוקי עוף מפורקות ממולאות בטנזיה
מתכונים עם דגים
קציצות דגים של ענת אלישע
את קציצות הדגים שלה ענת אלישע מכינה מנסיכת הנילוס וטונה, וכבר לפי כמות הפלפלים שבפנים (טריים, מיובשים וחריפים) אנחנו יודעים שהן הולכות לגנוב את ההצגה.
>> למתכון: קציצות דגים של ענת אלישע
סלמון בשום, נענע ודבש
יש רק סיבה אחת לא להכין סלמון בחג: זה פשוט מדי, אז לא נעים. אם אתם מצליחים להתגבר על המשוכה הזאת, אתם מוזמנים לתקתק את המתכון המוצלח הבא.
>> למתכון: סלמון בשום, נענע ודבש
המתכון הכי טובה לחריימה
הדג: מוסר ים או בורי, ההכנה: פשוטה ממש, העדה: שילוב של כולן ביחד. זה המתכון שלנו לחריימה.
סינייה דג וטחינה עם אורז חום
אם לשים יד על הלב, אין הרבה מנות דג שמרגשות אותנו בעולם הזה. איכשהו בשר תמיד תופס לנו את הבטן יותר חזק. ולמה אנחנו אומרים את זה? כי המתכון הזה, של נוף מ"מאסטר שף", כל כך תפס לנו את הבטן שאנחנו רעבים מהרגע הראשון שראינו אותו ועד עכשיו: פילה דניס שנאפה עם טחינה (מה שנקרא סינייה), ומוגש עם אורז שהוא חום לא כי הוא מלא - אלא כי הוא מלא בבצל שטוגן עם כל הלב. בקיצור, נוף, אם את מחליטה לעשות סדר השנה, בבקשה תעשי אותו אצלנו.
>> סינייה דג וטחינה עם אורז חום
דג מרוקאי של הקוסם
ואם כבר מדברים על רגשות, אי אפשר שלא להזכיר את האיש שבכל מנה שהוא מוציא - והוא מוציא הרבה - שם 100 אחוז של נשמה. הכוונה היא כמובן לקוסם אריק רוזנטל, והנה המתכון שלו לדג מרוקאי. את הלחמנייה תצטרכו להשאיר למועד אחר - אבל גם בלעדיה זו מנה פצצה. לגזור ולשמור.
סלמון אפוי עם סויה
פשוט, מהיר ונראה מיליון דולר. מכינים את הדג מראש, עושים קצת מסאז' לדג עם המשרה ואופים כ-20 דקות לפני הגשת המנה העיקרית. האורחים ייקבלו דג בזיגוג מדהים חם מהתנור ואתם תזכו בתשואות.
סלמון קייג'ון
עוד מתכון לסלמון שפשוט אי אפשר לפספס איתו, וגם אי אפשר להתעלם ממנו: הדג מקבל מעטה תבלינים שמעניק לו גוון כהה, אפילו שחור, והוא הולך למשוך את תשומת הלב של כו-לם סביב השולחן. הטעם, למי שדאג, טוב לא פחות מהמראה.
פילה נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים
מחפשים נתח דג זול יותר מסלמון? מתי בפעם האחרונה אכלתם נסיכת הנילוס? דג נהדר שכשהוא צלוי על מחבת כהלכה הוא הדבר הכי טעים בעולם. כאן הוא מוגש עם רוטב פלפלים ועשבי תיבול שמרעננים אותו.
>> למתכון: פילה נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים
פילה בורי עם ירקות גינה
עם מנה של אידי ישראלוביץ ממסעדת "אידי דגים" אי אפשר לטעות. פילה בורי עם תפודים, גזרים, קישואים, שעועית ירוקה ועוד ירקות שהופכים ביחד למנה עיקרית קלילה ולא מכבידה.
>> למתכון: פילה בורי עם ירקות גינה
עוד מתכוני דגים:
>> למתכון: סלמון במעטפת תבלינים וחרדל של אידי
>> למתכון: פילה מוסר ואפונה ירוקה של אידי
>> למתכון: חריימה
>> למתכון: דג חריף ברוטב אלג'יראי של אבי לוי
>> למתכון: מוסר ים על תבשיל גרגרי חומוס ועלי גפן
מנות עיקריות צמחוניות
נזיד שעועית ופטריות מהיר
כמה מהיר? אפילו לא משרים את השעועית, אלא משתמשים בה בגרסתה המבושלת מראש. וחוץ מזה: פטריות, ארטישוק ירושלמי, גזר, בצל וסלרי.
>> למתכון: נזיד שעועית ופטריות מהיר
פאייה צמחונית
אם אתם רוצים לתת כבוד לצמחונים המסובין אצל שולחנכם - הפאייה הזו היא דרך מעולה לעשות את זה. יפה, מרשימה, עם מיליון צבעים וטעמים. אנחנו אהבנו.
קיצ'רי
מנה עירקית נהדרת, של אורז ועדשים כתומות. אנחנו מכינים אותה בשגרה, אתם בטוח תשמחו בה בחג.
תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן
פחמימה וחלבון ביחד יוצרות אחלה של מנה עיקרית צמחונית - קצת מתקתקה, קצת חריפה, הרבה טעימה.
>> למתכון: תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן
קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש
תבשיל כתום עם כופתאות עדשים מלאות בחלבון. אופציה צמחונית נהדרת, גם לאוכלי הבשר.
>> למתכון: קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש
קארי עדשים וירקות
מחפשים מנה צמחונית טעימה, צבעונית, עשירה ומשביעה שלא מרגישה כמו תוספת? הקארי הזה לגמרי עומד בפני עצמו, ותהיו בטוחים שגם הלא-צמחונים סביב השולחן יאכלו ממנו בשמחה.
>> למתכון: סטייק פורטובלו
>> למתכון: ירקות שורש בתנור
>> למתכון: תבשיל דלעת בסויה ורימונים
>> למתכון: מעקודה של סמדי בומבה
>> למתכון: קדירת ירקות וקטניות של עומר מילר
> פסח: כל המתכונים
תפריט שלם לליל סדר לאוכלי קטניות
איך מבשלים להמון אנשים? מדריך לארוחת החג
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?
אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?
חג שמח!