הקיץ הולך להיראות הרבה פחות נוזלי: חברת השוקולד הבריטית קדבורי, הצליחה לייצר שוקולד שלא נמס, אפילו אם הוא נחשף לטמפרטורה של 40 מעלות במשך יותר משלוש שעות. המדענים בחברה קוראים לשוקולד הזה "שוקולד עמיד בחום".
קדבורי הצליחה לפתח שיטה בייצור השוקולד, בה הסוכר מתפרק לחלקיקים קטנים יותר מהרגיל, כמות השומן שעוטפת אותו קטנה ובכך הופכת את השוקולד לעמיד יותר לחום.
למרות ששוקולד רגיל נמס בחום של כמעט 34 מעלות, חודשי הקיץ על חומם ולחותם לא מאפשרים אחסון שוקולד וחטיפי שוקולד מחוץ לאיזורים קרירים, מאחר והם מתרככים מהר מאוד ומאבדים צורה. בעוד קדבורי היא חברה בריטית, השוקולד החדש לא ישווק בממלכה המאוחדת, אלא רק בארצות חמות כמו הודו וברזיל - "ייצור השוקולד החדש יאפשר ייצור של מוצרים המתאימים לאקלים חם, במיוחד במדינות פחות מפותחות מבחינה כלכלית, בהן שרשרת האספקה אינה מספקת כדי להתמודד תנודות טמפרטורה", אומרים בחברה.
למרות הביקוש הטבעי למוצר זה בישראל, אין מידע ברגע זה האם הוא ישווק בארץ.
(מקור)