חורף, ומסביבנו כולם מצוננים. הנה, הרגע שמענו אפצ'י. חברים מנוזלים, מקוררים ומה שביניהם – מה שאתם צריכים בחיים זה משהו מחמם באמת, לא אוויר מזגנים וגם לא הטרנינג האהוב עליכם, אלא משהו שיחמם אתכם מבפנים, ירגיע את העקצוץ בגרון ואפילו ימנע את ההצטננות הבאה עלינו לרעה. לנו יש את המתכון לסם החיים הזה, והחדשות הטובות באמת הן שהוא מכיל שני מרכיבים בלבד, ואת שניהם תוכלו לרכוש כבר היום בדרך הביתה.
הכירו את הסינגאנגצ'ה (seanggangcha) – תה ג'ינג'ר ודבש קוריאני, בעל סגולות פלאיות וטעם מעולה. הקוריאנים שומרים את תערובת הסינגאנגצ'ה בצנצנת גדולה במקרר, ומערבבים כף ממנה לתוך מים חמים בחורף, וקרים בקיץ.
לא מדובר במתכון מסובך במיוחד, אבל בווידאו הבא תוכלו לראות איך מכינים את הפלא שנקרא סינגאנגצ'ה:
מדובר למעשה בג'ינג'ר מקולף ומגורר בפומפייה (תנשמו, אפשר גם במעבד מזון), שמתערבב, ביחד עם המיצים שלו, עם דבש ביחס של אחד לאחד, כלומר - חצי ג'ינג'ר חצי דבש. מתקשים לקלף את הג'ינג'ר? בסרטון מדגימים איך אפשר לעשות זאת בקלות רבה בעזרת כפית. עם המתכון הבסיסי הזה אפשר לשחק בלי סוף - קודם כל אפשר לשחק ביחסים כדי לקבל סינגאנגצ'ה מתוק יותר או פחות. שימו לב שחריפות הג'ינג'ר משתנה בהתאם לטריות (ואתם רוצים אחד טרי, לא מקומט כולו), וגם את זה כדאי לקחת בחשבון כשמשחקים עם יחסי הג'ינג'ר-דבש.
בנוסף, אפשר להוסיף לתה עצמו (כלומר, אחרי שמערבבים כף סינגאנגצ'ה עם מים) לימון או קצת קינמון, והקוריאנים מקשטים אותו בצנוברים. אנחנו מודים שלנו לא ממש ברור מה הקשר אבל זה בהחלט מסקרן ושווה ניסיון. אפשר להכין כמות גדולה ככל שתרצו ולשמור במקרר המון זמן (דבש הוא חומר משמר) או לארוז בצנצנות חמודות ולחלק במתנה לכל מי שאתם חפצים בבריאותו. אגב, הסינגאנגצ'ה מזכיר במרקמו ריבה, והוא נמרח בכיף על פרוסת טוסט והופך אותה למעדן חורפי מושלם. תודו שזה עושה לכם חשק שהגשם יחזור.