חמין מקרוני ועוף
חמין בלי להשרות כלום. זה רחוק מאוד להיות חמין קלאסי, אבל גם הסיר היפה הזה מבלה לילה בתנור, העוף נהיה רך שנמס בפה ומפיץ טעמים נהדרים בכל הסיר, ויש גם את הכיף של השכבה הקריספית למעלה.
חמין מרוקאי
לא שחס ושלום יש לנו בעיה כלשהי עם טשולנט אשכנזי, כן? כל חמין הוא עולם ומלואו, אבל משהו בריחות העשירים של הציפורן, הפלפל, המשייה, הקינמון ושאר המרכיבים של הראס אל חנות פשוט משכר אותנו. סיר פלא אמיתי.
חמין דגים
כן, זה נשמע משונה, מי מבשל דג בבישול איטי של שעות? אבל תסמכו על חן ואלון קורן שהאומץ להתמסר לסיר הזה הולך להשתלם לכם: בלילה שהוא מתבשל לו בתוך עצמו הדג מתפרק לתוך הסיר ויוצאים ממנו טעמים ומרקמים שלא פוגשים במנות דגים אחרות.
חמין טבעוני
בוודאי שגם טבעונים אוהבים ונהנים מחמין. הרי מה יכול להיות רע בסיר חמים וכבד מלא בעושר מרכיבים שכולם נמסו אחד אל השני ויצרו ריח משגע של חורף עד הדלת של השכנים. שימו לב שמלבד המתכון עצמו, אורי שביט נותנת פה כמה נקודות חשובות שיש לשים לב אליהן בהכנת חמין: עשבי תיבול או תבלינים מיובשים להעשרת הטעמים, מלא מלא בצל, גיוון במרכיבים וגם צבעים.
חמין פתיתים
סיר יפהפה שמשלב יסודות של טשולנט אשכנזי עם חמין ספרדי. בניגוד לחמין מקרוני, כאן יש גם שעועית, קוביות שפונדרה ושוקיים והפתיתים משמשים כמו גרסה נמסה ורכה לחיטה או גריסים בחמין קלאסי יותר. מנה טעימה וחורפית שהולכת לככב בשבת. שימו לב שאתם מציצים מדי פעם על הסיר ובודקים שהוא מכוסה בנוזלים, לא נרצה שהוא חלילה יתייבש.
למתכון: חמין פתיתים של תום פרנץ
בתיאבון!