קסדיית גבינות

המרכיבים:
2 טורטיות מוכנות
75 גרם גבינת צ'דר מגוררת
75 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
עגבנייה, פרוסה דק
בצל, פרוס דק דק
חצי פלפל חריף, פרוס לטבעות דקות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מפזרים על אחת הטורטיות בצורה אחידה את הגבינות.

3. מסדרים את התוספות ומכסים בטורטייה השנייה.

4. אופים בתנור החם 7 דקות (או לחלופין קולים על מחבת לוהטת) וחותכים למשולשים.

חביתת תרד (צילום: istockphoto)
חביתה ירוקה שילדים אוהבים|צילום: istockphoto

חביתה ירוקה שילדים אוהבים

המצרכים:
כוס עלי תרד
ביצה
כף סולת
כף קוטג'
שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1. טוחנים את התרד.

2. טורפים את הביצה בקערה. מוסיפים את התרד הטחון, הסולת והקוטג'.

3. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור.

מלאווח פיצה

המרכיבים (3 מנות):
מלאווח
1 בצל, קצוץ
שמן, לטיגון
כף-שתיים רסק עגבניות
רבע כפית אורגנו
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
רבע כוס מים
2 כפות זיתים קצוצים או גרעיני תירס
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (או מוצרלה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.

2. מכינים את המלאווח על פי הוראות היצרן. סופגים בנייר מגבת את עודפי השומן.

3. מטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את רסק עגבניות, התבלינים, המים והזיתים או התירס ומערבבים היטב.

4. מניחים את המלאווח על תבנית אפייה, יוצקים מעליו את הרוטב ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

5. צולים בתנור החם 3-5 דקות.

סלט קוסקוס, איטריות גזר, צימוקים, אגוזים ועשבי תיב (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט קוסקוס משודרג|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט קוסקוס מהיר

המרכיבים (2 מנות):
חבילת קוסקוס להכנה מהירה
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי סלסילת עגבניות שרי
2 מלפפונים
קופסת שימורים של גרגירי חומוס מבושלים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מעבירים את הקוסקוס לקערה ומכסים במים רותחים ומעט מלח. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.

2. בינתיים חוצים את עגבניות השרי וקוצצים את המלפפונים.

3. מערבבים את הקוסקוס המוכן עם הירקות וגרגירי החומוס. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

קאצ'יו א פפה (צילום: Julie208, Shutterstock)
קאצ'יו א פפה|צילום: Julie208, Shutterstock

פסטה פלפל שחור ופרמזן (קאצ'יו א פפה)

המרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה ארוכה וכמה שיותר דקה
מלח
כף פלפל שחור גרוס טרי
שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן (או פקורינו)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים להם מלח בנדיבות, מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מלהיטים מחבת גדולה. מוסיפים את הפלפל וקולים דקה-שתיים. מוסיפים שלושת רבעי כוס מנוזל הבישול של הפסטה. מביאים לרתיחה.

3. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת.

4. מוסיפים את הגבינה, מערבבים היטב ומוסיפים עוד ממי הבישול אם צריך.

לחם שום

המרכיבים:
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן זית
6 פרוסות חלה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בכלי את שמן הזית והשום. מורחים בעזרת מברשת את פרוסות החלה בשמן שום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. מכניסים לתנור ל-5 דקות.