מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה

כרישה היא ירק שעושה לכל מרק טוב, ובמקרה הזה היא מצוותת לארטישוק ירושלמי (טרי או קפוא, לא ממש משנה) למנה סמיכה, משביעה ונהדרת. במרק עצמו מלח הוא התבלין היחיד (לצד השום, התימין ועלה הדפנה), אבל זה רק כדי לתת לקרוטוני הפרמזן שבאים עם המרק לזרוח. ואוהו, הם זורחים. 

מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה

מרק חומוס וכרשה (צילום: עידית נרקיס כ
מרק חומוס וכרשה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר

בדרך כלל מרקי חומוס מתקשרים אצלנו לימים הסוערים ביותר של החורף (דמיינו איתנו את גושי הבשר בפנים ואת טבעות השומן מלמעלה), אבל לא במקרה של המרק הזה. אולי אלה החמאה והפרמזן שגורמות לנו להרגיש שהוא בדיוק מתאים לבין לבין, כלומר לעכשיו.

מתכון: מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר

מרק עגבניות טריות ושעועית (צילום: יהודה סלומון, הוצאת קוראים)
מרק עגבניות טריות ושעועית|צילום: יהודה סלומון, הוצאת קוראים

מרק עגבניות טריות ושעועית

בדומה למרקי חומוס, גם מרקי שעועית הם בדרך כלל כבדים ומכבידים, כאלה שאוכלים ואז פותחים כפתור (שלא לומר נופלים לשנצ ארוך). זמנם של אלה עוד יבוא - עכשיו העת למרק שעועית מהסוג הקליל יותר, שהוא עדיין טעים ומשביע אבל לא מפיל. תראו את התמונה, כמה חיים יש בה. היא אומרת הכל.

מתכון: מרק עגבניות טריות ושעועית

מרק ירקות עם אטריות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק ירקות עם אטריות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ירקות עם אטריות

המון שנים לקח לנו להבין שאטריות יכולות להצטרף לכל מרק, ולאו דווקא למרק עוף. מדובר אומנם בקיבעון מחשבתי קשה, אבל תחשבו כמה מהנה הייתה עבורנו התגלית שגם מרק ירקות מקבל אליו את התוספת הפחמימתית הזו בשמחה! יש המון גרסאות למרקי ירקות (אפילו כאן בכתבה יש כמה וכמה); הספציפי הזה נותן במה בעיקר לכרובית, ברוקולי וקישואים.

מתכון: מרק ירקות עם אטריות

ראמן פטריות צמחוני

אם לא עז תלם, כנראה לעולם לא היינו מגייסים את האומץ להכין ראמן בבית. אז מזל שיש את עז תלם, ומזל שהוא התארח אצל פאולה וליאון והראה, שלב שלב, איך מכינים ראמן כמו שצריך. 

מתכון: ראמן פטריות צמחוני

מרק ירקות וגריסים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מרק ירקות וגריסים|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מרק ירקות וגריסים

בינינו לבינינו אנחנו קוראים למרק הזה "מרק כל הירקות", כי יש בו כל כך הרבה מהם: כרישה, סלרי (גם שורש וגם עלים), כרובית, תפוחי אדמה, קישואים, דלעת ובטטה, וכאילו כל העושר הזה לא מספיק, עוד מעבים אותו בגריסים, שיהיה. האם אפשר לוותר על אחד מהירקות, אם אין אותו בנמצא? בוודאי שאפשר, אבל אנחנו ממש אוהבים את הגיוון בין ביס לביס, אז אנחנו משתדלים להכין אותו כלשונו.

מתכון: מרק ירקות וגריסים

מרק ברוקולי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק ברוקולי|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ברוקולי

כשהחורף האמיתי יגיע סמכו עלינו שנעמיס על המרק הזה קרוטונים, אולי אפילו כאלה מוקרמים עם גבינה (ע"ע מרק בצל צרפתי). עכשיו, כשהימים הגשומים עדיין פוקדים אותנו במשורה, אנחנו מסתפקים בגרסה הזאת שלו, נטורל. 

מתכון: מרק ברוקולי

מרק מינסטרונה של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק מינסטרונה של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק מינסטרונה בצ'יק

בצל, גזר וסלרי הם הבסיס של כל מה שטוב בעולם (אולי חוץ משוקולד), וגם של המרק הזה. אליהם נוספים קצת קישואים, קצת שעועית לבנה וקצת פסטה קצרה, שום ורסק עגבניות - וזהו בערך. בערב קריר, זה בדיוק מה שכיף לאכול כשחוזרים מהעבודה. מינסטרונה נוסף (ולא תקני בכלל) בהמשך.

מתכון: מרק מינסטרונה בצ'יק

מרק גזר וכמון  (צילום: Oksana Mizina, Shutterstock)
מרק תפוחי אדמה וגזר|צילום: Oksana Mizina, Shutterstock

מרק תפוחי אדמה וגזר

פשוט פשוט, סמיך, מנחם וטעים. כל מה שיש פה, לבד מתפוחי אדמה וגזרים, זה בצל, שום, מלח-פלפל וג'ינג'ר, שגם עליו גולשים אומרים שאפשר לוותר ועדיין יוצא טעים. אה, וחמאה. שימו לב, מדובר במרק חלבי.

מתכון: מרק תפוחי אדמה וגזר

מרק כתום עם קציצות עוף (צילום: אסף רונן)
מרק כתום עם קציצות|צילום: אסף רונן

מרק כתומים עם קציצות

והנה עוד מרק כתום, אבל הפעם בשרי, ובעיקר - כזה שמארח מנת חלבון יפה בדמות קציצות של פרגית או הודו. רוצים להיות בטוחים שאתם סוגרים ארוחה? לכו על המרק הזה.

מרק כתומים עם קציצות

מרק קישואים עם בצקניות עדשים  (צילום: רותם ליברזון, הבלוג של רותם ליברזון)
קלטו את הבצקניות|צילום: רותם ליברזון, הבלוג של רותם ליברזון

מרק קישואים עם בצקניות

מרק פשוט וטעים, של קישואים, תפוחי אדמה ובצל ירוק שנטחנו להם יחדיו, שמגיע עם תוספת שהיא היא בעינינו העניין: כופתאות שעשויות מקמח עדשים כתומות, ביצה, בצל ותבלינים. מיוחד ממש, טעים לאללה.

מתכון: מרק קישואים עם בצקניות

מרק שום (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק שום. והשום יהיה ישראלי בבקשה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מרק שום

אל תתבלבלו עם הלחשו, מרק השום והסולת המרוקאי (אל דאגה, גם הוא ברשימה) - כאן יש מרק עם המון שום (5 ראשים), קצת תפודים, יין לבן ומעט שמנת מתוקה, שאולי נשמע משונה אבל הוא לא רק טעים בטירוף, הוא גם מבריא על אמת. רק שימו לב, שום ישראלי עדיף פי כמה על שום סיני שמגיע ארוז ברשתות קטנות.

מתכון: מרק שום

מרק צמחוני לקוסקוס (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לא צריך בשר|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק צמחוני לקוסקוס

כמה כיף שסוף סוף אפשר להכין קוסקוס בלי לשלם על זה במזגן פול גז! מכיוון שהחורף האמיתי עדיין לא פה, נסתפק בגרסה הצמחונית שלו. האמת, יכול להיות שגם בחורף האמיתי נישאר עם הגרסה הזאת.

מתכון: מרק צמחוני לקוסקוס

מרק בצל צרפתי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
מרק בצל צרפתי|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

מרק בצל

והנה אחד קצת יותר כבד, שהוא אומנם חורפי במהותו אבל אנחנו כל כך כל כך מתגעגעים אליו, שאנחנו מוכנים לקבל אותו באהבה גם בסתיו. מרק בצל, ולא סתם - מרק הבצל הצרפתי שמגישים במסעדות של רותי ברודו. משהו אלוהי באמת.

מתכון: מרק בצל

לחשו - מרק סולת מרוקאי (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
לחשו - מרק סולת מרוקאי|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

מרק לחשו

מרק שום וסולת, שיטפל בכל האפים המטפטפים שמתחילים לצוץ סביבנו כפטריות אחרי הגשם. והבונוס: מכינים אותו ב-10 דקות. נשבעים.

מתכון: מרק לחשו

מרק ירקות מושלם (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק ירקות מושלם|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק ירקות הכי טעים שיש

ביקשנו מאורלי פלאי ברונשטיין, מבכירות המתכונאיות שלנו ובכלל, שתפצח עבורנו את הדי.אן.איי של מרק הירקות המושלם, והיא עשתה את זה, ובהצלחה יתרה. אז אילו ירקות בסיס חובה להכניס פנימה? איך אפשר לזרז תהליכים? ואיך הופכים את המרק הקליל לארוחה שלמה ומכובדת? כל אלה ועוד. 

מתכון: מרק ירקות הכי טעים שיש

מרק קובה סלק

לפני שאתם מתחילים להכין את הקלאסיקה הזאת, דאגנו לכם לכמה טיפים סופר חשובים כדי להבטיח שהמתכון יצליח לכם: הסולת, הבשר, הקיבוב, הכנסת הקובה למרק - הכל שם. שימו לב לכולם, ותיהנו מאחד המרקים הכי אהובים בארץ.

מתכון: קובה סלק מנצח

קובה סלק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
טוב, אי אפשר לפתוח את העונה בלי קובה סלק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק ירקות נהדר לדיאטה ובכלל

המרק הזה הומצא בשביל לא ליפול לפינוקי חורף מושחתים. זה לא קרה ביום אחד, היו לא מעט ניסיונות ושילובים עד שהגענו לנוסחה של הסיר המנצח, אבל העיקר שהגענו: זוקיני (או קישוא), אפונה עדינה, סלרי, בצלים, כרובית ועשבים. בא לכם גם דלעת? יאללה, למה לא? רק לא לשכוח שהוספת תפודים תהפוך את המרק לפחות דיאטטי.

מתכון: מרק הירקות המושלם לדיאטה ובכלל

מרק ירקות מושלם לדיאטה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
תרשו לעצמכם לגוון חופשי בירקות|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מרק ריבוליטה

הנה מרק שמציל לחמים שקצת התייבשו, והוא טעים ומזין. ארוחה שלמה בקערה. לא צריך לטחון אותו, רק לאדות ולבשל בסבלנות. 

מתכון: מרק ריבוליטה איטלקי

מרק ריבוליטה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עונת המרקים יצאה לדרך|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מרק תירס סיני

מרק תירס עם נטיפי ביצה הוא יותר מקוריוז אייטיז, הוא מנה שאין סתיו שאנחנו לא נתקפים בחשק אליה. אפשר להכין את המרק הזה עם קלחי תירס טריים או קפואים, אבל לימים של עצלות, וכולנו יודעים שאלה ימים כאלה, יש לנו גם מתכון פשוט ביותר שידרוש מכם 5 מרכיבים בלבד ורבע שעה מזמנכם בשביל מרק צהבהב וסמיך כמו במסעדה.

מתכון: מרק תירס סיני ב-5 מצרכים

מרק תירס (צילום: JoWen Chao, Shutterstock)
מרק תירס סיני. יותר טוב מכל טייק אוויי|צילום: JoWen Chao, Shutterstock

ועוד מרק תירס אחד

וזה הזמן להיזכר שמרק תירס ממש לא חייב להיות סיני בטעמיו, ושבתירס עצמו יש כל כך הרבה טעמים ואיכויות שבעצם מלבדו לא צריך הרבה. בואו תראו את המתכון של עז תלם למרק תירס עם אפילו פחות מרכיבים מהקודם (כן, יש דבר כזה), שהוא עשיר וטעים פצצות.

מתכון: מרק תירס ב-4 מרכיבים

מרק תירס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ועוד מרק תירס!|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מינסטרונה לא תקני

אויש כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה, של עידית נרקיס כ"ץ (בעלת הבלוג טעים!, מכירים?). אם לצטט אותה: "מה שיפה במרק הזה הוא שכמעט כל ירק, פחמימה או קטנית הולכים בו טוב והוא גמיש לחלוטין לרצונותיכם – עם פסטה, בלי, עם יותר שעועית או פחות – וגם הירקות שבו יכולים להשתנות בהתאם לעונה ומצב הרוח". אנחנו כבר הכנו אותו כמה וכמה פעמים, בכמה וכמה ורסיות - ותמיד היינו מרוצים. אגב, באחת הפעמים החלפנו חלק מהמים במחית עגבניות (פסאטה של Mutti) - יצא פגז.

מתכון: מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה (צילום: עידית נרקיס כ
מינסטרונה לא תקני. גמיש לחלוטין לרצונותיכם|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מרק חרירה מקוצר

על נפלאות החרירה אנחנו לא חושבים שצריך להרחיב. במובנים רבים מדובר במרק המושלם, שגם סוגר ארוחה, גם מחמם את הגוף וגם את הלב. אבל מה - עם חרירה כהלכתה, כזו שמבלה שעות על האש, אנחנו מעדיפים לחכות לחורף האמיתי. עם כל הכבוד לטיפ-טיפות הגשם שאנחנו חווים בימים אלה, המצב עדיין ממש לא מצריך העמדה של סיר כל כך כבד, תרתי משמע. אז מה כן? מרק שהוא כמו חרירה, רק קל יותר - גם להכנה וגם לזלילה. מתכון של דנה אלמוסני.

מתכון: מרק חרירה מקוצר

מרק חרירה מקוצר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק חרירה. גרסה קלה ומקוצרת|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עגבניות עם אורז

מתכונים למרקי עגבניות יש לנו ים, וגם למרקי עגבניות עם אורז יש לא מעט, אבל מתכונים למרק עגבניות שמגישים עם חלמון ביצה - כזה יש לנו רק אחד, של רות אוליבר, ועם האחד הזה אנחנו מנצחים. שילוש קדוש של בצל, גזר וסלרי - יש, הרבה עגבניות וכוסברה - יש, אורז - בטח שיש. עכשיו רק נשאר לבשל את החלמונים בתוך המרק עצמו, ולהגיש בגאווה גדולה.

מתכון: מרק עגבניות עם אורז

מרק עגבניות עם אורז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק עגבניות ואורז. ועוד משהו!|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ועוד מרק עגבניות ואורז

למי שלא במצב רוח לשדרוגים חלמוניים אנחנו מציעים את מרק העגבניות והאורז הקלאסי הזה, שהוא פשוט וטעים ולא דורש יותר מ-10 דקות של עבודה.

מתכון: מרק עגבניות ואורז

מרק עגבניות ואורז (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מרק עגבניות ואורז|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מרק עוף אסייתי

עוד מתכון של עידית נרקיס כ"ץ, והפעם אחד שחשדנו בו מאוד בהתחלה. למה חשדנו? כי מרק עוף הוא מהקלאסיקות שאנחנו לא חושבים שצריך לשנות, מאלה שהניסיון להוסיף או לגרוע מהן מרגיש לנו כמו חטא יוהרה גדול. אז למה על הטוויסט האסייתי של מרק העוף הזה אנחנו עוברים בשתיקה? זה קל, פשוט כי הוא טעים מדי. לא מאמינים? נסו בעצמכם.

מתכון: מרק עוף אסייתי

מרק עוף אסייתי - מוכן (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מרק עוף אסייתי. בשבילו אנחנו מוכנים לחרוג מהקלאסיקה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל

את המרק הזה הכנסנו לטובת חובבי המרקים הטחונים, שתכלס, מתאימים לסתיו כמו כפפה ליד (לא כבדים מדי, לא מאתגרים מדי, כן חמים ומחממים). במתכון הזה, גם הוא של עז תלם, יש את השילוב הצרפתי המוכר והאהוב של תפוחי אדמה וכרישה, ויש גם חלב וקצת שמנת מתוקה, שהופכים אותו לקרמי ונעים נעים. גדול עליכם מרק חלבי? יש פתרון גם לזה.

מתכון: מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל

מרק כרישה ובצל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק תפוחי אדמה, כרשה ובצל. כשאומרים על מרק שהוא קרמי - מתכוונים בדיוק לזה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים עם חוואייג'

אחרון חביב - מרק עדשים של מיכל אפשטיין (זוכרים אותה מ"מאסטר שף"?), שבגזרת התיבול נותן הרבה מקום לחוואייג', שהוא תבלין שאנחנו חשים שלא מקבל את הכבוד הראוי לו ביום יום. יחד עם גזר, כמון וקצת צ'ילי חריף - מדובר ביופי של דרך לקבל את הסתיו, ועל הדרך לתת בוסט יפה למערכת החיסונית.

מתכון: מרק עדשים עם חוואייג'

מרק עדשים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק עדשים עם חוואייג'. אל תזניחו את התבלין הזה!|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
>> והנה עוד מתכונים למרקים שאנחנו אוהבים במיוחד

בתיאבון!