מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
כרישה היא ירק שעושה לכל מרק טוב, ובמקרה הזה היא מצוותת לארטישוק ירושלמי (טרי או קפוא, לא ממש משנה) למנה סמיכה, משביעה ונהדרת. במרק עצמו מלח הוא התבלין היחיד (לצד השום, התימין ועלה הדפנה), אבל זה רק כדי לתת לקרוטוני הפרמזן שבאים עם המרק לזרוח. ואוהו, הם זורחים.
מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר
בדרך כלל מרקי חומוס מתקשרים אצלנו לימים הסוערים ביותר של החורף (דמיינו איתנו את גושי הבשר בפנים ואת טבעות השומן מלמעלה), אבל לא במקרה של המרק הזה. אולי אלה החמאה והפרמזן שגורמות לנו להרגיש שהוא בדיוק מתאים לבין לבין, כלומר לעכשיו.
מתכון: מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר
מרק עגבניות טריות ושעועית
בדומה למרקי חומוס, גם מרקי שעועית הם בדרך כלל כבדים ומכבידים, כאלה שאוכלים ואז פותחים כפתור (שלא לומר נופלים לשנצ ארוך). זמנם של אלה עוד יבוא - עכשיו העת למרק שעועית מהסוג הקליל יותר, שהוא עדיין טעים ומשביע אבל לא מפיל. תראו את התמונה, כמה חיים יש בה. היא אומרת הכל.
מתכון: מרק עגבניות טריות ושעועית
מרק ירקות עם אטריות
המון שנים לקח לנו להבין שאטריות יכולות להצטרף לכל מרק, ולאו דווקא למרק עוף. מדובר אומנם בקיבעון מחשבתי קשה, אבל תחשבו כמה מהנה הייתה עבורנו התגלית שגם מרק ירקות מקבל אליו את התוספת הפחמימתית הזו בשמחה! יש המון גרסאות למרקי ירקות (אפילו כאן בכתבה יש כמה וכמה); הספציפי הזה נותן במה בעיקר לכרובית, ברוקולי וקישואים.
ראמן פטריות צמחוני
אם לא עז תלם, כנראה לעולם לא היינו מגייסים את האומץ להכין ראמן בבית. אז מזל שיש את עז תלם, ומזל שהוא התארח אצל פאולה וליאון והראה, שלב שלב, איך מכינים ראמן כמו שצריך.
מרק ירקות וגריסים
בינינו לבינינו אנחנו קוראים למרק הזה "מרק כל הירקות", כי יש בו כל כך הרבה מהם: כרישה, סלרי (גם שורש וגם עלים), כרובית, תפוחי אדמה, קישואים, דלעת ובטטה, וכאילו כל העושר הזה לא מספיק, עוד מעבים אותו בגריסים, שיהיה. האם אפשר לוותר על אחד מהירקות, אם אין אותו בנמצא? בוודאי שאפשר, אבל אנחנו ממש אוהבים את הגיוון בין ביס לביס, אז אנחנו משתדלים להכין אותו כלשונו.
מרק ברוקולי
כשהחורף האמיתי יגיע סמכו עלינו שנעמיס על המרק הזה קרוטונים, אולי אפילו כאלה מוקרמים עם גבינה (ע"ע מרק בצל צרפתי). עכשיו, כשהימים הגשומים עדיין פוקדים אותנו במשורה, אנחנו מסתפקים בגרסה הזאת שלו, נטורל.
מרק מינסטרונה בצ'יק
בצל, גזר וסלרי הם הבסיס של כל מה שטוב בעולם (אולי חוץ משוקולד), וגם של המרק הזה. אליהם נוספים קצת קישואים, קצת שעועית לבנה וקצת פסטה קצרה, שום ורסק עגבניות - וזהו בערך. בערב קריר, זה בדיוק מה שכיף לאכול כשחוזרים מהעבודה. מינסטרונה נוסף (ולא תקני בכלל) בהמשך.
מרק תפוחי אדמה וגזר
פשוט פשוט, סמיך, מנחם וטעים. כל מה שיש פה, לבד מתפוחי אדמה וגזרים, זה בצל, שום, מלח-פלפל וג'ינג'ר, שגם עליו גולשים אומרים שאפשר לוותר ועדיין יוצא טעים. אה, וחמאה. שימו לב, מדובר במרק חלבי.
מרק כתומים עם קציצות
והנה עוד מרק כתום, אבל הפעם בשרי, ובעיקר - כזה שמארח מנת חלבון יפה בדמות קציצות של פרגית או הודו. רוצים להיות בטוחים שאתם סוגרים ארוחה? לכו על המרק הזה.
מרק קישואים עם בצקניות
מרק פשוט וטעים, של קישואים, תפוחי אדמה ובצל ירוק שנטחנו להם יחדיו, שמגיע עם תוספת שהיא היא בעינינו העניין: כופתאות שעשויות מקמח עדשים כתומות, ביצה, בצל ותבלינים. מיוחד ממש, טעים לאללה.
מרק שום
אל תתבלבלו עם הלחשו, מרק השום והסולת המרוקאי (אל דאגה, גם הוא ברשימה) - כאן יש מרק עם המון שום (5 ראשים), קצת תפודים, יין לבן ומעט שמנת מתוקה, שאולי נשמע משונה אבל הוא לא רק טעים בטירוף, הוא גם מבריא על אמת. רק שימו לב, שום ישראלי עדיף פי כמה על שום סיני שמגיע ארוז ברשתות קטנות.
מרק צמחוני לקוסקוס
כמה כיף שסוף סוף אפשר להכין קוסקוס בלי לשלם על זה במזגן פול גז! מכיוון שהחורף האמיתי עדיין לא פה, נסתפק בגרסה הצמחונית שלו. האמת, יכול להיות שגם בחורף האמיתי נישאר עם הגרסה הזאת.
מרק בצל
והנה אחד קצת יותר כבד, שהוא אומנם חורפי במהותו אבל אנחנו כל כך כל כך מתגעגעים אליו, שאנחנו מוכנים לקבל אותו באהבה גם בסתיו. מרק בצל, ולא סתם - מרק הבצל הצרפתי שמגישים במסעדות של רותי ברודו. משהו אלוהי באמת.
מרק לחשו
מרק שום וסולת, שיטפל בכל האפים המטפטפים שמתחילים לצוץ סביבנו כפטריות אחרי הגשם. והבונוס: מכינים אותו ב-10 דקות. נשבעים.
מרק ירקות הכי טעים שיש
ביקשנו מאורלי פלאי ברונשטיין, מבכירות המתכונאיות שלנו ובכלל, שתפצח עבורנו את הדי.אן.איי של מרק הירקות המושלם, והיא עשתה את זה, ובהצלחה יתרה. אז אילו ירקות בסיס חובה להכניס פנימה? איך אפשר לזרז תהליכים? ואיך הופכים את המרק הקליל לארוחה שלמה ומכובדת? כל אלה ועוד.
מרק קובה סלק
לפני שאתם מתחילים להכין את הקלאסיקה הזאת, דאגנו לכם לכמה טיפים סופר חשובים כדי להבטיח שהמתכון יצליח לכם: הסולת, הבשר, הקיבוב, הכנסת הקובה למרק - הכל שם. שימו לב לכולם, ותיהנו מאחד המרקים הכי אהובים בארץ.
מרק ירקות נהדר לדיאטה ובכלל
המרק הזה הומצא בשביל לא ליפול לפינוקי חורף מושחתים. זה לא קרה ביום אחד, היו לא מעט ניסיונות ושילובים עד שהגענו לנוסחה של הסיר המנצח, אבל העיקר שהגענו: זוקיני (או קישוא), אפונה עדינה, סלרי, בצלים, כרובית ועשבים. בא לכם גם דלעת? יאללה, למה לא? רק לא לשכוח שהוספת תפודים תהפוך את המרק לפחות דיאטטי.
מתכון: מרק הירקות המושלם לדיאטה ובכלל
מרק ריבוליטה
הנה מרק שמציל לחמים שקצת התייבשו, והוא טעים ומזין. ארוחה שלמה בקערה. לא צריך לטחון אותו, רק לאדות ולבשל בסבלנות.
מרק תירס סיני
מרק תירס עם נטיפי ביצה הוא יותר מקוריוז אייטיז, הוא מנה שאין סתיו שאנחנו לא נתקפים בחשק אליה. אפשר להכין את המרק הזה עם קלחי תירס טריים או קפואים, אבל לימים של עצלות, וכולנו יודעים שאלה ימים כאלה, יש לנו גם מתכון פשוט ביותר שידרוש מכם 5 מרכיבים בלבד ורבע שעה מזמנכם בשביל מרק צהבהב וסמיך כמו במסעדה.
מתכון: מרק תירס סיני ב-5 מצרכים
ועוד מרק תירס אחד
וזה הזמן להיזכר שמרק תירס ממש לא חייב להיות סיני בטעמיו, ושבתירס עצמו יש כל כך הרבה טעמים ואיכויות שבעצם מלבדו לא צריך הרבה. בואו תראו את המתכון של עז תלם למרק תירס עם אפילו פחות מרכיבים מהקודם (כן, יש דבר כזה), שהוא עשיר וטעים פצצות.
מינסטרונה לא תקני
מרק חרירה מקוצר
על נפלאות החרירה אנחנו לא חושבים שצריך להרחיב. במובנים רבים מדובר במרק המושלם, שגם סוגר ארוחה, גם מחמם את הגוף וגם את הלב. אבל מה - עם חרירה כהלכתה, כזו שמבלה שעות על האש, אנחנו מעדיפים לחכות לחורף האמיתי. עם כל הכבוד לטיפ-טיפות הגשם שאנחנו חווים בימים אלה, המצב עדיין ממש לא מצריך העמדה של סיר כל כך כבד, תרתי משמע. אז מה כן? מרק שהוא כמו חרירה, רק קל יותר - גם להכנה וגם לזלילה. מתכון של דנה אלמוסני.
מרק עגבניות עם אורז
מתכונים למרקי עגבניות יש לנו ים, וגם למרקי עגבניות עם אורז יש לא מעט, אבל מתכונים למרק עגבניות שמגישים עם חלמון ביצה - כזה יש לנו רק אחד, של רות אוליבר, ועם האחד הזה אנחנו מנצחים. שילוש קדוש של בצל, גזר וסלרי - יש, הרבה עגבניות וכוסברה - יש, אורז - בטח שיש. עכשיו רק נשאר לבשל את החלמונים בתוך המרק עצמו, ולהגיש בגאווה גדולה.
ועוד מרק עגבניות ואורז
למי שלא במצב רוח לשדרוגים חלמוניים אנחנו מציעים את מרק העגבניות והאורז הקלאסי הזה, שהוא פשוט וטעים ולא דורש יותר מ-10 דקות של עבודה.
מרק עוף אסייתי
עוד מתכון של עידית נרקיס כ"ץ, והפעם אחד שחשדנו בו מאוד בהתחלה. למה חשדנו? כי מרק עוף הוא מהקלאסיקות שאנחנו לא חושבים שצריך לשנות, מאלה שהניסיון להוסיף או לגרוע מהן מרגיש לנו כמו חטא יוהרה גדול. אז למה על הטוויסט האסייתי של מרק העוף הזה אנחנו עוברים בשתיקה? זה קל, פשוט כי הוא טעים מדי. לא מאמינים? נסו בעצמכם.
מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל
את המרק הזה הכנסנו לטובת חובבי המרקים הטחונים, שתכלס, מתאימים לסתיו כמו כפפה ליד (לא כבדים מדי, לא מאתגרים מדי, כן חמים ומחממים). במתכון הזה, גם הוא של עז תלם, יש את השילוב הצרפתי המוכר והאהוב של תפוחי אדמה וכרישה, ויש גם חלב וקצת שמנת מתוקה, שהופכים אותו לקרמי ונעים נעים. גדול עליכם מרק חלבי? יש פתרון גם לזה.
מתכון: מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל
מרק עדשים עם חוואייג'
אחרון חביב - מרק עדשים של מיכל אפשטיין (זוכרים אותה מ"מאסטר שף"?), שבגזרת התיבול נותן הרבה מקום לחוואייג', שהוא תבלין שאנחנו חשים שלא מקבל את הכבוד הראוי לו ביום יום. יחד עם גזר, כמון וקצת צ'ילי חריף - מדובר ביופי של דרך לקבל את הסתיו, ועל הדרך לתת בוסט יפה למערכת החיסונית.
>> והנה עוד מתכונים למרקים שאנחנו אוהבים במיוחד
בתיאבון!