אין תמונה
בצק פסטה לפני הבישול

בצק פסטה

המרכיבים (ל-7 מנות):
3 ביצים
250 גרם קמח דורום
500 גרם קמח לבן (עדיף של שטיבל)
170 מ"ל מים
1 כף מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים במיקסר בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד. נותנים לנוח במקרר כשעה.

2.מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי של 1 מ"מ, וחותכים אותו לרצועות רחבות של פפרדלה (פסטה רחבה ושטוחה ברוחב של כ-2 ס"מ).

* אם אין לכם מכונת פסטה  - מרדדים את הבצק לעובי 1 מ"מ, מקמחים היטב בקמח דורום, מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חדה חותכים לרצועות עבות.

3. מבשלים את הפסטה הטרייה במים רותחים במשך דקה וחצי בלבד, אחרי שהרוטב מוכן כי הרוטב מחכה לפסטה ולא ההפך.

אין תמונה
הפפרדלה ורדה של רונימוטי

פפרדלה ורדה (ירוקה)

המרכיבים (ל-4 מנות):
4 כפות שמן זית
1 זוקיני חתוך לאצבעות דקות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 שן שום פרוסה לפרוסות דקות
חופן עלי אורגנו טרי
1/4 כוס יין לבן
1 כוס עלי תרד טריים
5 יחידות אספרגוס חלוט ומקורר במי קרח חתוך לאלכסונים
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 כף (15 גרם) חמאה
מלח
250 גרם גבינת ריקוטה
צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

* חשוב שכל המרכיבים יהיו מוכנים ליד הכיריים מאחר וההכנה היא מהירה.

1. מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים את הזוקיני קלות, מוסיפים את העגבניות, השום והאורגנו, ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזלים מספר שניות.

2. מוסיפים את עלי התרד והאספרגוס. מוציאים את הפסטה מן המים לתוך מחבת הרוטב יחד עם 4 כפות ממי בישול הפסטה. מוסיפים את עלי הבזיליקום והחמאה, ומתבלים במלח.

3. רצוי להגיש עם כף ריקוטה טריה מעל וצנוברים.

פסטה עם כבדי עוף ויין אדום (צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן)
פסטה עם כבדים. תכינו מראש את כל המרכיבים|צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן

פפרדלה פגטו (כבדי עוף)

המרכיבים (ל-4 מנות):
250 גרם כבד עוף טרי ונקי
1 כף שמן זית
1/2 כוס ציר בקר
חופן עלי ארוגולה טריים
2 כפות (30 גרם) חמאה
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

* חשוב שכל המרכיבים יהיו מוכנים ליד הכיריים מאחר וההכנה היא מהירה.

1. מחממים במחבת שמן זית. כשהשמן מתחמם, מניחים את הכבדים ומעט מזהיבים אותם.

2. מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים מספר שניות. מורידים מהאש.

3. מוציאים את הפסטה מהמים לתוך המחבת עם הכבדים, יחד עם 4 כפות ממי הבישול.

4. מחזירים לאש ומוסיפים את עלי הארוגולה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את החמאה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את מתכוני הפסטה עם החברים


למגזין Villaggio של לה רפובליקה

>> מבשלים לכל השבוע: 4 מתכונים של צחי בוקששתר
>> חדש: פיצה עם נקניקייה בילט אין