אוכל
mako אוכל
11.10.24

מתכונים לארוחה מפסקת

כל המתכונים לארוחה המפסקת שתשאיר אתכם שבעים אך לא כבדים, ומוכנים לצום של 25 שעות

צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לפני הכל, חשוב להיות מוכנים: מתכונים לשבירת הצום

צילום: ענת אלישע, mako אוכל

כוסמת

כולנו רגילים לראות באורז ובתפוחי אדמה את התוספות הקלאסיות לארוחה גדולה, ובכלל. וזה הזמן לשאול: ניסיתם פעם כוסמת ירוקה? לא, זה לא כמו כל כוסמת. כוסמת ירוקה עם ירקות

צילום: יעל קצב, mako אוכל

אורז ירוק

המחשבה לקצוץ כל כך הרבה עשבי תיבול עושה לכם גירודים בכל הגוף? אין בעיה, בשביל זה הומצא מעבד המזון (גם בלנדר יעבוד). אורז ירוק בתנור

צילום: בבושקה הפקות

ירקות ירוקים

והנה ירוקים בלי אורז, אבל עם תיבול אסייתי קליל ומשגע - מסוג התוספות שחייבים על השולחן. ירקות ירוקים של אהרוני

צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

תפוחי אדמה

תכף יהיו לנו די והותר עיקריות, לא לדאוג. אבל קודם: תפוחי אדמה בסגנון תפוצ'יפס

צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוף בסיר

סיר בודד שסוגר לכם 50 אחוז מהמפסקת. עוף ואורז בסיר אחד

צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט קינואה

לא רק קינואה יש בסלט הזה, אלא גם סלק שצובע אותו בסגול יפהפה, שני סוגי בצל, כוסברה ומלפפונים, ואנחנו כבר הפכנו אותו למנה קבועה בבית. סלט קינואה וסלק מהיר ומשגע

צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

חצילים בתנור

בשביל הכיף של חצילים מטוגנים לא באמת צריך את כל השמן והווג'ראס. אפשר להגיע לאותה תוצאה בתנור. מתכון לחצילים מטוגנים בלי טיגון

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פרגיות עם קינואה

אם אתם בעניין של מעט מנות, אבל כל אחת קולעת בול - אתם חייבים להכין את הסיר הזה. מתכון: תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות

צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

עוף ושעועית ירוקה

מנה שמתקבלת בשמחה על כל שולחן, ובצדק. מתכון: עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף ובובעס

רוצים ללכת על משהו מיוחד יותר? במקום שעועית ירוקה - שעועית בובעס אהובת ליבנו. תבשיל עוף ושעועית בובעס

צילום: אורי שביט, mako אוכל

פירה עדשים

לקראת הצום אנחנו מעדיפים להכניס לגוף כמה שיותר ערכים תזונתיים וכמה שפחות פחמימות ריקות, כך שאין זמן טוב מזה להחליף את הפירה הרגיל בפירה עדשים. זה המתכון בשבילכם. מתכון: פירה עדשים כתומות

צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

קציצות עוף אפויות

בלי פירורי לחם, בלי ביצה - רק עוף עם ירקות ותבלינים. מתכון: קציצות עוף אפויות

צילום: מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות

סלט נבטוטים

אם עדיין לא אימצתם את הנבטוטים לחייכם - זה זמן נהדר להתחיל (מה פתאום להנביט, אנחנו קונים אותם בסופר). מתכון: סלט נבטוטים

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת כרובית

אם יש לכם מעבד מזון זה עניין של רגעים בודדים על שהתבנית תהיה בתנור. לא, לא צריך לבשל את הכרובית מראש. פשטידת כרובית עם פטנט

צילום: קרן אגם, mako אוכל

חלה

אחרי החלה המתוקה של ראש השנה, לארוחת המפסקת אנחנו מתכננים משהו טיפה אחר. חלת לחם קופים (אלא אם כן נדלקתם על החלה העגולה הזאת ואתם לא מוכנים לשחרר עדיין)

צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

מקלובה

זאת לא סתם מקלובה, זאת מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים. מקלובה צ'יפס

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חריימה

לא בדיוק טריפוליטאי, לא בדיוק מרוקאי. החריימה שלנו עושה כוך היתוך, וזה הכי טעים שיש. חריימה מנצח

צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עראייס

אבל לא עראייס רגיל, עראייס בקר הוא יותר מדי שמן בשביל ארוחה מפסקת. הפעם אנחנו עם עראייס עוף

צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

קציצות עדשים וקינואה

בגזרה הצמחונית, ואפילו הטבעונית - קציצות עדשים וקינואה מתוך הספר של אורי שביט. קל, בריא וטעים טעים. קציצות עדשים כתומות וקינואה

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות בטטה

המתכון הזה שייך לאהרוני, והוא הרבה יותר פשוט מלביבות הבטטה המוכרות של אורנה ואלה, לכל החוששים. לביבות בטטה של אהרוני

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דג עם חציל

שילוב של שתי מנות נהדרות: דג צלוי וחציל בטחינה. שלא בארוחה המפסקת אפשר להוסיף בכיף פלפלים חריפים. חציל בטחינה עם פילה דג

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עגבניות

את המרק הזה מגישים עם חלמונים בפנים, וזאת רק אחת הסיבות שאנחנו מתים עליו. מתכון: מרק עגבניות ואורז

צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

קציצות פראסה

בקציצות הכרישה האלה אין עוף או בשר, ומה שכן יש זה קולרבי. אה, והן נאפות בתנור, שזה תמיד טוב ועל אחת כמה וכמה לפני צום. מתכון: קציצות פראסה אפויות

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק ירקות

מרק של יונית צוקרמן שמגישים עם קניידלך, והבטן שמחה לכמה שעות טובות.מתכון: מרק ירקות עשיר עם קניידלך

צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

רטטוי עם בשר טחון

מתכון של רחלי קרוט שיש בו שלל ירקות וגם בשר טחון, שנצלים ביחד ברוטב עגבניות. מתכון: רטטוי עם בשר טחון

צילום: מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש

מרק עוף

לא סתם מרק עוף - מרק עוף של חיים כהן! מתברר שיש לנו עוד מה ללמוד. מרק עוף אליפות

צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה

בסלט תפוחי האדמה הספציפי הזה מתארח אבוקדו, ואנחנו חייבים להגיד שאנחנו מתים על זה. מתכון: סלט תפוחי אדמה ואבוקדו

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלמון בתנור

סלמון בתנור עם תערובת שמכינים משום, פיסטוק, קליפת לימון ועשבי תיבול. יוצא מדהים. מתכון: סלמון אפוי עם פטרוזיליה ונענע

צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קציצות ברוקולי

קציצות של ברוקולי וקוואקר שאופים בתנור, ועפים. בארוחה חלבית אפשר ורצוי להוסיף להן בולגרית. מתכון: קציצות ברוקולי

צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון קייג'ן

למי שמעדיף את הסלמון שלו יותר פיקנטי. סלמון קייג'ן

צילום: אסף רונן, mako אוכל

צ'ילי קון קרנה צמחוני

יש שעועית, יש פטריות, יש שבבי סויה ויש פפריקה מעושנת שהופכת כל מנה לבשרנית וטעימה יותר. מתכון: צ'ילי קון סויה

צילום: שי נייבורג, יח"צ

אושפלאו

אורז בסמטי עם בשר כבש, ירקות ופירות יבשים. אם כבר אז כבר. מתכון: אושפלאו

צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

צלי בקר

10 דקות עבודה, זה מה שתשקיעו בצלי הזה. מתכון שעשה מהפכה. צלי בקר נמס בפה

צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות ופסטה

הקציצות והפסטה בסיר אחד, אבל לא כמו שאתם חושבים. תחשבו ביצה בקן. קציצות בסלסילות פסטה

צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

פילה עוף

יותר זול מחזה עוף, ולטענת רבים יותר מוצלח. כאן במתכון פשוט מעולה של קרן ארגמן. פילה עוף בדבש וחרדל

צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף בתנור

המנה הקלאסית של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ובטטה, בביצוע פיקס. מתכון: עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

גולאש

המנה שתשאיר אתכם שבעים לפחות ל-10 שעות מתוך ה-25. מתכון: גולאש הונגרי

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

צלי עוף ביין

יש גם שזיפים מיובשים בפנים, כדי שיהיה ברור שלא מדובר פה בסתם ארוחה. מגישים עם אורז לבן צח. מתכון: צלי עוף ביין

צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

פוקה

משהו קצת אחר, שלא תמצאו ברוב הבתים לפני יום כיפור, אבל האמת - לא ברור למה. מתכון: פוקה

צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

קדירת אורז מלא

אורז מלא, גזר, כרישה וגם גרגירי חומוס מבושלים, שמוסיפים לכל היופי הזה את החלבון שהיא צריכה. מתכון: קדירת אורז מלא

צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

קוסקוס עם מרק

שימו לב, מרק צמחוני לקוסקוס הוא לא משהו שגור בארוחות משפחתיות מסורתיות, אבל המתכון הזה הוא ההוכחה לזה שלא בצדק. קוסקוס עם מרק צמחוני

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות אפויות

הטחינה בתוך התערובת של הקציצות מבטיחה שלמרות האפייה - יבשות אין סיכוי שהן יהיו. מתכון: קציצות בקר אפויות

צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל

פרגיות

פרגיות ממולאות אורז ופירות יבשים - על תקן המנה החגיגית של הארוחה. מתכון: פרגיות ממולאות

צילום: קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן

עוף בתפוחים ודבש

כן, אנחנו יודעים שראש השנה כבר עבר, אבל וואו כמה טעים! מתכון: עוף בתפוחים ודבש

צילום: אמיר מנחם

פסטה ירוקה

פסטה פוזילי עם רוטב על בסיס ברוקולי (וכמובן שום, צנוברים, בזיליקום ורצוי גם פרמזן). מתכון: פסטה ירוקה עם ברוקולי

צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

שעועית ירוקה

שעועית מוקפצת עם שמן זית, שום וקצת מיץ לימון. צריך עוד משהו? נכון, גרגירי רימון, לקישוט. מתכון: שעועית ירוקה חגיגית

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט סביח

בשביל הצמחונים שבשולחן (אבל לא רק) - סלט שמבוסס על מרכיביה של מנת הרחוב האלמותית. מתכון: סלט סביח

צילום: דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית

סלט סלרי

סלט שאימצנו לפני כמה שנים, ומאז אנחנו לא משחררים, על בסיס של סלרי ותמרי מג'הול.  מתכון: סלט סלרי

צילום: דרור עינב, mako אוכל

סלט בורגול

סלט בורגול עם קישואים, עגבניות ופלפלים קלויים. עד שלא תנסו לא תבינו כמה שהשילוב הזה מוצלח. מתכון: סלט בורגול וירקות קלויים

צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט פסטה

פסטה מקמח מלא, חזה עוף, ירקות וזיתים. ספק מנה עיקרית ספק תוספת, מהסוג המשובח. מתכון: סלט פסטה מקמח מלא ועוף

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה

סלט קלאסי של חיים כהן, עם תפוחי אדמה וביצים, וגם בצל סגול, צנונית וסלרי, כי בכל זאת שף. קלאסי קלאסי, אבל כזה עוד לא אכלתם. מתכון: סלט תפוחי אדמה וביצים של חיים כהן

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז חגיגי

עם כל כך הרבה ירקות בכל כך הרבה צבעים, מדובר באחת ממנות האורז הכי חגיגיות שאכלנו. אורז חגיגי

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט עדשים 

עדשים שחורות, עגבניות שרי, אבוקדו (כן כן) ועשבי תיבול. איזה יופי של סלט! מתכון: סלט עדשים מושלם

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט עדשים וקינואה

בכל פעם שאנחנו מכינים את הסלט הזה, ומבשלים את העדשים והקינואה ביחד בסיר, אנחנו מרגישים שדפקנו קצת את המערכת. מתכון: סלט עדשים וקינואה בסיר אחד

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מג'דרה

מג'דרה נהדרת מאורז בסמטי מלא ושעועית מש. סתם כי החגים הם זמן נהדר לגוון קצת את המג'דרה הרגילה. מתכון: מג'דרה מאורז מלא

צילום: אסתי רותם, mako אוכל

נזיד עדשים

נזיד עדשים עם חוואייג' וכמון שמגישים על אורז, קינואה או קוסקוס. זהירות, משביע לאללה. מתכון: נזיד עדשים

צילום: דניאל לילה, על השולחן

מנגולד מוקפץ

הכי פשוט, הכי בסיסי. גם כאלה צריך. מתכון: מנגולד מוקפץ

צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

סלט עיגולי ירקות

עיגולים עיגולים של ירקות פרוסים, עם מיץ לימון ושמן זית. אתם צריכים את הרעננות הזאת, תזכרו מה אנחנו אומרים. מתכון: סלט עיגולי ירקות