והפעם במבחן הטעימה: אורז בסמטי. רן שמואלי, שף מסעדת 'קלארו', גולן גורפניקל, שף מסעדת 'דלאל' ובנצי ארבל, שף מסעדת 'כפרה מיו' טעמו ובדקו מותגי אורז שונים. 

איזה אורז לקח את המקום הראשון?

מקום ראשון: מותג סוגת

מחיר: 14 שקל.

שמואלי מדגיש: "הוא נפתח, יש לו טעם אגוזי, יש לו הרבה יותר טעם".  

מקום שני: טילדה

מחיר: 21 שקל.

"זה לא אותו צבע, יש לו טעם אחר וזה מדהים, האורז אף הגיב יותר טוב לבישול", מציין שמואלי.

מקום שלישי: אבאל

מחיר: 11 שקל.

"אורז טעים, הגרגירים אחד-אחד", מתאר גורפינקל, "אני לא נופל ממנו אבל הוא טעים", מוסיף שמואלי, "המרקם  נשבר, הוא לא נחצה", מסכם ארבל.  

מקום רביעי: אהרוני

מחיר: 10 שקלים.

גורפינקל חושב שהטעם לא רע ושמואלי חולק עליו: "יש לו טעם עמילני".

מקום חמישי ואחרון: מאסטר שף

מחיר: 11 שקל.

שמואלי אומר: "הוא שטוח לי מדי", גורפינקל מסכים.

 

מבחן האורז (צילום: n12)
מבחן האורז|צילום: n12

איך תכינו נכון אורז גם בבית?

השף רן שמואלי מסביר כי בכדי לבדוק את הטעם של האורז, צריך לדעת לבשל אותו נכון. "אורז צריך להיות מבושל הרבה זמן, להוציא את הטעם האגוזי המדהים הזה שיש לאורז. חשוב לטגן אותו כדי לפתוח אותו. לאחר מכן אני מוסיף תוספות לאורז ותבלינים, כורכום ופפריקה ומטגן את הכל, מוסיף פעם וחצי מים חמים ואפילו עוד קצת - כדי שייצא אורז יותר רך".