עוף

אם נשאר לכם עוף מארוחת החג, ולא משנה אם זה חזה או כרעיים, מטוגן או מבושל - אתם ממש רוצים להכין ממנו את הסלט הזה, שהוא סלט העוף המוצלח ביותר שטעמנו. מתכון: סלט עוף

מעדיפים להוציא עיקרית חדשה מהעיקרית של אתמול? נסו את זה. מתכון: פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל

עוד אפשרות, לניצול אחר לגמרי של העוף - במקום לבזבז נתחים טובים, מפרקים אותם (שוב, לא משנה אם הכנתם כרעיים, כנפיים או שוקיים) ומכניסים לכריך - אבל עם רוטב הורס, כמובן. מתכון: כריך שאריות הכי טעים שיש

כריך עוף מפורק (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כריך עוף מפורק|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

אורז

זה ללא ספק המתכון האהוב עלינו לניצול שאריות אורז, כי הוא לא הופך אורז לאורז אחר אלא ל... ניוקי! כמה פשוט ומרשים ומרשים הטריק הזה. מתכון: ניוקי משאריות אורז

ניוקי אורז (צילום: עידית נרקיס כ
ניוקי אורז|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לביבות, או קציצות, איך שתרצו לקרוא להן. אפשר להשתמש בשאריות אורז מלא, אבל גם אורז לבן יעבוד. מתכון: לביבות אורז מלא

לביבות אורז מלא (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לביבות אורז מלא|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

שני המתכונים הבאים הם ניצול שאריות קלאסי, אבל לא כזה שיגרום לכם להרגיש מיאוס. כמו כן, יש הרבה מקום לאלתורים. מתכון: אורז מוקפץ עם ירקות ועוף של אורנה ואלה

אורנה ואלה מבשלות בבית: מוקפץ (צילום: רועי ברקוביץ)
אורנה ואלה מבשלות בבית: מוקפץ|צילום: רועי ברקוביץ

והנה עוד מתכון לשימוש בשאריות אורז כבסיס למנה צבעונית, מזמינה וטעימה, הפעם צמחונית. מתכון: אורז מאתמול עם ירקות

אורז שאריות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אורז שאריות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פסטה

כמה פעמים הכנו חבילת פסטה שלמה ואז הרוטב לא הספיק לכל הכמות. המתכון הבא ימיר את הספגטי למין מק אנד צ'יז משודרג, אבל כזה שיותר מזכיר פשטידה. מתכון: מאפה פסטה

מאפה פסטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
מאפה פסטה|צילום: אסף רונן, mako אוכל

תפוחי אדמה

מי שאומר שוופל בלגי מכינים רק מבלילה של ופל בלגי כנראה מעולם לא טעם ופל בלגי שעשוי מתפודים. מתכון: ופל בלגי תפוחי אדמה

ופל בלגי תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ופל בלגי תפוחי אדמה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כן, נדיר שיש שאריות פירה, אבל למקרה שכן, הנה דרך לשדרג את המאכל המראש-נהדר הזה. למתכון: פירה מטוגן

פירה מטוגן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
פירה מטוגן|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

זה לא פלאשבק לחנוכה, אלה לביבות סופר ידידותיות לילדים ומכילות את השילוש הקדוש של פחמימה, ירק וחלבון. מתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לביבות תפוחי אדמה אפויות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

זה אולי המיחזור הכי "קיצוני" ברשימה שלנו, מיחזור שממקסם ומנצל באמת כל חלק בתפוח אדמה, אפילו הקליפה. כן כן, מדובר בנשנוש שמכינים מהקליפות והתחושה לא רק מספקת, היא גם מענגת. מתכון: קליפות תפודים אפויות

קליפות תפודים אפויות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
קליפות תפודים אפויות|צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

לחם (או חלה!)

אחד הסלטים הטעימים והפרשים אפילו שיש בו לחם שידע ימים יפים יותר. יוגב ירוס הביא לנו פנצנלה שעושה חשק לעלות מיד על מטוס לאיטליה. מתכון: סלט פנצנלה

סלט פנצנלה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט פנצנלה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סוף סוף קינוח. פה משיגים תוצאה כפולה - גם שימוש בבננות מיותמות וגם ניצול שאריות של חלה. מוסיפים עוד כמה דברים טובים כמו מייפל, שמנת ושקדים ומקבלים קינוח שכאילו הכל הגיעו לכבודו מראש. מתכון: פודינג לחם בננות ושקדים

פודינג לחם בננות ושקדים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פודינג לחם בננות ושקדים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עגבניות

רוטב עגבניות פשוט וקולע של ג'יימי אוליבר שדורש עגבניות בשלות ורכות, וכן, אנחנו מתכוונים למקומטות האלה במקרר שאף אחד כבר לא ייגע בהן ובטח שלא יחשוב להכניס לסלט או לכריך. הרוטב הזה הולך מעולה עם פסטה ואפילו על פיצה, אז כן, אלה לא בדיוק שאריות מארוחת החג אבל תודו שמדובר ביופי של פתרון לחיים עצמם. מתכון: רוטב עגבניות הכי מהיר שיש

גלידה

אוקיי, זה קצת ברמת הקוריוז, אבל ידעתם שאפשר להכין עוגה בחושה מגלידה בצירוף רכיבים בודדים? מתכון: עוגה מגלידה