איפשהו ב-2014-2015 פרץ בארה"ב של אמריקה טרנד קפה חדש, שבא לידי ביטוי בהרבה מאוד אייטמים ברשת, אפילו כאן אצלנו. הטרנד דיבר על קפה עם מי טוניק, ואנחנו תחבנו אותו באחורי ראשנו, צקצקנו ותהינו בינינו לבינינו מה עוד האמריקאים המשועממים האלה ימציאו. היינו צריכים להרחיק עד סן פרנסיסקו וחזרה כדי לגלות שהטרנד הזה חי ובועט, ויותר חשוב, ראוי למעמדו כטרנד - ולחזור להפיץ את הבשורה.
אם כך, מדובר בדרך מגניבה ביותר לשתות קפה קר, והיא להוסיף לו, בנוסף להרבה קרח, לא סתם מי סודה צוננים כי אם מי טוניק. התוצאה היא קפה קר וסופר מרענן, מוגז במידה, מתקתק בדיוק כמו שקפה צריך להיות ועם ארומה שאנחנו לא רגילים שתהיה לקפה שלנו, אבל מתיישבת עליו בול.
איך עושים את זה? ראשית, ממלאים כוס בקרח. לאחר מכן מוזגים מי טוניק ולסיום - שוט של קפה. את ההסבר המלומד לסדר הזה קיבלנו באתר huffpost: אם נוסיף את הקפה החם לפני מי הטוניק, ראשית נגרום לקרח להימס ושנית נגרום להיווצרות כמות גדולה ולא נעימה של קצף מהטוניק, שעלולה לגלוש מהכוס. כשמכינים את המשקה בסדר הנכון מתקבל לא רק קפה טעים ביותר, אלא גם מחזה מרהיב - הקפה והטוניק נשארים כשתי שכבות נפרדות לחלוטין, שמעליהן דוק של קצף. ולכם נשאר רק לערבב, לראות איך הכל מתקלקל באופן אסתטי להפליא - ואז לשתות בכיף.