יורו, לא יורו, אנחנו הרי רק מחפשים הזדמנות להתיישב מול הטלוויזיה עם שקית פיצוחים ביד אחת וקערה לקליפות בשנייה. עד כדי כך אנחנו אוהבים את זה, שאפילו מי שבדרך כלל לא מתעניין בספורט מוצא את עצמו בימים אלה מרותק למראית עין למשחקים חשובים, ואפילו מדגמן מתח ברגעים הנכונים. כאלה אנחנו, רק מחכים לתחרות עולמית או גמר של ריאליטי בשביל לפצח בלי רגשות אשמה.
בלי רגשות אשמה אמרנו? טוב, אולי עם קצת. למי שאינו יודע, פיצוחים הם אחד המזונות המשמינים ביותר שיש: שילוב של המון המון שומן, ומליחות ממכרת שאמנם לא מוסיפה קלוריות אבל גורמת להתמכרות קשה. כן כן, שוב באנו להרוס את המסיבה, אבל תאמינו לנו שאתם עוד תודו לנו על זה.
כמה כמה
מסתבר שהשקית הקטנה הזו, כולה 100 גרם, שהבאתם מהפיצוצייה מכילה את אותה כמות קלוריות כמו חבילת שוקולד שלמה - כלומר 500 וצפונה. ובינינו - אף אחד לא מסתפק ב-100 גרם, 150 זה אצל רובנו המינימום. שלי משל, דיאטנית קלינית ממכבי שירותי בריאות, מספרת ששלושה אגוזי פקאן או מקדמיה כמוהם ככף שמן שלמה. נסו פעם לבלוע כף שמן ככה, כמו שהיא, ותבינו עד כמה זה מטורף.
נכון תמיד אומרים שאם כבר פיצוחים, עדיף לא קלויים ולא מומלחים? אז זה נכון. הקלייה הורסת את רוב הרכיבים התזונתיים שבגרעינים והאגוזים, מחמצנת את השמנים שבהם ולא משאירה הרבה מהוויטמינים. המלח, מצדו, מוסיף להם תועפות של נתרן, שהן ממש לא טובות לגוף שלנו ומעלות את הלחץ הדם. על כמות הקלוריות לא הקלייה ולא ההמלחה משפיעות, מבהירה נטע בירן, התזונאית של רשת הולמס פלייס. הדבר היחיד הוא שהן גורמות לגרעינים והאגוזים לאבד נוזלים, וכך הכמות שלהם ל-100 גרם עולה.