וכאן: מתכונים לפסח

חיתוכיות שוקולד ופירורים (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
חיתוכיות שוקולד ופירורים|צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

חיתוכיות שוקולד ופירורים

שילוב מושלם בין בצק פריך למלית שוקולדית אפויה במרקם נמס בפה.

חומרים:
לבצק ולפירורים (תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ):
150 גרם (כוס + כף) קמח
25 גרם שקדים טחונים או קוקוס
80 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 חלמון L

למלית שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (1/4 כוס) קרם קוקוס או שמנת צמחית
1 ביצה L
קורט מלח

אופן ההכנה:

בצק ופירורים:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, שמן קוקוס, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד קבלת תערובת פירורים דקה.

3. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

4. מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.

5. את ה-1/3 הנותר שומרים במקרר עד שהבסיס יהיה אפוי.

6. אופים את התחתית במשך כ-10 דקות או עד הזהבה אחידה.

מלית שוקולד:

1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

2. מוסיפים קרם קוקוס ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

3. מערבבים היטב ומוסיפים פנימה ביצה. טורפים היטב את התערובת לאחידות.

4. יוצקים את מלית השוקולד על גבי הבסיס האפוי.

5. מוציאים את הפירורים מהמקפיא ומפוררים אותם על גבי החלק העליון.

6. אופים במשך 10-15 דקות עד שהמלית מתייצבת והפירורים מזהיבים.

7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

8. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. מומלץ להוציא כ-10 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.

עוגת שוקולד ושקדים (צילום: נטלי לוין, יחסי ציבור)
עוגת שוקולד ושקדים|צילום: נטלי לוין, יחסי ציבור

עוגת  שוקולד חמה

לא משנה אם תקראו לה פונדנט שוקולד או עוגת לבה – הרגע שבו הכפית שננעצת במרכז העוגה החמה פוגשת את הלב השוקולדי הנמס הוא הרגע הכי טעים שיש. כדי להפוך את העוגה לעוד יותר שוקולדית אני מוסיפה לה גם רוטב שוקולד חם.

חומרים (ל-6 מנות בכלים אישיים):

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
2 ביצים L, בטמפרטורת החדר
2 חלמונים L, בטמפרטורת החדר
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור

לרוטב שוקולד חם:
75 גרם שוקולד מריר
100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס או שמנת צמחית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים היטב את הכלים.

2. קוצצים את השוקולד וממסים במיקרוגל או על בן מארי.מוסיפים שמן ומערבבים

3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים, חלמונים, סוכר ומלח  במשך 5-6 דקות או עד שמתקבלת תערובת קציפתית, אוורירית מאוד ובהירה.

4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקציפת הביצים ומקפלים בעזרת מרית.

5. לקראת סוף הערבוב מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.

6. יוצקים את התערובת לכלים המשומנים וממלאים כ-3/4 מגובהם.

7. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגות תופחות ונראות יציבות בצדדים, אך עדיין רוטטות למדי במרכז.

8. מגישים חם.

רוטב שוקולד חם:

1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה, מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל רוטב אחיד ונוזלי.

2. מגישים את העוגות החמות עם רוטב חם.

עוגת  שוקולד חמה (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
עוגת שוקולד חמה|צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

עוגת שוקולד ושקדים

עוגת שוקולד מנצחת לליל הסדר

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ): 

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמן קוקוס
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
4 ביצים L
150 גרם (כוס וחצי) קמח שקדים
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 כוס) קרם קוקוס קר (חלק שומני מוקשה בלבד)

לקישוט:
שקדים שלמים (טבעיים או קלויים)

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. בקערה גדולה שמים שוקולד ושמן קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתערובת.

4. שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין הוספה להוספה עד שאחיד.

5. מוסיפים קמח שקדים, אבקת קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. הבלילה לא אמורה להיות גבוהה במיוחד או למלא את התבנית וזה בסדר.

7. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון מעט סדוק, העוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה בחלק המרכזי.

8. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

9. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה.

ציפוי שוקולד:

1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב

2. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים את העוגה במשך 10 דקות במקרר

3. מגישים: מקשטים את העוגה בשקדים שלמים ומגישים

 כל המתכונים מתוך "ימים מתוקים", הוצאת תכלת. 79 שקלים.

כריכת הספר ימים מתוקים (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
כריכת הספר ימים מתוקים|צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור