כשמדברים על לביבות בטטה ישר עולות לראש לביבות הבטטה המיתולוגיות של מסעדת אורנה ואלה הנהדרת עליה השלום: רכות רכות שבא לבכות, חוסות בצד מטבל שמנת חמוצה ועירית שמתאים להן כמו כפפה. אז כן, אפילו היום, שנים ארוכות אחרי שאכלנו את הלביבות האלה במוסד התל אביבי האהוב, אנחנו עדיין סבורים שמדובר בלביבות הבטטה הכי טובות שהאדם יכול להכין - ולכן כמובן שנצייד אתכם במתכון לפלא הזה, כולל הסברים ותמונות צעד אחר צעד.
אבל מכיוון שאוזננו כרויה לרחשי העם, שחלקו סבור שמדובר ביותר מדי עבודה בשביל לביבה (אנחנו לא שופטים), חלקו מעדיף לאפות את לביבות הבטטה שלו ולא לטגן (עם אלה של אורנה ואלה זה לא יילך) וחלקו סתם אוהב לגוון (מה? למה??) - אספנו עוד כמה מתכונים ראויים ללביבות בטטה, פשוטות יותר, מתובלות יותר, וגם כאלה שאופים בתנור. המשימה שלכם: לבחור מתכון ולזלול לביבות בטטה עד דלא ידע, כי תכף נגמר.