זה נראה כמו שניצל ביתי רגיל, אבל למעשה זהו שניצל תירס ביתי עם קמח תירס, גרגירי תירס שלמים וגרגירי תירס טחונים ועוף טחון, ש"מעצבים" לבד לאיזה גודל שרוצים ולאיזו צורה שרוצים (מישהו אמר נאגטס?). אפשר לטגן, ואפשר גם לאפות.
ואם כבר תירס, שהוכרז כמלך השימורים, אז הנה מתכון שילדים יעופו עליו, אבל ממש לא רק הם. ואם יש לכם סרבני ירוקים, אנחנו מאשרים לכם לוותר על הפטרוזיליה. לביבות תירס עם גבינה לבנה וקצת גבינה צהובה שרק מערבבים ומטגנים בכלום זמן.
>> למתכון: לביבות תירס וגבינה לבנה
ותירס אחרון לבינתיים: מרק תירס. למרות שעוד רגע עוברים לשעון קיץ, לנו עדיין קר ומרק לחלוטין נחשב כאופציה מספקת לארוחה. רק 5 מרכיבים, רבע שעה עבודה ויש לכם מרק שלא היה מבייש טייק אווי ממסעדה סינית.
>> למתכון: מרק תירס סיני ב-5 מרכיבים
ומתירס משומר לעגבניות קלופות, הלהיט השני בתחום פחיות השימורים. חוץ מהבשר, שאר החומרים בסיסיים ביותר ולא דורשים התארגנות מיוחדת. ארוחת צהריים שלא מרגישה בכלל כמו משהו שהגיע משימורים.
>> למתכון: קציצות בקר ברוטב עגבניות
נכון שבימים רגילים היינו ממליצים לכם דבר ראשון להכין סלט טרי בצד, אבל אלה לא ימים רגילים, ויש להיערך לכך בהתאם. ביצים, בניגוד לירקות טריים, יכולות להישמר יותר זמן במקרר, אז למה לא להעשיר אותן עם פחית שימורים של אפונה וגזר? התוצאה היא פריטטה משפחתית גדולה שיכולה לסוגר פינה לארוחת בוקר או ערב.
>> למתכון: פריטטה עם אפונה וגזר
תנו לנו לשמוט לכם את הלסת עם מתכון של גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בנווה צדק. מתכון לחריימה שמכינים מטונה משומרת. הנה מנה שכל החיים תוכלו לספר שהכנתם אז, פעם, במשבר הקורונה.
>> למתכון: חריימה טונה (מקופסה!)
עם כל הכבוד לתומר שימורים, זיתים מקופסה הם אהבה נושנה שלנו שלא נס ליחה ותמיד באה טוב, קורונה או לא קורונה. ועוד זיתים מבושלים עם עוף כמו במתכון הזה של יונית צוקרמן - בכלל חגיגה - ארוחת ערב משפחתית לגיטימית לימי חול, חג ושבת.
המרק הזה הוא חגיגה של רווקים מצויים ביום יום/מצוידים בשימורים בימי קורונה: גם קבנוס, גם עגבניות משומרות וגם שעועית משומרת. נכון שזה לא משהו לאכול כל יום, אבל היום? בהחלט כן.
ונסיים עם קינוח: נשיקות טבעונית. כן, יש דבר כזה. הן עשויות מסוכר והנוזל של שימורי החומוס, ואם זה לא הזמן לניסויים במטבח, מתי כן?