היצירה שהכי מזוהה עם השף קונדיטור הצרפתי דומיניק אנסל נשארת נכון להיום הקרונאט, אותה הכלאה בין קרואסון לדונאט שיצרה טירוף מוחלט והעמידה תורים בלתי נגמרים של אכלנים סקרנים מחוץ למאפייה של השף בסוהו, ניו יורק. הטירוף היה כל כך מוגזם בשמנו, שאפילו הגבילו אנשים לקניית 2 יחידות בלבד.
אבל עם כל הכבוד לקרונאט, כעת נתקלנו באתר tasting table במתכון למנה פשוטה בהרבה, ובכלל לא כזאת מסובכת להכנה, בניגוד לקרואנט האגדי: לחם בננות (שהוא למעשה עוגת בננות) של אותו דומיניק אנסל המהולל, ולמי שמעוניין לנסות בעצמו בבית, הנה המתכון:
לחם בננות של דומיניק אנסל
חומרים לתבנית כיכר באורך 25 ס"מ:
חמאה לשימון התבנית
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
שלושת רבעי כפית סודה לשתייה
שלושת רבעי כפית אגוז מוסקט טחון
כפית מלח
כפית אבקת אפייה
3 ביצים
4 בננות בשלות, מעוכות
200 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים היטב את התבנית.
3. מערבבים בקערה גדולה סוכר, קמח, סודה לשתייה, אגוז מוסקט, מלח ואבקת אפייה.
4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומערבבים עם הבננות עם המעוכות. מוסיפים את הבננות והביצים לקערת החומרים יבשים ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית, ומכניסים לתנור לאפייה עד שהעוגה מזהיבה, כ-70 דקות.
6. מניחים לעוגה להתקרר לפחות 20 דקות וזוללים. בתיאבון.