כולם מודים שסלט הוא הפתרון האולטימטיבי לארוחת ערב (ואפילו צהריים) קיצית, אבל אנחנו מכירים את הטרוניה (כמה מלהיב יכול להיות לאכול כל ערב עגבנייה ומלפפון?), ולפעמים גם מזדהים איתה. אוקיי, אז אתמול הוספתם קצת בלסמי ולימון, וואו אתם ממש חיים על הקצה. מאחר שגיוון זה דבר חשוב בחיים, אספנו עבורכם כמה רעיונות שבזכותם הסלט שלכם ישתדרג למעמד של ארוחה אמיתית, ועוד אחת שהיא אשכרה טעימה ומשביעה. רושמים?

גרנולה מלוחה

תערובת מלוחה של שיבולת שועל, גרעינים ואגוזים, שנקלית בתנור והופכת לנשנוש הכי קראנצ'י וממכר שאתם יכולים להעלות על דעתכם. אז אנחנו מפצירים בכם - אל תחסלו את כל הכמות מול הטלוויזיה (אם לא תיזהרו זה יקרה). שמרו את התערובת הזאת לסלט, ותראו איך הוא משתדרג ברמות.

מה עושים? ככה מכינים גרנולה מלוחה.

גרנולה מלוחה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
גרנולה מלוחה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלק צלוי

הצבע, הטעם, הבריאות, יש כל כך הרבה סיבות לחבב את הירק הסגלגל הזה. ולענייננו: סלק צלוי הוא מעדן אמיתי, בעיקר כשהוא מגיע בקערה עם עלי תרד או לבבות חסה פריכים וטריים.

מה עושים? חותכים את הסלק לקוביות עבות, מתבלים במעט שמן זית, בלסמי ומלח גס, וצולים בתנור עד שרך. מוסיפים לסלט חם או קר. קצת פטה מגוררת תתקבל בברכה.

סלק, סלקים (צילום: Ivanna Grigorova, ShutterStock)
תוספת מבורכת|צילום: Ivanna Grigorova, ShutterStock

דלעת

עם כל הכבוד, אין סיבה שהדלעת תישאר שמורה למרקים של החורף. דלעת צלויה תמיד באה טוב, בעיקר אם היא מגיעה לצד קרם פרש או גבינת צאן רכה (אוקיי, גם גבינה קשה). עכשיו קחו את כל העסק הזה ותניחו על הסלט. יש דלעת ערמונים בבית? בכלל טוב. 

מה עושים? פורסים את הדלעת, מתבלים בנדיבות בשמן זית, כף סילאן/דבש ומלח גס. אופים בחום בינוני עד להשחמה. מוסיפים לסלט טרי ומעטרים בגרעיני חמנייה או בצנוברים קלויים. הולך נהדר גם עם יוגורט עיזים בצד.

אפרסק

מי שאמר שפירות וירקות לא יכולים לחיות בשלום באותה קערת סלט, לא טעם רעננות קיצית מימיו. אפרסק, למשל, הוא פרי שמאוד ישמח להתפנק בזרועות צנוניות, חסה, נבטים ושאר ירקות. תוסיפו לו גם מעט גבינה כחולה ועלי נענע טריים ותגלו חוויית טעם מעולם אחר.

לחם מאתמול

לזרוק לחם מאתמול? השתגעתם לגמרי? לא ולא, כל מה שצריך זה לקרוע אותו לחתיכות גסות, להניח בתבנית עם מעט שמן זית, מלח גס וקצת זעתר או פטרוזיליה יבשה ולאפות עד שמתקבלת קריספיות בינונית. הנה, סידרתם לעצמכם אחלה תוספת לסלט, ועל הדרך גם ניצלתם את שאריות הלחם ויצאתם צרכנים נבונים. האיטלקים עשו מזה קריירה עם הפנצנלה שלהם.

ארטישוק

לבבות הארטישוק מגיעים בצנצנות או בקופסאות שימורים וניתן להשיג גם תחתיות קפואות, מה שחוסך את הטרחה הכרוכה בניקוי ארטישוק טרי.

מה עושים? חותכים לרבעים, מוסיפים חצי לימון סחוט, מעט שמן זית, מלח ופלפל וצולים במחבת. מוסיפים את הארטישוק לסלט בעודו חם. אה כן, ואם יש לכם קצת פטה או רוקפור בסביבה, אל תחששו להוסיף גם אותן לחגיגה.

אדממה

פולי סויה הם לא רק תוספת מטריפה לסלט - בזכות העובדה שהם עשירים בחלבון, תוכלו גם להרוויח מהם ארוחה מזינה. אם אתם לא נוהגים לאכול מוצרים מהחי, ראו בטיפ הבא גם רעיון לארוחת צהריים קיצית שאפשר לקחת למשרד ולכל מקום.

מה עושים? מבשלים את פולי הסויה (המלצה שלנו - לכו על הגרסה הקפואה, הכי נוח), מצננים מעט ומוסיפים לכל סלט שרוצים. הפולים הולכים מצוין גם עם סלט עדשים או סלט טאבולה. רק אל תשכחו להוסיף שמן זית והמון לימון.

סלמון אפוי

אם נשארו לכם שאריות סלמון משבת, אל תהססו להשתמש בהן לטובת הסלט שלכם.

מה עושים? קורעים את הסלמון לחתיכות (שממש לא חייבות להיות סימטריות) ומוסיפים לקערה. במקרה הזה, מומלץ לבחור בסלט עלים על פני סלט ירקות חתוכים. נשאר עוף צלוי מארוחת שבת? אותו כנ"ל.

 

סלמון אפוי בחרדל דיז'ון (צילום:  Africa Studio, shutterstock)
סלמון אפוי בחרדל דיז'ון|צילום: Africa Studio, shutterstock

זוקיני

מבחינות מסוימות הזוקיני הוא קישוא משודרג - המרקם שלו יציב יותר וטעמו מעודן. אם אתם משלבים אותו בסלט, כדאי מאוד שתשדכו לו איזו גבינה דומיננטית כמו פטה מלוחה או גבינת עיזים.

מה עושים? חותכים את הזוקיני לקוביות, אופים עם מעט שמן זית, מלח גס ובזיליקום מיובש וזהו - הופ לסלט. אל תשכחו להוסיף כמה עלי נענע טריים שיזכירו לכם שאתם בעד הקיץ.

זוקיני בגריל (צילום: zi3000, ShutterStock)
זוקיני בגריל|צילום: zi3000, ShutterStock

הכתבה פורסמה לראשונה באוגוסט 2022