אוזני המן מופחתות קלוריות
המרכיבים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 חבילה סוכר וניל (10 גרם)
100 גרם מלטיטול (חצי כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
½ כוס מים
½ כוס רסק תפוחים ללא סוכר (100 גרם)
3½ כוסות קמח (500 גרם. אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)
½ שקית אבקת אפייה (כפית)
20 גרם סיבים תזונתיים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
למלית פרג:
100 מ"ל חלב
150 גרם מלטיטול (3/4 כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
כף שטוחה קינמון
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
120 גרם פרג, טחון טרי
50 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וניל, מלטיטול, מים ורסק תפוחים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סיבים תזונתיים, גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
3.בינתיים מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את החלב עם המלטיטול, הקינמון, מיץ הלימון והגרידה, החמאה ותמצית הווניל.
4.כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים ומניחים להצטנן לחלוטין.
5.מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (על משטח מקומח) וקורצים עיגולים קטנים.
6.מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
7.מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות כ-15 דקות. מצננים ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אוזני המן מופחתות קלוריות
אוזני המן ללא סוכר
המרכיבים:
לבצק:
210 גרם חמאה רכה
75 גרם מלטיטול (שליש כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
75 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)
1 ביצה
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
למלית קוקוס וגרעיני חמניות (ללא סוכר):
100 מ"ל חלב קוקוס
150 גרם מלטיטול (3/4 כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
כף שטוחה קינמון
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות חמאה
1 כפית תמצית וניל
60 גרם קוקוס יבש (2/3 כוס)
50 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)
40 גרם גרעיני חמניות (רבע כוס)
40 גרם סובין (כמעט חצי כוס)
אופן ההכנה:
1.מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלטיטול ואבקת שקדים. מוסיפים את ביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2.בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר חלב קוקוס, מלטיטול, קינמון, מיץ וגרידת לימון, חמאה ותמצית וניל, ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים את הקוקוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהקוקוס סופג את הנוזלים.
4.מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים, גרעיני החמנייה והסובין. משאירים את המלית להצטנן היטב לפני השימוש.
5.מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (על משטח מקומח) וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אוזני המן בלי סוכר
אוזני המן ללא גלוטן
המרכיבים:
200 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס וחצי)
200 גרם קמח טפיוקה (כוס וחצי)
100 גרם קמח קינואה (3/4 כוס)
1/2 קוביית שמרים
כפית מלח
2 כפות שמן סויה
125 גרם גבינת שמנת, או גבינה לבנה 9% שומן
1 ביצה
150 מ"ל חלב
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
למלית פקאנים מסוכרים ונוטלה:
250 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים דק
200 גרם סוכר חום בהיר (כוס)
50 גרם ריבת משמש (2.5 כפות)
כפית קינמון
רבע כוס חלב או מים
4 כפות שטוחות נוטלה
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק. מניחים כשעה במקרר להתייצבות.
2.מערבבים את כל חומרי המלית למעט הפקאנים. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים שוב.
3.מקמחים את משטח העבודה היטב (הכי טוב בקמח אורז מלא), מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. שימו לב, הבצק נטול הגלוטן פחות נוח לעבודה, והקיפול דורש קצת יותר סבלנות.
4.מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אוזני המן ללא גלוטן
אוזני המן שחור-לבן
המרכיבים:
לבצק:
210 גרם חמאה רכה
75 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)
75 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)
1 ביצה
270 גרם קמח (2 כוסות) + 30 גרם קקאו (2 כפות) (בשביל בצק רגיל: 300 גרם קמח, בלי קקאו)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
למילוי:
ממרח חלבה
אופן ההכנה:
1.מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים במיקסר עם וו גיטרה.
2.מוסיפים את הביצה ובסוף את הקמח והקקאו, הווניל והלימון ולשים לישה קצרה, רק עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
3.מרדדים את הבצק (על משטח מקומח) לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.
4.מזלפים בעזרת שק זילוף מעט ממרח חלבה במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.
5.מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.
לגרסת ההדפסה של המתכון: אוזני המן בשחור-לבן
המתכונים באדיבות הקונדיטור אורן בקר, מבית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף"
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!