מאפינס קוטג'

הם טעימים כמו שהם, נהדרים ככריך עם גבינה צהובה ומלפפון, עם חביתה או עם כל ממרח שאוהבים, ומשתדרגים יופי עם תוספות מלוחות כמו זיתים או לחלופין סוכר ופצפוצי שוקולד. ומה צריך בשבילם? תודו שבערך כלום.

למתכון: מאפינס קוטג'

לינגוויני עגבניות שרי (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
לינגוויני עגבניות שרי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לינגוויני עגבניות שרי

אין לכם לינגוויני? שום בעיה, אפשר להשתמש בספגטי או בכל פסטה שרוצים. אין עגבניות שרי? גם עגבניות רגילות יעשו את העבודה, ואם גם אין עגבניות אפשר להסתפק בשימורים. בקיצור, מתכון קל וסלחן, כמו שאנחנו אוהבים.

למתכון: לינגוויני עגבניות שרי

סלט פסטה קר

ואם כבר פסטות סלחניות - קבלו את סלט הפסטה הידידותי בתבל. כמה ירקות, כמה מוצרי מזווה, קצת שקדים (או אגוזים, או צנוברים, או בכלל לא), תיבול בסיסי. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?

למתכון: סלט פסטה קר

סלט פסטה קר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט פסטה קר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בגט ללא לישה

אם אתם כבר בבית, למה שלא תנצלו את הזמן להכין את הבגטים המושלמים של קרן אגם? קמח, מלח, דבש (או סילאן), מים ושמרים, זה כל מה שצריך (כפית שמרים יבשים או שלוש שמרים טריים). ואפילו לא לשים, רק מערבבים בכף עץ.

למתכון: בגט ללא לישה

בגט מושלם ללא לישה - 3 בגטים (צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה)
הכי פשוט שיש|צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

קציצות טונה מהירות

אנחנו בטוחים שיש לכם קופסאות שימורים של טונה במזווה, כי למי אין. אשר לכל האלמנטים הפחות מצויים-בכל-בית במתכון, כמו ג'ינג'ר ושמן שומשום, אל חשש – הקציצות יצליחו גם בלעדיהם, רק יאבדו את הטאץ' האסייתי.

למתכון: קציצות טונה מהירות

קציצות טונה אליפות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות טונה אליפות|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

רוטב לפסטה בשני מרכיבים

אם יש לכם עגבניות משומרות איכותיות, שום ואיזשהו עשב תיבול, אתם יכולים להכין רוטב עגבניות מצוין ללא קושי. אם אין לכם – נסו לערבב את שני המצרכים הפשוטים והבסיסיים האלה. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא.

למתכון: רוטב לפסטה בשני מרכיבים

רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת (צילום: עידית נרקיס כ
רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בורקס על בסיס מלאווח

כשיש בצק עלים במקפיא ברור שהמרחק מבורקס ביתיים הוא כפסע. אנחנו פה כדי להזכיר לכם שגם מלאווח קפוא יכול לעשות את העבודה, יש שיטענו שטוב יותר מהמקור. ובבורקס כמו בבורקס, כל מילוי יתקבל בברכה – המתכון הזה הוא רק הצעה.

>> למתכון: בורקס על בסיס מלאווח

בורקס מלאווח וגבינות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
בורקס מלאווח וגבינות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פשטידת זוקיני

אין לכם זוקיני? שום בעיה – החמודה הזאת כל כך סלחנית, שגם אם תחליפו לה את הזוקיני בפטריות, גזר או ירק אחר היא לא תעשה עניין. את הקוואקר אפשר להחליף בעוד קמח (ולהפך), במקום גבינה לבנה גם יוגורט יוכל לעבוד ובצל אנחנו משערים שיש לכם בבית, כי יש גבול.

למתכון: פשטידת זוקיני (או כל ירק אחר)

פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פשטידת זוקיני|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פנקייק פיצה

אם יש קמח, חלב וביצים יש פנקייק, ואם יש גם גבינה צהובה ורסק עגבניות (או אפילו רוטב עגבניות קנוי) - יש פיצה-פנקייק!

למתכון: פנקייק פיצה

פנקייק פיצה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פנקייק פיצה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

אורז עם נקניקיות וירקות

אין נקניקיות? אפשר להשתמש בצמחיות. אין גם צמחיות? אפשר בלי. ולגבי הירקות – הפלפל והברוקולי הם רק הצעה. כל לקט ירקות שיש לכם במקפיא יתקבל כאן מעולה.

למתכון: אורז עם נקניקיות וירקות

חטיף קורנפלקס ושוקולד

זוכרים כמה אהבנו בתור ילדים לערבב קורנפלקס צהוב פשוט עם שוקולד ולהעביר למנז'טים מכוערים (האם ייתכן שהכיעור היה חלק מהיופי?)? אז הנה מתכון אמיתי לממתק הכיפי הזה, עם כמה שדרוגונים שאף אחד מהם לא באמת הכרחי. ואגב, אנחנו יודעים שזה נשמע מהפכני אבל המתכון יעבוד יופי גם עם כל קורנפלקס אחר.

למתכון: חטיף קורנפלקס ושוקולד

אורז עם נקניקיות וירקות (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אורז עם נקניקיות וירקות|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מתכון בסיס לכל העוגות הבחושות

יש לכם גזר בבית? ריבת חלב? שוקולד? תפוחי עץ? טחינה? לא משנה מה יש לכם במקרר (רק פחות באזורי הבשר הטחון, כן?), המתכון הזה יקלוט אותו וינפיק עוגה בחושה נהדרת.

למתכון: עוגה בחושה בכל טעם שתרצו