היום (15 באוגוסט) חל יום הולדתה ה-100 של כוהנת המטבח הגדולה ג'וליה צ'יילד. צ'יילד הייתה הבשלנית הראשונה שהציגה לאמריקאים את המטבח הצרפתי בתחילת שנות השישים, והייתה אחראית למהפכה קולינרית במטבח הביתי.
לאחר נישואיה בסוף שנות ה-40, עברה עם בעלה להתגורר בצרפת, שם החל הרומן שלה עם האוכל הצרפתי. היא החלה ללמוד בבית הספר הגבוה לבישול ה"קורדון בלו" ולאחר סיום הלימודים לימדה נשים אמריקאיות בביתה את רזי המטבח הצרפתי.
בשנת 1961 הוציאה (יחד עם סימון בק ולואיזט ברתול) את ספרה המפורסם "Mastering the Art of French Cooking", שנחשב עד היום לאחד מספרי הבישול הטובים והפופולריים ביותר. מיד אחר כך עשתה את המעבר לטלוויזיה והפכה לדמות מוכרת ביותר בכל בית בארצות הברית וגם בעולם. בתכניתה "The French Chef" הראתה טכניקות בישול ביתיות לאוכל צרפתי, ולא פעם פישלה מול המצלמות – "לעולם על תתנצלו" הייתה אומרת וממשיכה באלגנטיות להכין את המתכון. צ'יילד המשיכה להוציא עשרות ספרי בישול, השתתפה בתכנית בישול רבות וחוללה שינוי אמיתי בתפיסת האוכל האמריקאית, שהייתה מבוססת ברובה בשנים אלו על אוכל מוכן, קפוא או משומר.
צ'יילד נפטרה בשנת 2004 בגיל 91 והשאירה אחריה דורות של בשלנים שמכינים בף בורגניון בעיניים עצומות ואומרים "!Bon Appétit" (בתאבון) בקולה הגבוה. ב-2009 זכתה לעדנה מחודשת עם יציאת הסרט "ג'ולי וג'וליה", בו מריל סטריפ שיחקה את דמותה וספרה האיקוני חזר לככב ברשימת הספרים הנמכרים ביותר.
אספנו עבורכם כמה סרטונים מוכרים של צ'יילד בהם היא מדגימה בישול אומלט מושלם בחצי דקה, צליית עוף על מחבת, מבדילה בין סוגי עופות שונים ומכינה קיש לוריין. בון אפטיט!
Watch Quiche Lorraine on PBS. See more from The French Chef.
שתפו את הסרטונים של ג'וליה צ'יילד