מאפינס שמרים לוטוס (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
עוגה נתלשת אישית במילוי לוטוס. חייבים חייבים לנסות בבית|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

מאפה שמרים אישי במלית ממרח לוטוס

מכירים את עוגות השמרים הנתלשות? אלה שמכינים מדפים דפים של בצק שמרים, וביניהם מילוי מתוק (או מלוח)? אז הנה גרסת המאפינס של העוגה הזאת - שהופכת אותה לאפילו יותר מגניבה ממה שהיא ברגיל. תודה לחן שוקרון ולבלוג האהוב-עלינו-מאוד מתוקים שלי.

המרכיבים (12 מנות):

לבצק:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
כפית מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
כף שמרים יבשים
ביצה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
כוס (240 מ"ל) חלב פושר
שמן לשימון הבצק

למלית:
3/4 צנצנת (300 גרם) ממרח לוטוס

לזיגוג:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה לחם גבינות ושום נתלש - גם אותו אתם יכולים להעביר לתבנית מאפינס|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים שמרים ומערבבים עד להטמעה.

2. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה ואת קוביות החמאה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד שכל הקמח נטמע היטב ומתקבל בצק. ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה 8-7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וחלק.

3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים אותו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי - שעתיים, עד שהבצק תופח מעט אך לא מכפיל את נפחו.

4. משמנים תבנית שקעים בחמאה. מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ ובגודל של כ-30X40 ס"מ. באמצעות גלגלת פיצה מסירים רצועה מהבצק ומניחים בצד. מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח על גבי הבצק. באמצעות גלגלת פיצה חותכים את המלבן ל-6 רצועות שוות פחות או יותר. 

5. עורמים את הרצועות זו על גבי זו ומכסים ברצועה ללא הממרח. באמצעות סכין חדה מחלקים את מגדל הרצועות ל-6 חלקים שווים. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית השקעים בצורה אנכית. חוזרים על אותן הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק.

6. מחממים תבנית ל-175 מעלות.

7. מתפיחים את הבצק בתבנית השקעים 40-30 דקות,  ואופים 25-20 דקות, עד שהמאפים תפוחים מאוד וזהובים.

8. בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה את הסוכר והמים. מנמיכים את האש ומבשלים 3 דקות נוספות. עם צאת המאפים מהתנור מברישים אותם בסירופ.

9. כשהמאפים מתקררים מעט מחלצים אותם מהשקעים ומצננים על גבי רשת.

* העוגות במיטבן ביום האפייה. עוגות שנותרו מומלץ לשמור במקפיא בקופסא אטומה.

>> למתכון המלא בבלוג מתוקים שלי

>> והנה זה בגרסת לחם גבינות מלוח. גם שווה בטירוף

פרנץ' טוסט (צילום: kcline, Istock)
אוהבים פרנץ' טוסט? יש מצב שמצאנו פתרון לעניין רגשות האשמה|צילום: kcline, Istock

עוד באוכל טוב:

 

פרנץ' טוסט אפוי

איזה כיף זה פרנץ' טוסט על הבוקר? איזה פינוק, אה? הבאסה היא שהפינוק הזה תמיד מלווה בתחושה קשה מסוג "האם זה הבנאדם שאני רוצה להיות? כזה שמתחיל את היום בקמח לבן, ועוד מטוגן?". אז נגד הקמח הלבן אין לנו פתרון (אנחנו פשוט אוהבים אותו יותר מדי), אבל לגבי הטיגון - בהחלט יש. אפשר להכין בתבנית מאפינס, כמו במתכון, אבל אפשר גם בתבנית אחת גדולה. 

המרכיבים (8 מנות):

שמן לשימון התבנית
3 ביצים L
1/2 כוס חלב (מכל סוג שרוצים)
כף סוכר דמררה
כף סוכר לבן
2 כפיות קינמון
כפית תמצית וניל
6 פרוסות לחם לבן, חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
סירופ מייפל, להגשה

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב תבנית מאפינס.

2. טורפים בקערה גדולה את הביצים, החלב, שני סוגי הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל. 

3. מוסיפים פנימה את קוביות הלחם ומערבבים כך שהבלילה תכסה את כולן. משרים את הלחם בקערה כ-4 דקות, עד שמרבית הבלילה נספגת. 

4. מחלקים את קוביות הלחם בצורה שווה בין השקעים, מסדרים אותן בעדינות זו מעל זו. ממלאים כך 3/4 מכל שקע. שימו לב שהקוביות מונחות בצורה מאוזנת ולא פונות כלפי מעלה, על מנת שלא יישרפו בקצוות. 

5. אופים 25 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והלחם נראה יבש. 

6. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית כ-15 דקות ומוציאים. שופכים מעל סירופ מייפל בנדיבות ומגישים. 

>> והנה עוד מתכון שווה לפרנץ' טוסט אפוי

פרנץ' טוסט אפוי (צילום: Amallia Eka, Shutterstock)
פרנץ' טוסט אפוי. אפשר להכין גם בתבנית גדולה|צילום: Amallia Eka, Shutterstock

קישים אישיים של בצל, ערמונים וגבינה

יש לכם בבית תבניות פאי/קיש אישיות? נכון שלא? טוב ברור, כלים כאלה מוצאים רק בבתים של אופים מקצועיים, או של מי שרוצים להיות כאלה. אז זהו, שמסתבר שדווקא יש לכם תבניות אישיות לקיש - כי תבנית המאפינס שלכם מתאימה למשימה הזו בול. איך עושים את זה? הנה.

המרכיבים (8 קישים):

חבילת בצק פריך, מופשר במקרר (אם לא רוצים בצק פריך קנוי, ניתן להכין בצק לפי המתכון הזה)
2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם ערמונים בוואקום, חצויים
1/2 כף סוכר
עלים מ-2 גבעולי תימין
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות גבינת שמנת מוקצפת 

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים לשקיפות. מוסיפים את הערמונים, הסוכר, התימין, המלח והפלפל, מערבבים ומאדים 2 דקות נוספות. מכבים את האש ומעבירים את התערובת לצינון בקערה נפרדת. כאשר התערובת קרה דיה מוסיפים לה ביצים, קמח וגבינה ומערבבים היטב. 

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ופותחים על משטח מקומח. קורצים עיגולים באמצעות כוס ומרפדים את השקעים של תבנית המאפינס (הבצק אמור לרפד גם את הדפנות). דוקרים את הבסיס עם מזלג ומסדרים את התערובת כך שתגיע עד גובה של כשני שליש מהבצק. 

4. אופים כ-30 דקות, עד שהמילוי מתייצב. 

אין תמונה
הקישים. אתם כמובן מוזמנים להכין מילוי כרצונכם - אפוי או שאינו אפוי
פאי שוקולד אישי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אותו הדבר בדיוק אפשר לעשות עם מלית מתוקה. ראו מתכון|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

>> והנה מתכון לפאי שוקולד אישיים שאופים, איך לא, בתבנית מאפינס

קן אפוי של ספגטי עם כדור בשר

אנחנו אוהבים ספגטי עם כדורי בשר. אנחנו אוהבים את זה בגרסה הפראית, בקערה, כשכל ביס מלכלך את כל הפנים ברוטב עגבניות, ובטח ובטח שבגרסת המאפינס - קנים מבויתים של ספגטי ברוטב עגבניות מחוזק בגבינות, שבתוכם נאפית קוממיות קציצה עגולה ויפה.

מרכיבים (12 מנות):

250 גרם ספגטי (חצי חבילה)
ביצה
¼ כוס פירורי לחם
כף מים
½ ק״ג בשר טחון
400 גרם (כוס וחצי) רוטב עגבניות לפסטה (מי שלא רוצה לקנות יכול להכין פי מתכון רוטב העגבניות הזה)
3 חלבונים
30 גרם פרמזן מגורדת
30 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. טורפים את הביצה בקערה גדולה יחד עם פירורי הלחם והמים. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת 12 קציצות. מסדרים אותן בתבנית ואופים 25 דקות.

3. בזמן שהקציצות נאפות מרתיחים סיר עם הרבה מים, שוברים את הספגטי לשלושה חלקים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד להתקרר.

4. כשהקציצות מוכנות מוציאים אותן מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל-200 מעלות. מחממים את רוטב הפסטה בסיר קטן ומוסיפים פנימה את הקציצות. נותנים לקציצות להמשיך להתבשל ברוטב, על אש נמוכה, כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם כדי שלא יידבקו.

5. טורפים את החלבונים בקערה גדולה עד שהם נפתחים מעט, ומוסיפים פנימה את הספגטי. מערבבים עד שהחלבונים מכסים את כל הפסטה ומוסיפים פנימה פרמזן, מוצרלה ו-3 כפות מרוטב הפסטה. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

6. משמנים תבנית מאפינס ומסדרים בשקעים את הפסטה, כ-1/3 כוס בכל שקע. לוחצים את הספגטי למרכז ומרווחים לצדדים, ליצירת צורה של קן, ואופים 15 דקות.

7. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לקני הספגטי להתקרר 5 דקות ומחלצים אותם מהתבנית. מניחים כף רוטב במרכז כל קן, מעליו קציצה ומעל כף נוספת של רוטב. מגישים.

>> ולצמחונים וילדים: ביצה קשה בקן של ספגטי אפוי

ביצה בקן ספגטי - ההכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הספגטי. ערוך ומוכן לבואו של כדור הבשר|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בוריטו אישי

מצרכים (8 מנות):

שמן לשימון התבנית
4 עלי טורטייה
כוס אורז מבושל
כוס שעועית שחורה מבושלת
100 גרם גבינת שמנת
50 גרם גבינה צהובה מגורדת (איזה שרוצים)
אבוקדו, חתוך לקוביות
פלפל חריף, פרוס דק
2 עגבניות בשלות, קצוצות

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

2. קורצים מכל טורטייה שני עיגולים, מומלץ להשתמש בקערה, על מנת שהעיגולים יהיו רחבים.

3. מרפדים כל שקע בעיגול טורטייה ומסדרים כך שהטורטייה תכסה את כל השטח. יש לעשות זאת בעדינות, כדי לא לקרוע את הטורטייה.

4. מניחים במרכז כל טורטייה במגדל כף אורז, כף שעועית וכף גבינת שמנת. מפזרים מעט גבינה צהובה ואופים 10-15 דקות.

5. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית מספר דקות ומחלצים. מפזרים אבוקדו, פלפל חריף ועגבנייה ומגישים.

שבלולי תרד ופטה (צילום: Piotr Tomicki, Shutterstock)
רוצים אותם אחידים כמו חיילים? השתמשו בתבנית מאפינס!|צילום: Piotr Tomicki, Shutterstock

שבלולי תרד ופטה

טוב, בשביל השבלולים האלה לא באמת חייבים תבנית מאפינס - הם ייצאו משובללים גם אם סתם תסדרו אותם על תבנית עם נייר אפייה ותכניסו לתנור. ובכל זאת, יש משהו כיפי בלמשמע את החמודים האלה לתוך תבנית השקעים, והם יוצאים יותר אחידים ופחות גחמתיים בצורתם.

המרכיבים (12 מנות):

חבילת בצק עלים, מופשר לילה במקרר
שמן לשימון התבנית
25 גרם חמאה + מעט חמאה מומסת, להברשת הבצק
½ בצל קצוץ
שן שום, קצוצה
250 גרם עלי תרד
מלח
פלפל שחור
ביצה
200 גרם פטה, מפוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים בה את הבצל לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את התרד ומאדים כ-5 דקות, עד שהעלים רכים לגמרי. מסננים מנוזלים ומניחים להתקרר.

3. מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מוסיפים ביצה ופטה ומערבבים היטב.

4. פותחים את הבצק ומברישים בחמאה מומסת. מפזרים את תערובת התרד בצורה אחידה, ומשאירים כ-3 ס״מ מכל צד ריקים.

5. מגלגלים את הבצק לגליל מהודק וחותכים את הקצוות שלו. פורסים את הבצק ל-12 שבלולים ומסדרים אותם בתבנית המאפינס. אם רוצים אפשר להבריש את חלקם העליון בחמאה.

5. אופים 30−35 דקות ומגישים.

>> אתם כמובן מוזמנים להכין באותו אופן שבלולי פיצה, או כל שבלולים אחרים

לזניה צמחונית

הו, כמה שזה יותר מגניב להגיש לאורחים לזניה אישית עגולה! על פי מתכון של דנה אלמוסני

מצרכים (8 מנות):

נייר אפייה, חתוך לריבועים בגודל שיכסה את השקעים
16 עלי לזניה
מעט שמן לטיגון
בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום, קצוצות
100 גרם חמאה
5-8 כפות קמח
700 מ"ל חלב
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום, קצוצים
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
150 גרם פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל−180 מעלות.

2. חולטים את דפי הלזניה במים רותחים עד שהם מתרככים.

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבטטות כשתי דקות מכל צד. לקראת הסוף מוסיפים את השום. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.

4. מכינים רוטב בשמל: ממיסים בסיר חמאה, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. מתחילים ב−5 כפות, וממשיכים עד שהתערובת נראית כמו גוש של בצק.

5. מחזירים לאש ויוצקים לאט לאט את החלב − מתחילים עם כ-1/3 מהכמות, וברגע שהתערובת מסמיכה מוסיפים עוד. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שאין עוד גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. אם נשארו גושים ניתן לאחד את התערובת בעזרת מיקסר מוט ידני.

6. מרכיבים את השכבות: מסדרים בכל שקע נייר אפייה ועליו עלה לזניה, כך שירפדו את המרכז והצדדים. מעל כל עלה מסדרים כף מהבטטות ומעליהן כף רוטב בשמל, בזיליקום, אגוזי מלך ופרמזן. חוזרים שוב על הפעולה עם השכבה השנייה.

7. אופים 30 דקות.

 >> רוצים להכין באותו אופן לזניה הכי פשוטה, של ילדים? תרגישו חופשי.