כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתים
מתכון של אבי ביטון
המרכיבים (ל-6 מנות):
לכדורי העוף:
600 גרם עוף, טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קלוף וקצוץ דק מאוד
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי (או בייבי תרד), שטוף
100 גרם זיתי טאסוס מצומקים או זיתי קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
1.מכינים את כדורי העוף: מערבבים בקערה את כל החומרים ומאחסנים במקרר במשך שעה. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים. שומרים במקרר כשעה נוספת.
2.מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מגישים חם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות, תרד וזיתים
שוקי עוף ופסטרמה בבצל ירוק
מתכון של צחי בוקשתתר - בלאק בר אנד בורגר
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 ק"ג בצל ירוק טרי, שטוף היטב
8 שוקי עוף
4 כפות שמן זית
8 שיני שום
60 גרם נתח פסטרמה פיקנטית
1 כפית שטוחה תבלין 5 התבלינים (תערובת תיבול סינית)
מלח
מעט טוגאראשי (תערובת פלפלים מתובלים יפנית), להגשה
אופן ההכנה:
1.פורסים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות. פורסים את החלק הירוק לטבעות עבות יותר. מניחים בצד בשתי ערמות נפרדות.
2.מחממים סיר עם תחתית עבה ומטגנים את השוקיים תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים את שמן הזית באמצע הטיגון. כשהעוף שחום, מוסיפים את שיני השום ואת החלק הלבן של הבצל. מטגנים כמה דקות.
3.חותכים את הפסטרמה לקוביות ומוסיפים לסיר. מתבלים בחמשת התבלינים ובמעט מלח. מוסיפים את הבצל הירוק. מכסים את הסיר במכסה ואוטמים אותו לחלוטין עם יריעת רדיד אלומיניום. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך שעה. מסירים מהאש.
4.בוזקים על התבשיל מעט טוגאראשי ומגישים, אפשר לצד אטריות גזר או דלעת.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוקי עוף ופסטרמה בבצל ירוק
מקלובה - מתכון בסיסי
מתכון של צחי בוקשתתר - בלאק בר אנד בורגר
המרכיבים (ל-6-8 מנות):
4 כוסות אורז
4 כוסות מרק עוף ביתי
1 ק"ג כנפי עוף או כרעיים
1 חציל קטן
שמן, לטיגון
מעט שמן זית או מרגרינה, לשימון התבנית
4 (30 גרם) משמשים מיובשים
1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים מולבנים
1/3 כוס (כ-30 גרם) צימוקים
1/3 כוס (כ-30 גרם) צנוברים
מעט פלפל אנגלי טחון
1 מקל קינמון קטן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז בקערה מלאה מים למשך שעתיים-שלוש. מסננים.
2.בינתיים יוצקים לסיר את המרק ומבשלים בו את הכנפיים או הכרעיים כחצי שעה. מסירים מהאש ומצננים קצת. מסננים ושומרים את נוזלי המרק.
3.מקלפים את החציל בצורה גסה. משאירים חלק מהקליפות. חוצים ופורסים כל מחצית לרוחב לעיגולים. מחממים במחבת עמוקה שמן עד שהוא חם מאוד. מטגנים את החצילים.
4.משמנים סיר (רצוי סיר מאמייל עם דפנות ישרות, שהמנה תוכל לצאת ממנו הפוכה בקלות) בשמן זית או במרגרינה. אפשר גם לרפד בנייר אפייה. מסדרים בתחתית בצורה נאה את המשמשים, רוב השקדים והצימוקים.
5.מערבבים את נוזלי המרק עם האורז המסונן. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים רבע מהתערובת לסיר ומשטחים בזהירות על הפירות היבשים.
6.חותכים את העוף לפיסות גדולות ומערבבים עם שאר האורז. מסדרים את השקדים שנותרו כקישוט במעגל החיצוני בסיר. מוסיפים את תערובת האורז והעוף. מסדרים מסביב את פרוסות החציל המטוגנות ומפזרים את שאר הצנוברים.
7.מכסים את הסיר במכסה הדוק, כך שהסיר יהיה אטום לחלוטין. מביאים לרתיחה עדינה. מעבירים לתנור בחום נמוך של 160 מעלות לפחות לחצי שעה, ואפשר עד שעתיים.
טיפ: אפשר להוסיף לאורז יחד עם העוף גם חלק מהתוספות הבאות או את כולן: 200 גרם כבדי עוף מנוקים, חתוכים לנתחים קטנים ומטוגנים קלות; 5 שזיפים מיובשים מגולענים; עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות; 2 כפיות חוואייג' לקפה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מקלובה
קדירת עוף ואפונה מהירה
מתכון של צחי בוקשתתר - בלאק אנד בורגר
המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 1 כוסות אורז מלא
3 כפות שמן זית
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מיץ לימון
600 גרם פילה עוף שלם
1 כוס אפונה קפואה
1/2 כפית מלח
6 פטריות שיטאקי
1/2 צרור בצל ירוק, פרוס דק (גם החלק הלבן)
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1.משרים את האורז בקערה עם מים נקיים במשך 3-1 שעות.
2.מערבבים בקערה קטנה 2 כפות משמן הזית, את הצ'ילי המתוק ומיץ הלימון. מניחים בקערה את פילה העוף ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות שעה וחצי ועד 24 שעות.
3.משרים את האפונה בקערה עם מים רותחים במשך כמה דקות.
4.שוטפים את האורז ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס"מ. מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך חצי שעה.
5.משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מוציאים ופורסים דק.
6.מפזרים את החלק הירוק של הבצל בתחתית סיר רחב, שנוח להפוך. מפזרים מעל את הפטריות הפרוסות.
7.מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת (מרגישים את החום עולה ממנה). מוציאים את העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים) וצורבים במשך 4 דקות מכל צד. מעבירים את העוף לסיר עם הבצל והפטריות.
8.מטגנים במחבת עמוקה את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך דקה. מוסיפים את האפונה המופשרת, המים ושארית המרינדה. מביאים לרתיחה. מעבירים לסיר עם העוף.
9.מערבבים את האורז. מוסיפים לסיר עם העוף. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. הופכים לצלחת הגשה גדולה ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קדירת עוף ואפונה מהירה