מקום 10: פברז'ה
מי היה מאמין שכדור בדולח מסוכר, ממולא בסורבה ביתי וקרם פטיסייר, שרשימת המרכיבים שלו כוללת מילים כמו "גלוקוזה", "צינור ניפוח", "נוריות חימום" ו"2.5 גרם מייצב" יהיה כל כך פופולרי. הקינוח הזה של משימת ההדחה במאסטר שף היה כל כך קשה, שעוגת הקונקורד (שגם ברשימה) נראתה לידו כמו משחק ילדים. טוב, אנחנו מניחים שרובכם לא רצתם לחנות וקניתם את כל הכלים המוזרים שהופיעו במתכון, אבל אין ספק שהוא היה מסקרן. וכל הכבוד לעמנואל רוזנצוייג שהצליח בדייקנות ונחישות של טייס להכין ביצת פברז'ה כמו שצריך.
מקום 9: עוגת שוקולד ב-3 דקות
עוגת שוקולד ב-3 דקות קצת נשמעת כמו הגזמה. אבל תאמינו או לא, כל מה שעושים זה מערבבים בספל את המרכיבים ומטיסים אותו למיקרו למשך 3 דקות. זה כל הסיפור. גם אתם אהבתם את המתכון והפכתם אותו למתכון התשיעי הכי נצפה באתר השנה, והמתכון הכי מהיר שפרסמנו השנה.
>> למתכון: עוגת שוקולד ב-3 דקות
מקום 8: בואיקוס
בראש השנה פרסמנו מתכון של ישראל אהרוני לבואיקוס, לחמניות הגבינה הקטנות שלדעתנו היו ממש מושלמות לארוחה בבוקר החג, לצד סלט ארטישוק קטן שגם הוא מפורט במתכון. הפופולריות של המתכון הקטן והנחמד הזה הפתיעה גם אותנו.
מקום 7: כדורי שוקולד
עוד אחד מהמתכונים האלו שכמה שהם פשוטים, ככה הם טעימים. אי אפשר להתווכח עם כדורי שוקולד ביתיים שעשויים מביסקוויטים, עטופים בקוקוס ועם טעם של ילדות.
מקום 6: קציצות בשר ברוטב עגבניות
המתכון הראשון (ולא האחרון) של המאסטר שף אבי לוי ברשימה הזאת. אין ספק שאתם אוהבים את הקציצות של אבי, ואתם יודעים מה – הקציצות של אבי אוהבות אתכם בחזרה. לקציצות הבשר האלו יש טעם של בית, בדיוק כמו שאבי יודע להכין.
>> למתכון: קציצות בשר ברוטב עגבניות
מקום 5: עוגת קונקורד
העוגה הזאת הייתה אחת משתי המשימות הקשות ביותר שמשתתפי מאסטר שף צלחו העונה, יחד עם ביצת הפברז'ה שבמקום העשירי. עוגת הקונקורד של המאסטר קונדיטורית רביבה אפל מתעלה בקושייה אפילו על הקרוקומבוש של העונה שעברה. העוגה המסובכת והמרשימה הזאת עשויה משלוש שכבות: שכבת קראנץ', שכבת מוס שוקולד ושכבה עיטורית של מרנגים שוקולדיים ופריכים. כל אחד מהמרכיבים שקול ומדוד באופן מדעי. ולמרות כל זה – רצתם למטבח להכין אותה. כל הכבוד.
מקום 4: קציצות בשר ואורז ברוטב עגבניות וחצילים
עוד מתכון של קציצות בשר ברוטב עגבניות של אבי בעשירייה הפותחת רק מוכיח, כמה שהאדם הזה מחובר לאוכל טוב ופשוט של בית, וכך גם אתם. בלי מרכיבים מפונפנים, עם הרבה חום ואהבה, ועם אורז וחצילים כמובן.
>> למתכון: קציצות בשר ואורז ברוטב עגבניות וחצילים
מקום 3: עוגת שוקולד שלא תיאמן
מי חשב שעוגת שוקולד שדרך ההכנה שלה כוללת שפיכת מים רותחים על הבלילה לפני האפייה תהיה כל כך פופולרית? ובכן, כנראה שכולכם קראתם את המתכון, לא האמנתם ורצתם להכין. אפשר להודות שהעוגה הזאת באמת מופלאה, ובכלל, כמה עוגות אתם מכירים שכבר נאפות עם הרוטב בילט אין?
<< למתכון: עוגת שוקולד שלא תיאמן
מקום 2: הסופלה המושלם
המתכון לסופלה לכאורה פשוט: מערבבים, מקציפים, מקפלים בזהירות, מכניסים לתנור ומתפללים. הגבול בין סופלה מעולה לסתם יציקת שוקולד דק כמו חוט השערה – קיפול אגרסיבי מדי, דקה מיותרת בתנור והכל מתפקשש. משימת ההדחה של הסופלה המושלם במאסטר שף הראתה לכולנו עד כמה הריכוז והדיוק חשובים באפייה מסוג כזה, ונראה שגם אתם רצתם למטבח וניסיתם את כוחכם בקינוח המלכותי הזה.
ובמקום הראשון: עוגיות יויו
מה לא נאמר על העוגיות האלג'יריות המטוגנות האלו? אין ספק שאלו היו העוגיות המדוברות ביותר של השנה שחולפת. אבי לוי הצליח לשגע איתן את כל המדינה: חצי ממנה התקוטטה על המוצא האמיתי של העוגיות (אלג'יר, מרוקו, טוניס וטריפולי – כולן נכנסו לקלחת), והחצי השני הכין והתמוגג.