פיתות רכות מקמח כוסמין מלא

קמח מלא הוא בדרך כלל שם נרדף למאפה חום, יבשושי ולא מפנק, לפחות במקום שאנחנו באים ממנו. מצד שני, קרן אגם היא שם נרדף למאפה רך, ענוג ומלא ביופי ובנשמה. אז איך שני הדברים מסתדרים? לא ברור, אבל הפיתות האלה של קרן אגם הן אומנם 100 קמח מלא, אבל רכות רכות שבא לבכות.

>> למתכון: פיתות רכות רכות מקמח כוסמין מלא

פיתות ביתיות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות כוסמין מלא של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

פיתות זעתר

ואם אנחנו כבר עם קרן אגם, אי אפשר שלא להזכיר גם את פיתות הזעתר שלה, שאצלנו הן כבר בנות בית. יותר טעימות מאלה שקונים במאפיות, נשבעים.

>> למתכון: פיתות זעתר

פיתות זעתר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות זעתר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לאפות ביתיות

הפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס בכיף את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?

>> למתכון: לאפות ביתיות

פיתות עיראקיות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
פיתות עיראקיות|צילום: רות אופק, mako אוכל

פיתות קלאסיות

בצק לפיתה הוא בסך הכל סך של כמה מרכיבים מאוד פשוטים ובסיסיים: קמח, סוכר, שמרים, מלח, שמן ומים, וזה הכל. אבל מה עושים עם המרכיבים הבסיסיים האלה? את זה נשאיר לקוסם, אריאל רוזנטל, להסביר לכם.

למתכון: פיתות של הקוסם

פיתות נאפית בתנור של הקוסם (צילום: באדיבות הקוסם)
פיתות הקוסם|צילום: באדיבות הקוסם

פיתות ענק

כשעומר מילר מכין פיתות הוא מכין אותן גדולות במיוחד, ויש מאחורי זה מחשבה מבריקה: במקום להגיש אותן בשלמותן חוצים אותן לשניים, ואז מתקבלת חצי-פיתה גדולה ומפנקת במיוחד, שכיף למלא בכל טוב.

>> למתכון: פיתות ענק של עומר מילר

פיתה יוצאת מהטאבון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הפיתות של עומר מילר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פירה בפיתה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
תראו איזה גודל|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
דג וצזיקי בפיתה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
איזה יופי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פיתות במחבת

הבצק של הפיתות האלה דומה מאוד, ועדיין צריך להתפיח אותו - אבל כאן ההכנה הסופית נעשית לא בתנור אלא במחבת. זאת אחת הסיבות שאנחנו אוהבים את המתכון הזה, והסיבה השנייה היא שהוא של חיים כהן (וישנו כמובן המתכון של חיים כהן מ"ישראל מבשלת יחד", של פיתות בלי שמרים שהן הכי כיפיות שיש).

>> למתכון: פיתות במחבת

פיתות במחבת (צילום: from my point of view, ShutterStock)
פיתות במחבת|צילום: from my point of view, ShutterStock

פיתות במחבת מבצק חלה

וכאן מתכון של רותי רוסו, שמשתמש בטכניקת הקלייה של הפיתה על מחבת, אבל הפעם עם בצק אחר, מעודן ומתקתק יותר. בצק של חלה, נו.

>> למתכון: פיתות מבצק חלה

פיתה יוונית, גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
פיתה יוונית|צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

פיתה יוונית במחבת

היוונים צולים את הפיתות שלהם בכמות נאה של שמן זית על מחבת פסים, ואנחנו אוהבים את זה.

>> למתכון: פיתה יוונית במחבת

פיתות ביתיות (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
פיתות על הגריל|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

פיתות ביתיות על הגריל

העל האש המסורתי של יום העצמאות עדיין רחוק אומנם, אבל אם אתם מתכננים גריל במרפסת - אל תפספסו את הפיתות הנהדרות האלה.

>> למתכון: פיתה בגריל

בתיאבון!