אף אחד לא מוכן להודות בכך באופן רשמי, אבל יש סיכוי טוב שהמתכון של רשת העוף המטוגן המפורסמת, KFC, סוד שהיה שמור היטב במשך שנים ארוכות, נחשף, ולגמרי במקרה.
איך זה קרה והאם זה באמת המתכון האמיתי? אז ככה: אתרים בעולם מדווחים כי כתב של ה-Chicago Tribune נשלח לסיקור תמים של מוזיאון הרלד סנדר בקאנטאקי. אותו סנדר הוא קולונל סנדר, מי שהקים את רשת קנטאקי פרייד צ'יקן ואחראי למתכון הסודי שלה. אותו כתב ישב עם אחיינו של סנדר שדפדף איתו במחברות מתכונים ומסמכים ישנים, כשלפתע חמק לו מבין הדפים מתכון כתוב בכתב יד לתבלין עוף שכולל 11 מרכיבים.
כשהכתב בירר האם הוא מחזיק בידו את הדבר האמיתי, האחיין ענה לו שהוא מאמין שכן. מאוחר יותר, כנראה אחרי שיחה צפופה עם מנהלי הרשת (או בן משפחה עם קצת יותר אחריות), הוא חזר בו ואמר שלא בטוח בכלל, ושאין לדעת של מה בדיוק המתכון. כמובן שזה היה כבר מאוחר מדי. אנשי השיקגו טריבון פשוט ניסו בעצמם את המתכון והם טוענים שמדובר בעוף של KFC - אחד לאחד, אחרי שהם הוסיפו למתכון הכתוב בכתב יד גם מונוסודיום גלוטמט, מרכיב שכבר פורסם בעבר שיש במתכון הנוכחי של הרשת.
עוד באוכל טוב:
- אל עאשי: נפתחה המסעדה החדשה של סאלח כורדי מ"משחקי השף"
- כדאי שתכירו: המשקה שמחליף ארוחה שלמה
- למה העגבניות שאתם קונים בסופר לא טעימות?
אחרי הרעש שעושה החשיפה הבלתי מתוכננת, אנחנו יותר משמחים לפרסם כאן את המתכון, אבל חייבים לחזור ולהדגיש שהרשת ומנהליה מסתייגים לחלוטין מההכרזה כי מדובר במתכון המקורי שלהם, ואף מנסים להוכיח את זה בלא מעט דרכים, ובאופן כללי כנראה שהם יתבעו כל מי שיגיד שמדובר במתכון. אז חברים - זה לא המתכון הרשמי של KFC אבל סיכוי גבוה שתקבלו תוצאה דומה. מאוד מאוד דומה. אם אתם מתגעגעים לטעם המוכר של העוף המטוגן - לכו על זה.
KFC's secret recipe revealed? Tribune shown family scrapbook with 11 herbs and spices https://t.co/k0ieLSbcPI pic.twitter.com/gg3NygwFqN
— Chicago Tribune (@chicagotribune) 19 באוגוסט 2016
11 תבלינים - לערבב עם 2 כוסות קמח לבן
1. שני שליש כף מלח
2. חצי כף תימין מיובש
3. חצי כף בזיליקום מיובש
4. שליש כף אורגנו מיובש
5. כף מלח סלרי (ניתן להשיג בארץ בחנויות תבלינים)
6. כף פלפל שחור
7. כף חרדל יבש
8. 4 כפות פפריקה
9. 2 כפות מלח שום
10. כף ג'ינג'ר טחון
11. 3 כפות פלפל לבן
1. מערבבים את התבלינים עם הקמח בקערה.
2. טורפים בקערה ביצה אחת (אנשי השיקגו טריביון הוסיפו גם כוס ריויון).
3. משרים את חלקי העוף בתערובת הביצה הטרופה כ-20 דקות. טובלים בתערובת הקמח והתבלינים ומניחים על נייר אפייה כ-20 דקות לספיגה טובה.
4. מטגנים את חלקי העוף בשמן קנולה חם (175 מעלות) במשך כרבע שעה או עד שמתקבל צבע יפה.
* כאמור - אנשי המערכת של השיקגו הוסיפו גם קצת מונוסודיום גלוטמט, אבל הם טוענים שהתוצאה טעימה גם בלעדיו. בהצלחה.