המסעדן שאול אברון נפטר הבוקר, שישי, בגיל 68.
את הקריירה התחיל אברון כעיתונאי כלכלי, קודם ב"מעריב" ולאחר מכן ב"חדשות", ומשם המשיך לכתיבה על אוכל ומסעדות. ב"חדשות" חבר לישראל אהרוני, אז דמות אלמונית בעולם הקולינריה הישראלית, וב-87' הוציאו יחד ספר בישול פורץ דרך, "מבשלים בשר". בשנות השבעים פתח אברון את המסעדה הראשונה שלו, "הקיוסק" בנווה צדק, שהייתה הראשונה בארץ להגיש רוסטביף, וב-95' פתח את מסעדת יועזר בר יין המיתולוגית והמצוינת, גם היא מוסד חובה לאוהבי בשר ואוכל צרפתי, יחד עם ציפורה אסף. במסעדה הוגשו, כבר ביומה הראשון, מנות כמו פריים ריב וביף בורגיניון.
תפיסתו של אברון את תחום האוכל והמסעדנות הייתה חריגה בנוף המקומי, בהיותו נהנתן גאה שלא מתבייש לדבר בתשוקה גם על אוכל לא כשר. ביועזר בר יין תמיד יימצאו הנתחים וחומרי הגלם המשובחים ביותר, כמו גם מגוון עשיר מאין כמוהו של יינות, תחום התמחות נוסף של אברון.
הסטנדרטים הקולינריים של אברון החלו להתגבש בו עוד בילדותו. אברון גדל בתל אביב לאם אוהבת אוכל, בבית שבו לא ידעו מה זו מרגרינה והרבו לבשל בחמאה. השניצל שלהם, סיפרה, היה תמיד שניצל משייטל עגל, לעולם לא מחזה עוף.
אברון היה גרוש ולא השאיר אחריו ילדים.