אוכל
mako אוכל
21.03.19

8 מתכונים לתחילת האביב

החורף תכף נגמר רשמית וזה הזמן להכין פאייה, בורקס גבינות ותרד, סלט פתיתים ירוק ועוד

צילום: חן שוקרון, mako אוכל
צילום: בבושקה הפקות

 בוחרים אורז - עגול או פרסי - מבשלים אותו קצת כמו שמבשלים פסטה, מפוצצים אותו בירוקים וזוללים. למתכון: אורז יווני ירוק

צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

האמת היא שתפודים באים טוב בכל עונה, שעה ומקום, בטח ובטח כשהם שוחים בשום: מרינדה שומית וראשי שום ירוק. למתכון

צילום: חן שוקרון, mako אוכל

רואים את הריבועים היפים האלה? מכינים אותם בפחות משעה, וזה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם. במתכון הזה  משתמשים בקשקבל ופטה, אבל תמירו בכיף לגבינות אחרות אם בא לכם. למתכון

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תחתיות הארטישוק האלה עם הקציצות בתוכן לא רק מהממות במראה שלהן, הן גם ויכניסו לשולחן שלכם רמה חדשה של טעמים. למתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר של יוסי שטרית

צילום: רעות עזר, mako אוכל

אנחנו ממש התלהבנו מהמנה הטבעונית הזאת - ארטישוק ירושלמי מפנק, אפונה, סלרי וכרישה - מי צריך בכלל בשר עם כל הטוב הזה? למתכון

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אמרנו אביב? אין יותר אביב מזה: סלט רענן וירקרק שמכינים בפחות מחצי שעה וכיף לאכול אותו גם בבית וגם בחוץ. למתכון: סלט פתיתים עם אפונה וירוקים של מיכל אפשטיין

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מחליפים את התבשילים הכבדים והקדירות בסיר עם אורז, דגים וירקות - קליל יותר, לא פחות טעים, ולוקח הרבה פחות זמן. למתכון: פאייה של אורז, ירקות ודג בס

צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מרגישים שגדול עליכם לתקתק קיש? המתכון הזה של עידית נרקיס כ"ץ יעשה לכם סדר ויוכיח לכם שגם אתם יכולים. כדאי לכם, באמת, זה טעים רצח. למתכון: קיש אביבי עם תרד טורקי ושום ירוק