למרות המרחק הגיאוגרפי בין תל אביב לבנגקוק, נראה שיש לא מעט קווי דמיון בין האוכל הישראלי לאוכל התאילנדי. זו לא רק החריפות העזה שמאפיינת את שני המטבחים הללו, אלא גם השימוש בסלטים קרירים שמצליחים לרענן כל יום קיץ לוהט והחיבה לדגים טריים.
נדב ודניאל, מתמודדי MKR המטבח המנצח, לקחו את הטעמים אליהם נחשפו במזרח והנחיתו אותם בלב הערבה. אליהם הצטרפו גם הטעמים האותנטיים שהם למדו מהפועלים התאילנדיים שעבדו במטעי המושב שבו גדל נדב, פארן. יחד, יצרו בני הזוג מטבח תאילנדי מקורי, נאמן למקור אבל גם כזה שעבר התאמות לחך הישראלי. רגע לפני שהם יתמודדו בקרב המטבחים הגדול לצד יתר הזוגות בגמר (שלישי, אחרי החדשות בקשת 12), נזכרנו בכמה מתכונים תאילנדיים שכל אחד יכול לנסות בבית.
פאד תאי
אם גם אתם מאסתם במוקפץ הביתי הדלוח, שמרגיש כמו כמה ירקות שהוטבעו כנגד רצונם ברוטב סויה, זה היום שלכם: יש לנו כמה טיפים להכנת פאד תאי ביתי מוצלח, וכמובן שיש גם מתכון.
פאד קפאו
בשר, ביצת עין והמון בזיליקום: אם יש מנה שלא יוצאת לנו מהראש מאז שחזרנו מתאילנד הרי זו הפאד קפאו שטעמנו שם בכל פינת רחוב. איזה כיף שעכשיו אנחנו יכולים להכין אותה לבד בבית.
סלט פפאיה ירוקה
קבלו את הסלט שירענן לכם את החך ויפתח בהצלחה כל ארוחה: סלט פפאיה ירוקה חרפרף עם ירקות ורוטב אסייתי טעים, שיעורר בכם געגועים לקופנגן.
לביבות תירס תאילנדיות
כשאומרים לביבות תירס, הדבר הראשון שעולה בראש הוא שהנה, מצאנו משהו בשביל הילדים. הפעם, מכיוון שהפעם מדובר בלביבות תירס תאילנדיות חריפות, אולי בכל זאת עדיף שתאכלו אותן בעצמכם. מבטיחים שתחזרו לעוד.
עוף מוקפץ עם פלפלים וקשיו
את המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים.