רול ירקות וגבינה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
קל ומדליק: רול ירקות וגבינה|צילום: דניאל לילה, mako אוכל
רול ירקות וגבינה

דפי האורז הם מוצר ללא גלוטן: נצלו אותו לארוחות מהירות לצליאקים. כדי לקצר את משך ההכנה של הרול לכדי דקות ספורות, שפכו מעט מים שרתחו בקומקום לתוך קערה רחבה. הוסיפו מעט מי ברז ליצירת מים חמימים, ונצלו אותם לריכוך דפי האורז.

כדי לגוון בטעמים, המירו את הגזר המגורר ברצועות מלפפון, הוסיפו פרי חתוך לג'וליינים, אבוקדו בעונה או כל חומר גלם אחר שילדכם אוהב.

חומרים ל-4 מנות:
8 דפי אורז בינוניים
2 כוסות עלי בייבי
1 פלפל אדום חתוך לג'וליינים
2 גזר מגורר בפומפייה
100 גרם גבינה בולגרית 5% חתוכה לאצבעות

אופן ההכנה:

1. טבלו דף אורז בקערה רחבה עם מים חמים מספר שניות עד לריכוך.

2. נערו את דף האורז בעדינות משאריות המים והניחו על משטח העבודה. סדרו במרכז את מוצרי המלית בשכבות.

3. קפלו את ציד הדף כלפי המרכז וגלגלו לצורת גליל. הדקו והגישו.

אצבעות זעתר וקוטג'
אצבעות זעתר וקוטג' (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
לחם מלא עדיף. אצבעות זעתר וקוטג'|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם מקמח מלא
4 כפות שמן זית כתית מעולה
4 כפות זעתר
1 חבילת גבינת קוטג'

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.

2. חיתכו את פרוסות הלחם לאצבעות בנות 1 ס"מ, הברישו בשמן זית ומרחו בזעתר.

3. הניחו על התבנית ואפו כ-7 דקות עד להשחמה.

4. הוציאו, קררו ושימרו בקופסא סגורה.

5. הגישו עם מתבל כדוגמת גבינת קוטג'.

טיפים:

- הוסיפו לתפריט הביתי לחם מקמח מלא. כטוסט, שצבעו גם כך כהה, הוא מתקבל לעיתים בקלות רבה יותר.

- שימרו את אצבעות הזעתר בקופסא סגורה 3-4 ימים.

- הוסיפו ירקות לפי הטעם: קיימים היום מבחר ירקות בייבי כדוגמת מלפפונים, עגבניות וגזר שאפילו לא מצריכים חיתוך.

- הגישו מטבלים לפי הטעם של ילדכם. למשל, ערבבו 2 כפות טחינה גולמית עם חצי גביע יוגורט למטבל טחינה מהיר הכנה.

סלט פסטה, אפונה, דלעת וגבינה
סלט פסטה אפונה דלעת וגבינה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
תכינו תמיד עודף פסטה. סלט פסטה, אפונה, דלעת וגבינה|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

שלחו את ילדכם מספר פעמים בשבוע לבית הספר עם סלט פחמימה. הסלט מאפשר הוספת חומרי גלם נוספים וירקות בכמות גדולה הרבה יותר מאשר בכריך.

על מנת להקל, הכינו את הסלט מאורז, קוסקוס מלא או כל מקור פחמימה אחר אותו אכלתם בבית יום קודם לכן. דאגו להכין תמיד כמות גדולה יותר מכל פחמימה שאתם מכינים בבית, כך שתוכלו להשתמש בה גם למחרת.

המירו את הדלעת בגזר או בכל ירק אחר שילדכם אוהב. על מנת להקל עוד יותר את אופן ההכנה, בחרו בירק טרי.

חומרים ל-6 מנות:
250 גרם פסטה מסוג פנה מלאה
200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
4 כפות שמן זית כתית מעולה
50 גרם גבינת פטה 5% חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
100 גרם אפונה קפואה, מופשרת
1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. חממו תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית עם נייר אפייה.

2. הניחו בתבנית את קוביות הדלעת, הוסיפו מחצית מכמות המלח והפלפל ושתי כפות שמן זית.

3. ערבבו ואפו כ-20 דקות עד להשחמה קלה.

4. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, וסננו.

5. הוסיפו לקערה את הפסטה, הדלעת, הגבינה והאפונה. ערבבו עם שארית שמן הזית והלימון.

6. תקנו טעמים עם מלח ופלפל והעבירו לכלי פלסטיק.

* ד"ר רני פולק הוא רופא ושף, המייסד והמנהל של המרכז לבישול בריא בביה"ח האוניברסיטאי הדסה

>> מבשלים עם הילדים: מיני מאפינס קישואים

>> לכל המתכונים לראש השנה