צריך לעקוב בדקדקנות אחר ההוראות, מדובר במלאכה לא פשוטה. אבל מי שיש לו פנאי לתרגל את השיטה יזכה לשכשך לנצח בתהילתם של מכיני הביצה העלומה.
>> למתכון: כך תכינו ביצה עלומה מושלמת
ואם כבר מעדן חמקמק עם הוראות מדויקות, קבלו את עוגיות המקרון של גלית והנס ברטלה. לא סתם הן כיכבו כאתגר ב"מאסטר שף" - יש כאן צורך בתשומת לב ודיוק, צריך לעבוד עם משקל ולהתנהל באופן שקצת מזכיר מעבדה. אם זאת לא דרך לשרוף את הזמן בבידוד - מה כן?
>> למתכון: המקרונים של הנס ברטלה
ולמתכון קצת פחות מאתגר, אבל כזה שדורש סבלנות ואפילו עיקור של צנצנת: הכנת חמוצים ביתיים. כי למה אתם צריכים להתנפל על שימורים אם יש את הזמן להחמיץ לבד בבית?
נכון, יש ניוקי מוכן בוואקום, אבל כלום לא משתווה לניוקי מושקע מהלב שמכינים בידיים בבית. קבלו מתכון ל"ניוקי יוגי" (על שם השף יוגב ירוס) וגם שני סוגי רטבים - רק צריך לבחור.
>> למתכון: ניוקי בשתי וריאציות
עוד מתכון שיספק לכם שעה ומשהו של ריפוי בעיסוק מהסוג הכי טוב שיש הוא עלי גפן ממולאים: מניקוי וקיצוץ כל עשבי התיבול, דרך חליטת עלי הגפן ועד לשלב המילוי שלהם - אחד אחד בסבלנות ובאהבה.
למתכון: עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול
לפני הכל, רוצים להפוך את הטירמיסו לפרויקט? נסו למצוא מתכון ברשת ולהכין גם את הבישקוטים בעצמכם (אבל באמת שזה כבר ממש לקחת את זה לצעד הבא, אפשר לחלוטין להסתפק בבישקוטים סטנדרטיים קנויים). המתכון הזה של ענבל לביא לוקח אתכם לכל התחנות החשובות בדרך לטירמיסו המושלם.
>> למתכון: המדריך המלא להכנת טירמיסו
אפשר לקפוץ לאיזו מאפייה לרכוש לקרואסונים, אבל ימי הבידוד יכולים להיות הזדמנות לנסות להכין אותם מאפס בבית. זה דורש כמה שלבי התפחה ומריחה בחמאה, ככה שמומלץ לעבוד עם טיימר מכוון, וכמובן לארגן משטח עבודה נח ומרווח לרידודים.
הנה אפשרות לעשות חזרות לפני שבועות ולהכין גבינה תוצרת בית. את המתכון הזה קיבלנו מהאנשים הטובים של משק יעקבס, וכל צעד מלווה גם בתמונה, כדי שיהיה ברור איך עושים את זה גם למי שבחיים לא חשב שיעבוד עם חיתול בד במטבח! זה פחות קשה ממה שנדמה, ומתגמל לאללה.
>> מדריך: איך מכינים גבינה בבית?
ואם כבר מכינים גבינה, אז חובה להכין גם לחם תוצרת בית. את הלחם הפראי הזה מכינים בלי מיקסר בתוך סיר ברזל ומשתמשים בתערובת קמחים: קמח לבן, קמח שיפון, קמח מלא ושמרים כמובן.
אופציה נוספת, שכן כרוכה בלישה, היא חלת הבריוש האלוהית מבית היוצר של "אלחנן - תרבות לחם". חוץ מהיופי שלה היא רכה ויפהפייה והכיף הכי גדול זה לבצוע אותה.
נכון שזה כבר לא חג, וזה גם לא ממש קשור לפורים, ובטח שלא לפסח, אבל מתכון חגיגי כל כך מיומנה של יונית צוקרמן הוא תמיד סיבה למסיבה, גם היא מסיבת בידוד. המתכון הוא לפסטייה אישית, אבל שימו לב שיש גם הוראות למי שמעוניינים בפסטייה אחת גדולה.
>> למתכון: פסטייה מרוקאית אישית
בהתאם לאווירה, אין יותר "להכין מאפס" מאשר ג'חנון ביתי. ריפוי בעיסוק מתגמל במיוחד, כי לפעמים הדברים הכי פשוטים הם גם הכי טובים.
נגמר הקורנפלקס? הזדמנות פז להכין את דגני הבוקר שלכם בעצמכם! זה לא קשה, ויש בזה הרבה פחות סוכר וחומרים מייצבים.
>> למתכון: דגני בוקר תוצרת בית
מנה מושלמת לבישול ארוך, ואם אתם בכלל רוצים להשקיע, תכינו בעצמכם גם את הלחמנייה. אין יותר טקסס מזה, וזה טעים צרחות.
>> חזה עוף בברביקיו בבישול ארוך
לא רק חמין מתבשל כל הלילה ומפיץ ריחות מטריפים. שמעו, המעדן הזה שווה כל דמעה (ויהיו דמעות, מה לעשות, זה בצל) ואת הפירוק לגורמים ושכבות של כל בצל. אחרי לילה בתנור מוסיפים רוטב מרענן וכיפי של יוגורט ומתענגים על היצירה של עצמכם.
בידוד הוא זמן אידיאלי להכין מטבוחה, ואם כבר מטבוחה, אז לכו על הטובה ביותר שתמצאו - זאת של אבי ביטון. אל תוותרו על המרקם הסמיך, צמצמו לה את הצורה. ולגבי השמן - הרבה ממנו יצוף ותוכלו לשפוך אותו החוצה בקלות, אז אל חשש.
>> למטבוחה מושלמת של אבי ביטון
במתכון המקורי של גורדון רמזי משתמשים בהאם, אבל בקלות ניתן להמיר אותו בחזה אווז מעושן, ככה שאם נרתעתם בגלל הכשרות - מדובר בהחלפה קטנה ולא משמעותית במיוחד. אתם יכולים לדמיין את הקרדיט שתקבלו אחרי שתצליחו? תתכוננו.
>> למתכון: ביף וולינגטון של גורדון רמזי
בנוף הישראלי אומנם מדובר בקינוח חריג, אבל מדובר בעוגה קלאסית שבקלאסיות, שעושה רושם אדיר וכוללת שניים מהיסודות שעליהם העולם עומד: גלידה ומרנג. החלק הכיפי, שדורש סבלנות, הוא כמובן הזילוף, ובשביל אקסטרה רושם אפשר גם לחרוך את כל השפיצים בברנר.
ולסיום, הפינוק האולטימטיבי: פרלינים הום מייד. ובגלל שאנחנו מניחים שלרובכם אין ציוד של שוקולטיירים מקצועיים בבית, בחרנו גרסה נטולת טמפרור, אבל לא פחות מפנקת. עדיין דרושה כאן השקעה, אבל אין סיבה שלא תצליחו גם במטבח הביתי.