10 טיפים שיעזרו למזער נזקים
1. בתחילת הארוחה קחו מצה ושימו אותה ליד הצלחת - במקום לשבור כל פעם חתיכה קטנה מהצלחת המרכזית.
2. התחילו עם סלט, או סתם ירקות. כך תגיעו למנות המשמינות כשאתם פחות רעבים.
3. מלאו את הצלחת פעם אחת. עשו את זה מכל הלב, אבל רק פעם אחת.
4. נעים לכם בבטן? כנראה הגיע הזמן לסיים את הארוחה. לא צריך לחכות שיהיה צריך לפתוח כפתור.
5. העדיפו תמיד מבושל על פני מטוגן (בסלטים, בעוף, בדגים).
6. לשון ובשר כבש מכילים כ-25% שומן בעוד שבשר עוף, הודו או בקר רזה מכילים 4-10% שומן בלבד. תבינו לבד מה עדיף.
7. אלוהים יקבל את ברכותיכם גם אם רק תטעמו מהחרוסת והכבד הקצוץ, ולא תתחרעו עליהם.
8. אם תכינו את מרק העוף יום לפני שאתם אוכלים אותו - תוכלו לתת לו לילה במקרר ואז להסיר את שכבת השומן שתצטבר למעלה. אחרת פשוט תאכלו אותה.
9. לאורך החג כולו, נצלו את ההזדמנות שאין לחם ואכלו יותר חלבונים: מוצרי חלב, ביצים, בשר וירקות. תפריט כזה מגביר את שריפת הקלוריות של הגוף ומדכא מעט את התיאבון.
10. בכל מתכון שמצריך שימוש בביצים, המירו את הביצים השלמות בכמות כפולה של חלבונים. החלמון (ה"צהוב") הוא החלק שמכיל כולסטרול ויותר קלוריות.
* הטיפים באדיבות ד"ר מאיה רוזמן, מרכז שיווי משקל לטיפול בשיטת "נון דיאט", דיאטניות רשת סטודיו C איילת נדיב ונועה פרנקפורטר