בפעם הבאה שאתם עושים טעות במטבח, תתנחמו בידיעה הזאת: לא מעט מנות אהובות ומוכרות נולדו מתוך טעות, או מתוך אלתור תוך כדי הכנה. אספנו 5 כאלה, שהסיפורים מאחוריהם הפכו להיסטוריה. 

קחו למשל משקה ברד - איך הוא נולד? בעל גלידרייה אמריקאי אחסן בקבוקי סודה במקפיא, עד שיום אחד הוא שכח שהם שם (למי זה לא קרה?), ה ם בינתיים קפאו באופן חלקי, הלקוחות טעמו, התאהבו והשאר היסטוריה. והברד ממש לאלבד, כמוהו גם עוגיות השוקולד צ'יפס האהובות, שהן תוצאה של מחסור באבקת קקאו! תודה לאל שלאנשים האלו הייתה מספיק תושייה. בקיצור, ללא כל כוונה מקדימה, נוצרו במקרה לחלוטין לא מעט מנות איקוניות שקשה לדמיין איך היינו מסתדרים בלעדיהן. מזל שלא צריך.