- בויוס מנגולד וגבינות
אם יש מאכל שאנחנו יכולים להתקיים עליו ורק עליו לנצח הרי זה בויוס מנגולד וגבינות. מדובר במאפה מושלם ממשפחת הבורקס, עם מילוי מושלם עוד יותר, והמתכון הזה יעזור לכם להכין אותו לבד מההתחלה, כולל הבצק והכל.
>> למתכון: בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות - סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה
במתכון הזה משתמשים במנגולד כשהוא טרי, ומפתיע כמה שהוא מצטיין גם בצורה הזו. ביחד עם קוביות בטטה אפויות, אגוזים, גבינת פטה ורוטב מהחלומות – יש פה סלט שהוא מיני ארוחה, טעים להתעלף וגם חגיגי ומרשים.
>> למתכון: סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה - קציצות מנגולד, תרד ואורז
גם אם נתעלם מהעובדה שמדובר בשימוש מוצלח מאוד לאורז שנשאר מאתמול ונעזוב את זה שיש לנו פה מנה בריאה ומזינה (אפשר אפילו לאפות במקום לטגן), הקציצות האלה פשוט טעימות לנו ממש, נקודה. מוזמנים לבדוק בעצמכם.
>> למתכון: קציצות מנגולד, תרד ואורז - פשטידת מנגולד דיאטטית
נתחיל מהשורה התחתונה: 150 קלוריות למנה יפה של פשטידה, ויש תקופות בחיים שמבחינתנו זה העיקר. רוצים לדעת עוד? יש פה רבע שעה עבודה קלילה, ותוצאה בריאה, קלילה וטעימה.
>> למתכון: פשטידת מנגולד דיאטטית - אורז עם מנגולד ולימון
אוהבי הטעמים החמצמצים, המתכון הזה הוא בשבילכם: אורז עם המון מנגולד, המון לימון וגם קצת לימון כבוש (אוהבים?), קל להכנה (לא צריך לטגן בצל אלף שעות), טעים ממש וגם חתיך מספיק כדי להגיש אותו בארוחה חגיגית ולקצור מחמאות.
>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון - לזניה מנגולד וגבינות
היא דורשת רק רבע שעה עבודה, אבל התוצאה מפנקת על מלא: לזניה עם רוטב רויאל, ריקוטה וגבינה כחולה וכמובן – עם עלי מנגולד, שמשתלבים נפלא עם הגבינות. מנה שהיא הטוב מכל העולמות, בהגדרה.
>> למתכון: לזניה מנגולד וגבינות - קציצות בקר עם מנגולדיש לכם בשר טחון בפריזר אבל לא בא לכם על הקציצות הרגילות? זו כנראה הדרך הכי טובה לחדש לעצמכם את הסיר. שימו לב, המנגולד לא נכנס בכלל לתערובת הקציצות אלא מתבשל איתן, ביחד עם רוטב שהוא הצלחה בפני עצמו. ואם השקעתם במנה השווה הזו, אז לא להתעצל! סיר אורז ליד הוא בגדר חובה.
>> למתכון: קציצות בקר עם מנגולד - שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישה
נתחיל בווידוי: אנחנו מעדיפים שקשוקה ירוקה על שקשוקה אדומה במאה אחוז מהמקרים. בדרך כלל היא מגיעה עם תרד אבל במתכון הזה הכוכבים הם בכלל מנגולד וכרישה, והרוטב גם הוא לא שגרתי ומחמיא מאוד לכל מה שמתרחש במחבת.
>> למתכון: שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישה - מנגולד ממולא באורז וסלק
מתכון מיוחד שבמבט ראשון נראה כמו בן דוד של עלי גפן ממולאים, אבל הטעמים שלו בכלל שואבים השראה מעולמות הקובה סלק. המנגולד, אם לא ידעתם, גם הוא סוג של סלק (ומכונה גם סלק עלים), כך שיש לנו פה מפגש משפחתי אמיתי בתוך הסיר.
>> למתכון: מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזי - תבשיל מנגולד, בורגול וחומוס עם גבינת פטה
התבשיל הזה הוא פצצה תזונתית, כשאל המנגולד הבריא מצוותים חומוס ובורגול, אבל מה שהופך אותו לפצצה גם מבחינת הטעם היא גבינת הפטה המפוררת שנמסה לתוכו. אל תגידו לנו "מה הקשר פטה?", פשוט תנסו. זה מושלם, באחריות.
>> למתכון: תבשיל מנגולד, בורגול וחומוס עם גבינת פטה - פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך
אם קשה לכם עם הגדרות נזילות אז אוקי, אתם יכולים גם להגדיר את זה כלביבות או קציצות, אבל מה שבטוח – עם המנגולד והאגוזים מדובר בשילוב מדהים שהופך את לביבות העדשים הבריאות-אבל-לא-הרבה-יותר-מזה, למשהו שפשוט נחטף מהמחבת עוד לפני שהספקתם להגיד פלאפל.
>> למתכון: פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך
11 מתכונים מעולים עם מנגולד
המנגולד הוא אחד העלים הבריאים (הוא בכלל סוג של סלק!) ואם אתם רוצים לשלב אותו בתפריט אבל אין לכם מושג איך, יש לנו חדשות טובות: הוא טעים בצורתו המבושלת וגם הטרייה, ומשתלב נהדר עם בשר וגם עם גבינות, בקציצות, בלזניה וגם בסלטים. הנה כמה ממנות המנגולד האהובות עלינו
נינה גורליק
|
mako |
פורסם 10:50 28.07.24