מרק שעועית ובשר

קטניות, למרבה השמחה, מגיבות טוב להקפאה (אנחנו מדברים על כמה שבועות, כן? שלא תתחילו ליישן לנו שעועית לשנים), וכך גם בשר. רוצה לומר: כשאתם מכינים את המרק הזה - וכדאי לכם להכין אותו - תקתקו כמות כפולה: חצי לכם, חצי לכם של המשך החודש. מתכון של אבי לוי.

>> למתכון: מרק שעועית ובשר

מרק חרירה

שבעה חורפים עברו מאז קיבלנו את המתכון הזה מסמדי בומבה, יוצאת העונה הראשונה (!) של "מאסטר שף", ועדיין לא מצאנו חרירה שמתעלה עליו. מדי חורף אנחנו מכינים אותו, שוב ושוב ושוב, זוללים חלק, מקפיאים חלק, ואז יודעים שאף ערב חורפי לא יוכל לתפוס אותנו לא מוכנים.

>> למתכון: מרק חרירה

מרק כתום מחמם ומחזק (צילום: מגה בעיר)
מרק כתום מחמם ומחזק|צילום: מגה בעיר

מרק כתום מחמם ומחזק

המרק החורפי הקלאסי. גם טעים (גזר, בטטה, ג'ינג'ר, דלעת - אי אפשר לטעות פה), גם מחזק את המערכת החיסונית. בקיצור, הנה קופסה שתמיד כדאי שתהיה לכם במקפיא.

>> למתכון: מרק כתום מחמם ומחזק

מרק ערמונים ופורצ'יני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק ערמונים ופורצ'יני|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק ערמונים ופורצ'יני

אחד האהובים עלינו. ואם אתם שואלים את עצמכם מתי פטריות עוברות טוב הקפאה - נספר לכם שאין כאן פטריות שמפיניון, ולכן אתם יכולים להישאר רגועים. רוצים ללכת על האופציה עם השמנת המתוקה? את זה בכל זאת תשמרו לאחרי ההפשרה.

>> למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני

מרק צ'ורבה (צילום: אילן נחום,
מרק צ'ורבה|צילום: אילן נחום, "האוצר", על השולחן

מרק צ'ורבה

אלוהים שיעזור כמה שהמרק הזה מפנק. הוא רומני, את זה אתם בטח יודעים, ויש בו, מלבד שלל ירקות טעימים, עצמות מוח, צלעות טלה וקציצות כבש. נשמע לכם כמו ארוחה שלמה? בצדק.

>> למתכון: מרק צ'ורבה

מרק עגבניות, עדשים ואורז (צילום: דרור כץ)
מרק עגבניות, עדשים ואורז|צילום: דרור כץ

מרק עגבניות עם אורז ועדשים

את המתכון הזה אנחנו אוהבים ראשית כי הוא של פסקל פרץ רובין, שמכינה אוכל טעים בצורה בלתי רגילה, ושנית כי בניגוד למרקי העגבניות הרגילים, שמרגישים שזה שיש בהם אורז הופך אותם למשהו מיוחד - במרק הזה יש גם עדשים כתומות, שהן מצרך חריג אך מבורך במרקי עגבניות.

>> למתכון: מרק עגבניות עם אורז ועדשים

מרק אפונה ודלורית (צילום: עידית נרקיס כ
מרק אפונה ודלורית|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מרק אפונה ודלורית

עוד קצת קטניות (תאכלו קטניות, זה הכי בריא בעולם!) - והפעם אפונה. המיוחד במתכון הזה הוא שמשרים את האפונה ארוכות מבעוד מועד - מה שעוזר לשמור על הערכים התזונתיים הנפלאים שבה. ומה קורה לכל הערכים האלה בהקפאה? שום דבר, תודה. הם נשארים כמו שהם.

>> למתכון: מרק אפונה ודלורית

מרק עוף מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מרק עוף קלאסי|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

 מרק עוף

הכי בסיסי, אבל מישהו צריך להגיד את זה. מרק עוף צח שמפשירים מהקפאה לא נופל בכלום מכזה שזה עתה ירד מהאש, ואם כבר אז להפך. הזדמנות מצוינת להזכיר לכם את המתכון הזה, הבסיסי והחביב עלינו ביותר למרק עוף קלאסי.

>> למתכון: מרק עוף

מרק חומוס יווני מהספר
מרק חומוס יווני |צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

מרק חומוס יווני

קטניות אחרון ודי. מרק עשיר עשיר של חומוס בבישול ארוך. מה חוץ מחומוס? כרישה, תרד, יין לבן ועוד הפתעות שוות.

>> למתכון: מרק חומוס יווני

מרק ירקות לקוסקוס

המרק הזה הוא צמחוני לעילא, אבל כל מי שטועם אותו משוכנע שיש בו בשר. הקפיאו מנות מנות ממנו, ותהיו במרחק קוסקוס להכנה מהירה מארוחת ערב חמה ומחממת שאחריה לא תצטרכו יותר כלום.

למתכון: מרק ירקות לקוסקוס