מאצ'ה לאטה (צילום: צילום מסך Buisness Insider)
ירוק זה השחור החדש. מאצ'ה לאטה|צילום: צילום מסך Buisness Insider

לקחו לא מעט שנים עד שהתה הירוק היפני הצליח להשתלב בתפריט הישראלי, גם אם בדרך שמרנית למדי. כלומר - בכוס תה, בחורף. בשאר העולם, לעומת זאת, התה הירוק הוא כבר חדשות ישנות ומה ששוטף עכשיו את התפריטים של בתי הקפה בירוק זרחני הוא המאצ'ה – אבקה שנטחנת מעלי תה ירוק והיא פי אלף יותר תה ירוק. טוב נו, פי 10. את אבקת המאצ'ה ממיסים בתוך כל סוג של נוזל שרוצים: מים, חלב, מיץ ושייקים מפירות, ומבחינת יתרונות בריאותיים מנה אחת של מאצ'ה שקולה לעשר כוסות תה ירוק רגיל ויש בה פי 137 יותר נוגדי חמצון.

אל תהיו זרים. בואו לפייסבוק שלנו

כמובן שחובבי הבריאות לא קופאים על עלי התה וכבר מצאו שלל דרכים מקוריות וכיפיות לצרוך את האבקה הירקרקה הזאת, משייקים וקוקטיילים ועד טירמיסו ומקרון מאצ'ה. למה גם לכם כדאי לצרוך מאצ'ה? נוגדי החמצון הרבים שבו עוזרים למנוע מחלות לב וסרטן, הוא מאיץ את חילוף החומרים ואת תהליך שריפת הקלוריות, משרה תחושת רוגע על הגוף, מוריד את רמת הכולסטרול והסוכר בדם ומשפר את הריכוז ומספק אנרגיה לגוף. למען האמת, לא היינו מצפים לפחות ממוצר שהוא ירוק כל כך. 

עוד באוכל טוב:

 

פנקייק מאצ'ה ממולא במקרון שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פנקייק מאצ'ה ממולא במקרון שוקולד|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

בארץ ניתן להשיג את אבקת המאצ'ה בחנויות הטבע. עם קצת מאמץ הסברתי אולי נוכל יום אחד למצוא אותו על המדפים בכל סופר. ואז כמובן יגיע סופר פוד חדש ויכבוש את לבנו.

>> מה חדש במסעדות?